Sunday 27 September 2009

Höstsöndag

Jag är jätteförtjust i sådana här gamla skrivbord - och det fanns hela tre stycken i litet olika utföranden hemma hos svärmor. Igår tog vi hem ett av dem. Tanken var att vi skulle kapa av benen litet och använda det som soffbord, men nä, bordet passade inte alls in med den övriga inredningen i vardagsrummet. Tar vi in bordet dit, sätter den bollen i rullning och snart är hela rummet omändrat. Det vet jag inte om jag vill i detta skede, och familjen är i alla fall helt emot en sådan förändring. Tacka vet jag uterummet - bordet blev förpassat dit och får husera där tills vi hittar någon lämpligare hörna att placera det i.




På virkfronten är det bara fina fisken, om man bortser från att jag blir yr i huvudet av att stirra neråt hela tiden. Nu har jag snart haft paus i två timmar p.g.a. matlagning och matintag, så snart är det nog dags att greppa virknålen igen om jag ska få ihop till mina 200 rutor. Dagens efterrätt var förresten kalvdans. Gott! Finns det förresten någon där ute som tycker om att fästa trådändar? Säg i så fall till, för här kommer det att finnas en del att fästa: 200 rutor x 8 ändar = 1600 stycken! Får se om hela jobbet stupar på det...


34 comments:

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Tack så mycket för din söta kommentar hos mej.

Oj vilket fint bord!!! och så mycket fint du har ställt på.
Virka? eh...det är inte min starka sida direkt. Men du verkar fixa de allra flesta pysslen! :)

Ha en skön söndag!
Kram
/Helena

Jenny said...

Halloj Ingela!

Vilket snyggt skrivbord! Blev lite nyfiken på hur de andra din svärmor har ser ut;)

Kalvdans, vad är det i den efterrätten?? (Finns det nått finskt namn?) Ser framför mig dansande kalvar hihi!

Kram Jenny

Ulrika said...

Oj va vackert bord!

Kram, Ulrika

Livet på Vestergård said...

Men där gör ju sig bordet riktigt bra! Vad du är effektiv när du börjar med något:o) Snart kommer den filten att vara klar!

Kamomilla said...

Härligt bord, du har rätt, det skulle inte ha platsat inne! Här ute i uterummet är det perfekt! Och snyggt är det som du har på bordet också!

Lena said...

Fästande av trådändar är Tråkigt med stort T, håller med! Men sätt dig i nya, fina uterummet med nån trevlig musik i bakgrunden så ska du se att det går bra!

Lyckoslanten said...

Det där skrivbordet passar utmärkt där och du har gjort så fint arrangemang därpå (så fick jag använda det ordet). Hej va det går - snart inget långtidsprojekt det där. Det skulle vara att fästa trådarna då... Skulle hjälpa dig om jag hade tid!

Jenny said...

Hej igen Ingela!
Tack för ditt svar om kalvdansen!
Då vet jag vad det är:)

Har t om smakat på det, Peters mamma Sirkka har bjudit oss på Uunijusto!

Ha en trevlig kväll,

Kram Jenny

syssi said...

Bra blev bordet där. Mamma ble så glad när hon fick råmjölk ti namnsdagen:) Jösses va mycke rutor du behöver, puuuust.

Teija said...

Kaunis sivupöytä, ja kauniita kuvia kaikki! Hienot värit isoäidinneliöissä myös.

Louise said...

Jättefint bord...och fina prylar du har arrangerat på bordet!

Att fästa ändar... ;( jag är inte avundsjuk på det jobbet inte.

♥ Affi ♥ said...

Oj vilket fint bord du har! Fint pyntat. Underbart!

Om man ändå slapp fästa ändarna när man virkar...Jag ska visa mitt projekt någon dag, så känner du dej inte så ensam i fästa-trådar-eländet!
Kram

StrandviksVillan said...

Aaavundsjuk ja e så aaavundsjuk...
Bordet i mina drömmar!! Men du har rätt i att det nog inte skulle göra sig i ert vardagsrum och dess stil (men däremot väldigt bra i mitt, hehehe!)
Kanske det blir perfekt i ditt nya kök senare?

Odin said...

Vilket vackert skrivbord!
Kalvdans är gott, goti gott gott.
Här blev det dock ingen kalvdans i dag utan appelsinris till efterrätt. Det var beställt av min make, å ibland behöver ju även han få sin favorit.
Mormorsrutor är så vackra och roliga att virka, men att festa garnändar är inget nöje. Det är något nödvändigt ont efter att man njutit av virkningen.

Grodmamman said...

Det är det tråkigaste med att virka, att fästa alla trådar!:) Det ser väldigt fint ut annars!:)
Kram

Vekarus said...

Upea pöytä ja kaunis asetelma!

Stjärnor & Champagne said...

Åh du virkar och virkar hihi, fint blir det. Vet precis hur det är. rätt som det är så är allt ändrat. Jättefint skrivbord...

Kramkram Anne

trollmor said...

Fina rutor och det är det tråkigaste som finns att fästa trådar.Bordet var kanonfint. gillar också gamla skrivbord.
kram ewa

Evas Bloppis said...

Jisses sånt fint bord du hittade hos svärmor .Kalvdans är en av våra favoriter här hemma . Ang rönnbär så har jag aldrig testat att lägga dem i frysen .men det ska nog inte vara några problem tycker jag .Måste testa .

Kram Ewa

Skogsdoft & havsbris said...

Underbart bord! Passar ju riktigt bra där! Gillar såna där gamla bord jag också, skulle jättegärna hitta ett att använda som just soffbord! För det vi har är inte direkt vackert, bra tidningsförvaring men har haft det så länge så jag skulle gärna byta ut det så småningom...
Kalvdans har man inte ätit på lääänge! Tror det var i jobbsamanhang sist, men det är ett tag sen det nu också... När jag var barn fick vi det rätt ofta pga att mina morbröder hade kor så vi fick råmjölk av dem.
Vilka läckra rutor du virkar, härliga färger! Jag skulle också väldigt gärna vilja virka en pläd med mormorsrutor, men se virkning har aldrig varit min starka sida... Månne mamma skulle gå med på att ta på sig uppgiften? ;)

♥ Fyra årstider said...

Wow vad snyggt..gillar ditt bord massor. Har 2 sideboard hemma som jag skulle vilj måla om.
Kram Lotta

Sabina said...

Fiint bord... passar ju suveränt i uterummet!
Klarar dina axlar allt virkande... jag är avundsjuk! Mina axlar o nacke skulle ha gått i graven för länge sedan med samma virkmängd!

Annika said...

Men så vackert!!
Vilket skrivbord. Jag är glad att ni inte kapade benen på det! Detär ju så vackert, och det verkar passa så bra på sin plats där det står nu!
Vackert på bordet också!
Kram!

Skogsdoft & havsbris said...

Tusen tack för erbjudandet att lära mig virka rutorna! :) Vore jättesnällt! Men jag är nog en hopplös elev vad det gäller virkning är jag rädd... ;)

Hanna said...

Vilket fint bord! Fina grejor på :)
Och så såg jag en fin aitta där i bakgrunden :P

Ha d gott!
Kram Hanna

Liljas Corner said...

Färgerna du valt är verkligen snygga! Men nej, här har du ingen trådfästarkandidat! ;)

Kastanjerna börjar redan spricka upp, efter en vecka inomhus, så dom är inte så hållbara. Men vackra så länge de varar, och innehållet är också fint. Måste nog visa det också sen.

Liljas Corner said...

Glömde säga att bordet är grymt fint! Ett sånt skulle nog passa hemma hos mig också... ;)

Galleri MochB said...

Någon påstod att man kan virka in ändorna på samma gång när man virkar... fråga mej inte hur, men det torde gå... :O) Härligt bord och mysig filt!

C said...

Hej! Vilket fint bord!
Jag brukar virka in ändarna när jag virkar mina mormorsrutor, just för att det är så jobbigt/tråkigt att sitta och fästa ändarna efteråt... Det funkar rätt bra faktiskt. Jag har hunnit med en stor filt och en babyfilt av mormorsrutor och nu håller jag på och kämpar med att virka en korg av trikågarn, som jag fick inspiration till på din blogg. Tack för tipset!

Lycka till med att fästa ändarna!

Taina said...

Hur stort ÄR det där uterummet egentligen?

Skrivbordet är ju urtjusigt! Ett sånt skulle jag kunna tänka mig istället för mitt mörka och trista åbäk.

Oj nu får du knåpa ihop de där lapparna! Vilket jobb...puh. Skulle jag bara komma på tanken med ett sånt projekt, drar jag på mig springskorna och PUTSVÄCK med den tanken :D

Kramen!!

Mjuka said...

Ett jättefint bord!! Skulle nog vara jättefint till soffbord, men förstår vad du menar. När man börjar med ett projekt, så tar det aldrig slut :-)
Ha en fin dag
kram Malin

Signe 1 said...

Kanonfint bord vännen, men det är ju allt hemma hos dig:-)) Tack för alla gulliga kommentarer hos mig!! Må gott, kram Sofia

C said...

Jag brukar sy ihop rutorna. Jag är inte någon expert när det gäller hur mycket man ska virka in ändarna, men jag tror att man märker ganska bra hur det verkar hålla...
Kram
C

Sofie said...

är du oxå biten av att virka en mormorsrutefilt!? om någon anmäler sig som fästare tar jag gärna namn o telefonnummer:)
allt gott!
s