Monday 21 September 2009

Nytt till gammalt kök

I paketet som kom från Bloominghome i förra veckan låg två nya fönsterlampor till köket. Nu hoppas jag att energisparlampstillverkarna gnuggar sina geniknölar så att framtidens lampor blir lite finare än de klumpiga som finns i handeln idag. Annars blir jag tvungen att köpa hem ett stort lager så länge det finns vanliga glödlampor kvar i butikshyllorna.

Maken tycker jag är lite konstig som gillar känslan av plastmatta under fötterna, men så är det bara. Jag har länge sökt en budgetvariant till köket, men inte förrän i lördags i förrförrförra hemstaden Karleby hittade jag en som hade lämplig längd, hyfsat utseende och hyfsat pris. Visst hade jag helst velat ha en Pappelina, men att betala så många pengar för en bit plast känns lite övermäktigt.

Brukar ni bli uppvaktade med blommor när era grannar fyller jämnt? Här är det tradition. Nå nej, jag skojar. Grannen som fyller femtio i veckan hade fått en stor, fin bukett (inte i mina färger, men fin ändå) av sin arbetsgivare, men eftersom han och hustrun själv skulle resa bort tyckte de att vi kunde få njuta av blomsterprakten i stället. Inte tackar vi nej, inte.


17 comments:

Lyckoslanten said...

Vilka häftiga fönsterlampor! Måste även erkänna att den där plastmattan är fin och enligt vad jag har sett passar färgerna i ditt hem. Jag måste snart skaffa nya mattor till köket, men det är svårt att hitta rätt.

Ps. Pappa kommer från Purmo.

trollmor said...

Jag är en av dem som hamstrar gamla glödlampor nu. Gillar faktiskt inte dessa lågenergilamporna. Sedan ska man visst bara ha dem där dom ska lysa länge inte tex i en klädkammare där man bara går ut och in och släcker och tänder.Vad fin matta du hittade.Själv är jag då ingen märkesfreak utan jag köper det som ser bra ut i mina ögon.Fönsterlamporna var ju urläckra.
Vilken liten goding i ditt förra inlägg.
Kramis ewa

Livet på Vestergård said...

Vilka fina fönsterlampor! Mattan var också jättefin. Omtänksamma grannar som delar med sig av blommorna :)

Liljas Corner said...

Argh vilken fin lampa! Skulle passa perfekt i vår tvättstuga! Det börjar nog bli dags för mig att ta steget ut i webbshopparnas värld. Hittills har jag saknat tålamod och beslutsamhet...

Echinaforce said...

Hejsan! Jag följer din blogg regelbundet men är ingen bloggare själv. Nu måste jag få veta: VAR i Karleby/Kokkola har du hittad den fina mattan? Just en sådan har jag sökt länge, till passligt pris!
Är på väg till grannstden i norr denna vecka!
Läsare från Jeppis

alegni said...

hej echinaforce! jag köpte mattan i halpa hallis inrednings- o tygaffär. den fanns också i andra färger o i många olika längder. tyvärr missade du extrapriset, för det gällde endast till lördagen den 19:e.

syssi said...

Va tuffa fönsterlampor! Du hade tur me mattan å blommorna me förresten :)

Lantliga drömmar said...

Har själv 2 fina plastmattor i min hall. Den ena är en Pappelina röd/vit med stora prickar. Den andra är också röd/vit men köpt på rusta. Men dom passar så himla bra i hop. Nilla

Signe 1 said...

Men my goood vilka snygga lampor, ascoola!! Sånna skulle jag oxå verkligen kunna tänka mig!! Må gott, kram Sofia

Kamomilla said...

Vilka skojiga lampor! och mattan passar perfekt!

Skogsdoft & havsbris said...

Vilka coola lampor! Roligt med en annorlunda modell! :)
Mattan är också fin, en sån skulle jag också kunna tänka mig att ha i köket! De randiga mattorna jag visade en gång var inte så praktiska att ha i just köket pga att de är så ljusa... Den framför kökssoffan klarade sig fint, men den längre som fanns vid köksbänken var inte ren särskilt länge... Man klottar när man lagar mat och grejar på, plockar smutsig disk osv.... Ja, du vet! Så en plastmatta vore mycket bättre faktiskt. Ska kanske ta mig en titt nästa gång jag besöker min forna hemstad! :)
Vad snällt att ge er blommorna! Tycker de ser jättefina ut! :)

StrandviksVillan said...

Hejhej!
Hälsningar från en semestrare som har fullt upp! men ska försöka hinna ett inlägg ikväll eller tidigt imorgon.

Snygg matta!! Oj så jag önskar att vi hade den affären hos oss också! ;) Själv har jag en plastmatta från Ellos, en svensktillverkad, som jag är helt nöjd med.

Äsch jag missade dig på Skype - när jag för en gångs skull var inloggad... :S men, men jag har haft fullt upp idag!

Louise said...

Fönsterlamporna var speciella och häftiga! Gillar den litet avskalade stilen ;)

Galleri MochB said...

Kan hända du skaffat dem en ny kund ;O) Vi borde få tre styckna fönsterlampor till tv-rummets små fönster, och de där kunde faktiskt passa där...

Träningsvärk Med Jeanette said...

Kul att du gillade min "balja! :)
var nog en trafikfara där jag vinglade fram på cykeln! *fniss*

Mattan är jäättefin, jag suktar också efter eb pappelina. Men de är rätt dyra, o tänk om man ändrar sig..

Jag håller med om att all inspiration man får på bloggarna påverkar vad man gillar!


Ha det såå bra!

Kram Jeanette

Jenny said...

Halloj Ingela!
Vilka coola lampor, de gillade jag:)

Mattan är jättesnygg oxå!

Schysst att få blommor när grannen fyller år;)

Ha en bra dag,

Kramis Jenny

Haiju said...

tack för tipset om Bloominghome :)