Friday, 11 September 2009

Too much

Tack för all den fina respons jag fått på mina inlägg här nedanför! Det är några som frågat om jag tar emot beställningar på korgar och mistlar. Jag ska fundera och återkomma när jag har mera tid.

I min iver över mitt nya pyssel slet och drog jag ihop ett par korgar till igår, men när jag imorse (jag steg upp en timme tidigare än normalt för att hinna virka en korg till) påbörjade ett nytt arbete gav virknålen upp. För mycket är för mycket, också om man är en liten virknål. Ni förstår säkert att man får ta i för kung och fosterland (eller i mitt fall president) när man till och med lyckas bryta av detta stadiga verktyg.Man kan åstadkomma lite olika typer av struktur på virkningen beroende på om man virkar runt båda maskbågarna eller virkar nertag i endera främre eller bakre bågen. Smaksak vilken struktur man gillar bäst. Eller så gillar man båda. Eller ingendera.


Det är förresten lustigt att konstatera att mäns hjärnor nog är skruvade åt ett annat håll än kvinnors, för när jag visade den första korgen för gubben och sönerna (inte samtidigt, faktiskt vid tre olika tidpunkter), tog två av dem korgen ur handen på mig och lade den på huvudet och den tredje (och äldste) av dem sa att den kunde användas som en fez. Vilken kvinna tänker först på att en dylik korg skulle passa på huvudet?

24 comments:

Livet på Vestergård said...

Nu förstår jag nog att det är ett riktigt workout-pass om inte virknålen håller. Vilka muskler du kommer att bygga upp ;) Jag håller med om att män och kvinnor tänker annorlunda - kom inte ens på tanken att korgarna skulle kunna fungera som huvudbonad (men de får väl användas efter tycke och smak ;) )

Lena said...

Ja, de är faktiskt lite "annorlunda" de där karlarna :)
Mamma virkade två leksaks-/handarbetskorgar åt mig i våras nån gång, kommer ihåg att hon också suckade över sin ökade muskelmassa ;)

Vekarus said...

Sinähän olet perustanut ihan koritehtaan! Ihania!

StrandviksVillan said...

TACK Ia, du gav mig dagens första (kanske enda?) goda skratt!!
Du e så kul du :)

Igen: supersnygga korgar!

Kramelikram!

Lotta said...

Yes, vilket asgarv jag fick fram. Sonen kom för att kolla vad jag skrattade åt. Just det - tänk att man kan ha så konstig syn på saker och ting... Jag är nästan säker på att min man och två pojkar skulle ha gjort helt samma sak hihihih !
Trevligt helg,
Lotta

Ulrika said...

Härliga!!
Jag vill också beställa ;)

Hans said...

Bra för "The Bingo Wings"!
:D

Taina said...

Hahahahaha, dessa karlar, dessa karlar!

Där ser du! Med virknålen alltså. Så där skulle resultatet blivit för min del om de hade låtit mig fortsätta på handarbete...

Kramen!

Jenny said...

Hej Ingela!
Ta det lugnt med virknålen, hihi;)
Sitter här o ler för jag såg helt plötsligt Mr Alegni framför mig med din söta korg på huvudet, dessa karlar..:)

Jag och Peter satt oxå o skrattade åt Anders Bagges "finska" yksi chansalainen igår, han är en skön lirare!

Ha en toppenhelg vännen,

kramis Jenny

Nyanser av vitt said...

Åh vad fina korgar du gör. Vore toppen om du börjar ta emot beställningar men det får inte kännas som ett tvång. Då blir pysslet inget kul längre. Du får ha en lång ledtid....
kram Agneta

Lyckoslanten said...

Nu måste du förlåta mig, men jag började skratta högt för mig själv när jag såg den där virknålen som blev till två... Jag måste hålla för munnen när det blev gör muntert... speciellt det där med huvudbonad! Det är härligt med dessa män hur deras hjärnor är konstruerade. ;o)

syssi said...

Håller nog me om karlar å deras funderingar:) Ta de lite försiktigt med nålen:)

Sabina said...

hihi... ja, se karlar!
Jättefina korgar, du är duktig du!!!
Ha en fin helg!
Kram Sabina

Pink and white dreams said...

Hej

länge sen. Förstår nog att du fått beställningar på korgarna och misteln, dom är ju helt ljuvliga. Helt vill ha saker!
Här har det varit lite brådis, har inte ens hunnit läsa vad ni andra skrivit.

Skön helg

Sabi

Kamomilla said...

Karlar... *fniss*

Men de är jättefina dina fezar. Men jag säger som tidigar, jag vågar då inte pröva...

Hanna said...

Supersnygga korgar - eller huvudbonader, haha :) Man ska ju inte dra alla män och kvinnor under samma kam... men hos mig är det också liknande upplevelser. Alltså väldigt olika tänkande vad gäller inredning och vackra saker - Ibland till underhållning, ibland till frustration ;)

Lilja's Corner said...

Hahaa, inte kom jag på att man kunde ha det som hatt i alla fall!

Ha en skön helg!

Ann-Catrin said...

men Ingela... vad du är duktig..
kanske du får slå an ett nytt yrke och bli en "virkerska"
Vilka fantastiska små korgar..
tänk om man vore så händig ändå..
det ska jag bli i "nästa liv" har jag bestämt..
men du vila fingrarna nu i helgen.. du har bara tio
Killar fattar ju ingenting..

kram på dig
A-C

Signe 1 said...

Men gud vad duktig du är...är faktiskt lite avis på alla som har den där talangen, som tyvärr inte jag har begåvats med:-(. Må gott vännen, stor kram Sofia

Helenas Hem -Om livet på landet said...

MEEEEN vilka snygga, vackra, fina!!! Va duktig du är. Skulle jag aldrig fixa...skulle aldrig ens komma på det! :)

hahaha ja se män! ;)

Skön lördag!
Kram
/Helena

Lilja's Corner said...

Hmm, jag var väl inte så exakt i min beskrivning av var jag köpt vaxduken. Den är från Minimani, the number one inredningsaffär in town! Ja, åtminstone placerar den sig bland top 5 skulle jag vilja påstå ;)

Odin said...

*skrattar* åt dina mäns ideer!
Jo mannen ser nog saker och ting på ett annat sätt. Jag gillar dina korgar på bägge sätten. De är bara så vackra! Men du är nog duktig som klarar av detta tunga jobb. Jag har försökt virka av bommulsrämsor som de väver av, men det gick inte för mej. Jag tog kål på mina handleder.

Fröken Tindra said...

Vilka fina korgar du gör! Stackars dig som får ta i så och stackars virknål som gick av! ;0) Ni måste ha slitit hårt ihop. Satt själv och försökte virka igår kväll. Till slut fick jag avbryta för att jag spänt fingrarna så de stod åt alla håll. Gick inte att hålla fast garnet längre. Fniss!
Karlar är allt bra lustiga...
Kram!

Lilja's Corner said...

Tack! Vi ska på teater 26.9. Jag kan ge en recension då vi har varit :)