Wednesday 14 October 2009

Trist

Mina mormorsrutor börjar stå mig upp i halsen. Jag trodde redan att jag hade tillräckligt många, men icke. Sedan i söndags har varje ledig stund suttit och fäst ändar och idag blev jag äntligen klar med det jobbet. När jag placerat ut rutorna på golvet för att få en bild av hur stor pläden blir - vad konstaterar jag då?



Jo, att jag behöver åtminstone tjugo rutor till. Usch, fy och bläh! Jag har verkligen ingen lust att virka fler och det känns väldigt motigt att behöva greppa virknålen igen. När pläden äntligen är klar, vill jag inte höra talas om mormorsrutor på länge. Undrar om jag ens tål se pläden sedan...


Flera av er har frågat efter receptet på vitchokladmoussen i mitt förra inlägg. Jag är lat och lägger bara in en länk till receptet, här varsågoda. Jag hade ingen kesella/kvarg hemma, så jag tog turkisk yoghurt i stället, och det funkade alldeles ypperligt det med. Någon mästerkock behöver man inte vara för att klara av denna dessert, så testa du också, du kommer inte att ångra dig!

28 comments:

StrandviksVillan said...

Det är sååå fina färger i din pläd!
Klart du kommer använda den då den är klar :)

Min pläd är väl nog också i minsta laget, men jag kunde bara inte ha mommo att göra den större, utan tackade och bockade för allt jobb hon lagt på den! Den är ändå tillräckligt stor för att ha runt axlarna eller bara för att ligga och vara vacker... ;)

♥ Affi ♥ said...

Din pläd blir så fin! Du grejar att virka några rutor till! Sen är du ju klar och har en helt ljuvlig pläd :-D

Den jag påbörjade hamnade i soptunnan...Hade över 100 rutor, men jag blev så stressad av att det aldrig blev färdigt. Ångrar mej nu.

Kram

Ulrika said...

Härli pläd. Om man ändå kunde virka :/

Ha en härlig dag!!
Kram, Ulrika

Teija said...

Tsemppiä tsemppiä! Siitä tulee vielä NIIIIN hieno!! (Tai on jo nyt)

syssi said...

Jösses va mycke rutor du har redan, de e nog säkert värt besväret att göra resten åxå. Gillar blått:)

Evas Bloppis said...

Vilka fina färger och vilket jobb du lagt ner .Jag virkar mormorsritor nu med ,en pläd till mig själv .Fy tusan va less man blir emellanåt .Så jag gjorde rutorna ca 17 x 17 cm men har en hel dl kvar
Kram Ewa

Vekarus said...

Peitostasi tulee todella kaunis! Voimia loppurutistukseen! Minulla olisi kyllä jäänyt päättelemättä... (se on ikävin homma nimittäin mielestäni)

Lena said...

Men alltså på riktigt, HUR har du hunnit med så många rutor redan?? Jag fattar inte det! 20 rutor till det virkar du i ett nafs!

Annika said...

Jamen fint blir det!! Vet att min mormor virkade såna rutor till en gungstolsmatta, eller vad man ska kalla det för. GILLAR!!
Det blir så vackert. Borde be henne virka en sådan pläd åt mig.
You go, Ingela!!
Kram!

Louise said...

Jättefin pläd!! Kommer det att bli efter några rutor till ;O)
vem ska jag ha att lära mig virka???

Signe 1 said...

Men ojoj, vad fiiin den kommer bli, du är helt makalöst duktig!! Som sagt, kan du inte dela med dig lite till mig?;-) Kraam Sofia

Liljas Corner said...

Men den kommer att bli så fiiin!! Och stor! Håll ut, 20 rutor är väl inte så mycket... ;)
Jag skulle vilja ha en "mormorspläd" jag också, men skulle nog inte alls ha tålamod att virka den har jag kommit fram till.

Kamomilla said...

Orkavidare bara, eller kanske ta en liiten paus? Den har så underbara färger!!

Jenny said...

Hej Ingela!
Herre min Je vad många mormorsrutor, hihi! Men superfin blir pläden i alla fall!!

Du kan inte få Mr Alegni att inse tjusningen med att virka mormorsrutor så att han kan göra de återstående??;)

Ha en go kväll Vännen!

kram Jenny

Taina said...

Upps så det kan gå! Det gäller att hålla koll, fniss.

Jag har faktiskt virkat en pläd en gång i tiden och det tog evigheter tyckte jag. Men fin blev den.

Lycka till med de sista bitarna nu!

Kramen!

Heidi said...

Peitostasi tulee todella kaunis!

Sussi said...

Åhåååå...så fint det blir och så duktig du är som virkat alla dom rutorna :)

Skogsdoft & havsbris said...

Verkligen härliga färger! Men kan förstå att rutorna börjar stå dig upp i halsen. Kanske så mycket att du tar tillbaka ditt erbjudande om att lära mig virka såna...? Kämpa på, du kan ju inte stupa på målsnöret! ;) Den kommer att bli så fin när den är färdig, och du kommer garanterat att vara glad att du orkat lägga ner allt jobb på den!
Hittade du något som du kan gå lös på med vitfärgen? Säger som Kamomilla, det är smittsamt det här! :D

Karin Lindström said...

Hej Ingela!

Jag har varit jättesugen på att prova och virka mormorsrutor, men med mitt tålamod så ska jag ge mig på något mindre än en pläd. Fin ser den i alla fall ut och avundsjuk blir jag på dig när den är klar *ler*

Fin blogg:)

Mvh
Karin

Galleri MochB said...

Jag får ångest då jag ser ALLA dina rutor... Jag är inte ens halvvägs med mina och startade långt före dej ;O) Men den kommer att bli superduper mysig att krypa in under i vinter när det blir riktigt kallt!!! Kämpa på...

trollmor said...

Vad fin den kommer och bli när den är klar. Himla massa rutor det där.
Själv har jag inte funnit virknålen ännu. Måste nog köpa en ny. Det var väldigt länge sedan jag virkade så den kan nog vara vars som helst.
Duktig du är som virkat så många rutor.
kramis ewa

Sanna said...

wow-jag är imponerad!Detta är säkert den vackraste virkade pläd jag sett!Eller kommer att bli det alltså. :) Vilka fina färger!Kämpa på!
Kram Sanna

Hanna said...

Pläden ser ut o bli riktigt mysig! Men förstår om du inte orkar se den... Vilket jobb!
Vita chokladmoussen kanske skulle passa som dessert på nyår... lät så smaskigt :)

Ha d gott!
Kram Hanna

♥ Affi ♥ said...

Tack för dina kramar. De värmer. Det är lite dubbelt att skriva så personligt. Skönt att få ur mig det jag går och bär på, men samtidigt vill jag inte att man ska "tycka synd om" mej. Förstår du hur jag menar...?
Ha en bra kväll.
Kram

Stjärnor & Champagne said...

Attans vad du är duktig på att virka, jag vill också!!!! Moussen ser inte äcklig ut näe då, skall testa den mums. Hoppas att allt är bar med dig/ Kram A

LenaEva said...

Men du! vilken fin pläd!!! Härliga färger! Vågar knapt säga det men jag såg nog en nästan likadan i annons från typ hemtex?! Men det är klart, att ha virkat sin egna är såklart absolut bäst! =) Goa Ingela, önskar dig en riktigt bra helg!
KRAMIS !!!

Hannasvirrvarr said...

I somras lagom till semestern köpte jag en påse garn på loppis och började virka mormorsrutor. Virkandet gick med en väldig fart men när semestern tog slut tog också virkandet slut och nu har jag en massa rutor som ändå inte är halvvägs till en pläd. Hohho :)

Men du är rätt långt på väg, de ser superfina ut dina rutor. Keep up the good work! Om du får den färdig snart kan du njuta av den hela vintern ;)

Vem är jag.. said...

Hej ingela!
WoW! vilket tålamod du har och vad duktig du har varit somhar virkat ihop en hel filt! jag hade inte klarat att slutföra det jobbet, kan jag säga!

Kram lisa