Sidor

Tuesday, 6 March 2012

Enkel hallonmousse



Efter litet koll bakåt i tiden noterar jag att jag ofta visar bilder på efterrätter i början av veckorna, så varför skulle denna vecka utgöra ett undantag? Den här hallonmoussen var syrlig och god, och portionerna skulle gärna ha fått myyycket större, sockerråtta som man är. Fast satsen räckte gott och väl till sex personer (vilket betyder att gubben och jag fick äta varsin portion till senare på kvällen).

 

Jag tycker absolut ni ska testa detta recept:

5 dl hallon kokas med
3/4 dl socker
varefter bladningen silas för att få bort kärnorna.
Blanda därefter i 1,5 - 2 blötlagda gelatinblad. Värm på om "sylten" hunnit svalna.

Låt svalna ordentligt och vispa under tiden
2,5 dl grädde med
1 tsk vaniljsocker
och blanda sedan ihop båda rörorna, helst med visp.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i ca 4 timmar eller mer.
Dekorera enligt tycke och smak. Jag toppade med litet mörk choklad och rucola eftersom jag inte hade något annat grönt som passade bättre, hehe.

20 comments:

  1. Haha, snyggt med rucolan :) Det där får jag nog ta och testa nån dag.

    ReplyDelete
  2. Man blir ju alltid så sugen då man tittar in här. Vad ska jag nu äta då? ;)

    ReplyDelete
  3. Ser jättesmarrigt ut Ingela! Läckra bilder oxå:)

    Kraam Jenny

    ReplyDelete
  4. Mmmm...det där ska jag testa till vår nästa middag.
    Ser både gott och lätt ut.
    KRAM!!

    ReplyDelete
  5. Mmmm ser gott ut. Jag får ju finnbesök på torsdag så då kanske det här passar bra. Från Finland alltså, jag har inte stavat fel...

    Kram kram

    ReplyDelete
  6. Säger bara en sak.....detta SKA testas!!!

    Du tar så himla vackra bilder!

    Ha en fin tisdag!
    Kram Eva

    ReplyDelete
  7. Oj så mycket dregel jag fick torka upp från tangenterna nu! Det här stjärnmärkte jag och ska testa vid ett passande tillfälle ;)

    ReplyDelete
  8. Här har man läst om sockerfri diet och så kommer du med detta inlägg! Hihi!
    Vackert ser det ut dessutom! ♥

    ReplyDelete
  9. Oj jisses vad gott det ser ut! Snyggt dessutom! :)

    Måste tacka för alla värdefulla tips vi fick innan London resan!

    Stor kram!

    Linda

    ReplyDelete
  10. Hoppsan, flera inlägg att läsa på en gång här för mig!

    Smarrig dessert, själv gör jag ytterst sällan sådana, orken räcker inte riktigt :P

    Coola stövlar du skaffat dig!!
    kramkram!

    ReplyDelete
  11. Oj, de är vackra att se på, de där portinerna också!

    ReplyDelete
  12. Åååh, det där ska jag prova nästa gång vi har gäster, ser ju supersmarrigt ut och din uppläggning är ju även läcker för ögat, och det är viktigt :)

    TACK snälla för tipset om bloggen, den ska jag absolut läsa mer på var inne och kikade lite nu ikväll, men ska läsa mer ordentligt till helgen. Intressant...

    Kramar Bella

    ReplyDelete
  13. Å vad det låter o ser GOTT ut!!! tyvärr brukar jag vara dålig på att laga desserter som tar lite längre tid att tillreda men man kunde ju göra undantag ;)

    ReplyDelete
  14. Men så fint (och gott) det ser ut.

    Så duktig du är!

    Ha en fin dag

    ReplyDelete
  15. Morrn!!

    Men snälla...nu blir jag så sugen fast klockan bara är strax efter 6 på morgonen..
    Det där måste jag absolut testa,
    så du fresras!
    Hihi kul med ruccokan!

    Så himla snygga gummistövlar, jag gillar verkligen den färgen även om jag är lite feg när det gäller skofärg!

    Här har också blivit kallt.. onödigt kallt.. kom på att jag glömt mina penseere ute.. hoppas de klarat sig!!

    London tips.. måste tänka.. tycker du verkar göra så mycket.
    När vi åker dit gör vi mest samma saker.. vi åker dit för att koppla av.
    Kommer jag på något hojtar jag till!

    Kram på dig
    A-C

    ReplyDelete
  16. Moussen passar dina fina stövlar!
    Kram

    ReplyDelete
  17. Du har såå himla fint på din blogg!!! Härliga bilder och en hel massa inspiration!
    Kram Marie

    ReplyDelete
  18. Mmm...ser så gott ut. Det skall nog prövas. Men det blir inte så ofta efterrätter här hemma hos oss.

    Ha de bra! Kram Maj-Gun!

    ReplyDelete
  19. Oj vad gott och fint!
    Kunde säkert fungera med någon sockerersättning.. Om man vill undvika kolhydrater alltså..

    ReplyDelete