tag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post8971410719293949526..comments2023-12-23T17:48:11.548+02:00Comments on Välkommen till alegni in office: Tusen strömmingar, nästanalegnihttp://www.blogger.com/profile/05280403030235430465noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-19916618334036268112007-12-04T13:30:00.000+02:002007-12-04T13:30:00.000+02:00"gnisslade skönt mellan tänderna"..."gnisslade skönt mellan tänderna"...alegnihttps://www.blogger.com/profile/05280403030235430465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-77327764281270772652007-12-04T12:06:00.000+02:002007-12-04T12:06:00.000+02:00Hemma hos oss var det fisk som gällde på jul. Jull...Hemma hos oss var det fisk som gällde på jul. Jullake om det bara fanns, egenhändigt gjord lutfisk gjord på gädda och luten beredd på björkvedsaska ur den öppna spisen.<BR/>Det gnisslade skönt mellan tänderna om det kommit askpartiklar med i lagen. :)Hanshttps://www.blogger.com/profile/07975883442864722246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-65109541281036938372007-12-04T08:09:00.000+02:002007-12-04T08:09:00.000+02:00ewa > hemma hos mina föräldrar hade vi alltid skin...ewa > hemma hos mina föräldrar hade vi alltid skinka o den stektes i ugnen natten till julafton. den spred en underbar doft i huset! min man kommer från skärgården o där har de mest ätit fårkött, så han har överhuvudtaget ingen skinktradition. två gånger har han fått en skinka i gåva från jobbet, men båda gångerna hann skinkan bli gammal innan vi hann äta upp den, så vi har bestämt oss för att inte göra flera försök.<BR/>våra söner är lyckligtvis lika stora fiskvänner som vi :)<BR/><BR/>kamomilla > fyra olika inläggningar ska det bli av dem :)alegnihttps://www.blogger.com/profile/05280403030235430465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-57652453975773178012007-12-03T21:29:00.000+02:002007-12-03T21:29:00.000+02:00Jösses. Kan tänka mig vilka läckerheter det blir a...Jösses. Kan tänka mig vilka läckerheter det blir av det där!Kamomillahttps://www.blogger.com/profile/17473456664427512372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-48249720205872071302007-12-03T20:47:00.000+02:002007-12-03T20:47:00.000+02:00ÅH vad mumsigt jag är en riktig fiskätare. Tyvärr ...ÅH vad mumsigt jag är en riktig fiskätare. Tyvärr är inte alla lika positiva till att äta fisk lika ofta som jag vill.Vi har riktig bonnig julskinka , jag beställde den idag för att senast på Anna dagen lägga ned den i saltlaken.Kokar den då i timmar dan före julafton och vid midnatt provsmakas den på hårdbrödsmacka och julmust el öl till.Det är en tradition som vi alltid gör jag och min man och det är så himla mysigt. Kram ewaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-73293035317400673472007-12-03T19:06:00.000+02:002007-12-03T19:06:00.000+02:00det passar ypperligt, lena :)det passar ypperligt, lena :)alegnihttps://www.blogger.com/profile/05280403030235430465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8477547545655937303.post-61976349158305873262007-12-03T18:19:00.000+02:002007-12-03T18:19:00.000+02:00De ser ju nästan inte ens obehagliga ut ;) När jag...De ser ju nästan inte ens obehagliga ut ;) <BR/>När jag kommer så långt här i livet att jag börjar fixa min egen strömming, ja då tar jag kontakt och frågar om du kan lära upp mig, passar det? :)<BR/><BR/>/LenaAnonymousnoreply@blogger.com