Sidor

Saturday, 25 September 2010

Middagsbilder


Den har dagen har så att säga "fari kattå i röve", som vi säger på min dialekt, för jag har inte orkat göra något överhuvudtaget. Förutom att laga mat då. Idag blev det borsjtj eftersom vi har en del rödbetor kvar i vår köksträdgård. För ett par veckor sedan stekte jag rödbetsbiffar, och nästa rödbetsrätt blir min rödbets- och ädelostgratäng. Vegetarianen hos oss gillar det mesta i grönsaksväg, men rödbetor är ingen större favorit än. Jag har tagit det som min uppgift denna höst att få honom att gilla denna goda rotfrukt.


För att bespara mina nerver, avlägsnar jag duken från bordet varje gång vi äter mat som kan tänkas stänka och färga av sig på den. Rödbetsfärg på en duk med vit botten vill jag inte ha. Det blev ett trevligt mönster på bordet av ljusfatet när duken åkte av. Den här typen av reflektioner gillar jag. Ha en mysig lördag kväll, allesamman. Jag ska fortsätta att göra det jag är bäst på, d.v.s. ingenting.

27 comments:

  1. Såg gott ut..tror nog att jag skall duscha och göra mig klar för en god restaurangmiddag nu..här på vårt kärlekshotell :)

    Njut av resten av kvällen!!

    ReplyDelete
  2. Åh, vad det ser gott ut. Kommer du till oss oxo å koka, ja sku int nämligen orka o mina stackars barn behöver ju mat för att orka busa.... :)

    ReplyDelete
  3. Önskar dig också en härlig kväll ! Nilla

    ReplyDelete
  4. Va skicklig du är i köket på olika rödbetsrätter. Ser jättegott ut!
    Vi verkar ti ha precis sama dialekt tror ja! ;-D
    Trevlig lördagkväll!
    Kramar Monica

    ReplyDelete
  5. Underbar din dialekt,ser gott ut hos dej också,fast jag bjuder på lite andra ingredienser ,Kram Nette

    ReplyDelete
  6. Hum, de sålde rödbetor för 2,90 kg idag ... det skulle jag ha köpt. Älskar soppor och din ser god ut!
    :)

    ReplyDelete
  7. Ha, ha vilken skön dialekt du har! Helt bortkastad har väl dagen ändå inte varit då du presterat en både vacker och god middag.

    Regniga dagar som idag är förresten perfekta till att göra så litet som möjligt :)

    Ha en mysig kväll!

    ReplyDelete
  8. Vad gott med Borstj! Har du testat göra rödbets-tzatziki? Kokta, rivna rödbetor blandat med turkisk yoghurt och kryddor. Gott som tillbehör till kött eller fisk. Rödbetsmos är också gott (3/4 potatis med 1/4 rödbeta). H.Malin

    ReplyDelete
  9. Så vackert du har dukat!
    Jag gillar också såna där reflektioner när man har ljus i mönstrat glas.
    Här jag jag precis röjt upp och gjort helgmysigt med smålampor och ljus. Nu ska jag hoppa in i ångkabinen en stund :)

    Trevlig fortsatt helg!
    kram!

    ReplyDelete
  10. Kokta rödbetor med getost eller med smör och flingsalt är en höjdare också kan jag lova!
    Krya på dig nu vännen, kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu...

    ReplyDelete
  11. Njut av kvällen å krya på dej!
    Ser läckert ut.

    ReplyDelete
  12. Gottegrisen i mig såg hallonkräm med vispgrädde på din bild :) Skön lördag!

    ReplyDelete
  13. Hej Vännen!
    Har aldrig ätit nått gjort på rödbetor,ser gott ut!

    Har suttit o försökt uttala "fari kattå i röve", hihi!

    Ha en fortsatt trevlig helg!

    Kraam Jenny

    ReplyDelete
  14. Härlig bild!! Ser riktigt gott ut! Man behöver ibland tid för att inte göra någonting. Njut av att inte göra nåt! Ha det gott. Kram Lenita

    ReplyDelete
  15. Mums! Älskar soppor, älskar rödbetor!
    Men......som det kan skvätta, från början till slut. Rödbetor och granatäpple är skvättiga!
    En vilsam söndag ber jag att få tillönska, själv kämpar jag med ögonlocken.......
    Kram

    ReplyDelete
  16. Goodness, you've done so many posts since I last came here Ingela, and all with your usual exquisite good taste. I liked the photos of the toadstools and it's nice to see your amazing stove in action. This last post has made my mouth water, the pastry and bowl of fruit look so incredibly tasty.

    Lots of love to you and Hans and say hi to the boys for me. xxx

    ReplyDelete
  17. Ååh, vad gott det ser ut!! Jag är jättedålig på att tillreda rödbetor, när jag gör rotfrukter i ugnen brukar jag lägga med rödbetor och det blir ju jättegott, men annars så tänker jag aldrig på att göra något med just rödbetor, men nu blev jag inspirerad att försöka hitta något bra recept, tack :)

    Hoppas du njuter av söndagkvällen min vän!

    Kramar Bella

    ReplyDelete
  18. Det där ser riktigt gott ut. Rödbetor är en favorit för mig !

    ReplyDelete
  19. Åååh, dregel.. För en rödbetsälskare som jag så vrider ord som borsjtj och rödbets- och ädelostgratäng på kranen som leder till snålvattnet..

    Filippon

    ReplyDelete
  20. Det ser ju riktigt gott ut... men skall jag vara riktigt ärlig så är jag inte så förtjust i rödbetor. Förstår din son;o)
    Men du är så duktig i köket. Fresstar oss med många godsaker.
    Ha en riktigt skön söndagkväll!

    ReplyDelete
  21. Vilken duktig kock du är! Frestar oss med än det ena och det andra :O) Den där rödbets-och ädelostgratängen låter god. Inte ger du receptet?

    Kram Gugi

    ReplyDelete
  22. Hej Ingela,
    Tack snälla för ovationerna :O)
    Jag gillar också rödbetor men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem.
    Ha en fin dag
    Kram Agneta

    ReplyDelete
  23. OJ, så gott!!!
    Mums!!
    Rödbetor älskar jag! Men Borstj har aldrig gjort.
    Mmm...
    Kram!

    ReplyDelete
  24. Tack för tipset om att fota/filma på månadsdagarna. Fotat har jag gjort rätt mycket, men tyvärr inte filmat så mycket. Får skärpa mig med det för det är säkert kul att ha.
    Kul att laga mat på grönsaker från den egna trädgården. Smakar säkert bättre än köpt!
    Hoppas att förkylningen gått över!
    Kramar, C

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Jag måste erkänna att jag inte är nån vän av rödbetor heller, men så gott som det såg ut på dina bilder så skulle jag inte haft något emot att smaka ;).

    Kul uttryck det där på dialekt. Å ibland behöver man såna dagar då man kopplar av och laddar batterierna, även om man går omkring med lite dåligt samvete för att man inte gööör någonting.

    Å det där med boken är helt OK. Beställningarna droppar in hela tiden, så det blir nog en riktig storsäljare.

    ReplyDelete