


För att uppehålla mig i skolvärlden ett tag till kan jag meddela att äldre sonens sista studentskrivning - den viktigaste, d.v.s. historia, eftersom det är det han skulle vilja studera senare - infaller idag, så håll tummarna allesamman.
En av delarna till det utlovade middagstipset har jag knyckt hos bloggaren Malin. Receptet på laxrosorna hittar du här . Hon serverade potatis till sin lax, men eftersom potatis inte står högt på listan över favoriter hos oss, kokade jag fettucine i stället. Den serverade jag med hemlagad persiljepesto, och om du inte lagat den röran tidigare, rekommenderar jag varmt att du gör det snarast, för den är - åtminstone i min mun - klart godare än basilikapesto. Receptet har jag gett tidigare, se här .
För dem som undrar om jag åt fettucine, som är sprängfylld med kolhydrater, är svaret nej. Jag åt stekt vitkål i stället.
Våfflorna igår gjorde succé, inte minst de lchf-våfflor jag åt själv. Vill ni ha recept på dem också?
Du kunde vara med i "halv åtta hos mig" med dina intressanta recept!
ReplyDeleteFortsätt gärna med att ge recepttips.
Ha en sköm fredag! Kram Kicki
Tusen tack för tipset. Det skall jag bjuda på på påsken då vi skall ha kalasgäster IGEN :O)
ReplyDeleteSkön helg! Kram Mia
Öhömm... Din huvudräkning är inte riktigt vad den borde vara, det är nog bara 4 dagar ledigt i påsk och inte 5 :)
ReplyDeleteSer verkligt gott ut det där vännen. Vi ska äta lax imorgon...hmm.
ReplyDeleteHåller tummar och tår åt sonen din! :)
Hum, jag har väldigt mkt pynt till påsk., du skulle nog gilla det! Hoppas det går bra för din son. Min dotter tar studenten i juni!
ReplyDeleteTrevlig fredag där i Finland!
:)
Visst vore det trevligt med FEM dagars påsk hehe ;)
ReplyDeleteOj så mycket spännande mat du lagar! Jag bjöd igår på Flygande Jakob, uppskattat av alla.
Här har jag samlat alla barnens påskalster på en hylla, istället för utplättat här och där.
Ooooh - jag ser soooool!
Är hemma med febrig liten son idag.
Ha en riktigt fin helg vännen!
Själv ska jag ut på middag både ikväll och imorgon kväll :D
Du är så duktig du!!:-) Och jag tar gääärna receptet på våfflorna *blinkblink*.
ReplyDeleteHa en fin fredag vännen!
Kramkram Sofia
Hmm funderar på att koka ihop nåt från World of Warcraft till påsken ;-P
ReplyDeleteOj så vackert med laxrosor. Ska lägga till det hela i Ingelas recept på mitt skrivbord. Gillar dina påskpynt både i förra och detta inlägg mycket. Håller tummarna för sonen!
ReplyDeleteÖnskar dig en skön fredag!
För att förklara mitt något konstiga inlägg så hade nån kommit på att lägga in några recept från den högre skolans matlagning i det senaste numret av den finsk WoW-tidningen, de var lammkotlett-stuvning, kalkon/svin-köttbullar, räk/fiskkakor och efterrättskakor med karamellsås på. Nån tycker tydligen att den genomsnittliga WoW-spelaren äter för mycke chips och dricker för mycke cokis...
ReplyDeletevad du är duktig med dina recept...
ReplyDeletesitter här utan fantasi till kvällsmaten, som vanligt....
det får väl bli nån slags pasta tror jag ;)
ha en härlig helg!
kram
anna-malin
hasse o ann-christine > hehe, det där med fem dagar var kanske önsketänkande, men jag har alltid inbillat mig att vi är lediga i fem dagar!
ReplyDeletehehe... nog skulle det ju vara bra med fem lediga dagar men... tyvärr!
ReplyDelete:)
Hej Ingela!
ReplyDeleteVi är lediga 5 dagar i rad Peter o jag, vårt företag har "inarbetad" dag på Skärtorsdag:)
Äter ni memma till påsk i er familj?? Jag är inte så överdrivet förtjust i det men min pappa är storkonsument, han äter den med grädde och socker:)
Håller tummarna för att det gick bra på din sons tentasskrivning i historia!
Trevlig helg!
Kram Jenny
Måste börja använda haklapp vid datorn när jag går in på din sida :)
ReplyDeleteJag gillar dina recept och extra kul med dina kolhydratfria tips för de behövs här med!
ReplyDeleteFortsätt gärna!
Kram
Vilket gulligt påskpynt och laxen såg verkligen god ut.
ReplyDeleteKram Lotta
Vad kul det är när man märker att folk har glädje av ens recept, slitet med receptbloggen känns verkligen värt det då :)
ReplyDeleteFunderar på att knåpa ihop en pesto på färsk dill, kunde ju passa till fisk? Det blir ett senare projekt och blogginlägg :)
Åh, vad gott!! Makaronerna längre ner 'lät' intressanta också :)
ReplyDeleteHär ska vi påskpyssla i helgen, jag har lovat kottarna...
Ha d gott i helgen!
Kram Hanna
Jag håller tummarna för att det gick bra! :)
ReplyDeleteMmmmm vad gott!!!
Ja man pyntade nog mer när barnen var mindre. Nu börjar jag tycka att det är roligt igen när jag har en pigg liten ettåring som tycker det mesta är spännande. hihi
Ha en fin helg!
KRAM
Ditt turkiska recept var bara så kunligt gott.
ReplyDeleteHär i USA är påsken larvigt kort, en enda dag, påskdagen. Ingen extra ledighetet på arbetsplatser. Skolorna har dock lov nästa vecka, men redan annandagpåsk är det dags att gå tillbaka igen. Jag pyntar ingte alls inför påsk. Ids inte...
Men dina påskharar är ju så söta så det är inte sant.
Kram!!
Mm, gud så gott!
ReplyDeletekram
Voi, tuhannet kiitokset kauniista sanoista! Olet niin ystävällinen!
ReplyDeleteToivottavasti kirjoitukset sujuivat hyvin!
Minulle tuli juuri huono omatunto alakerrassa, kun jätin pojan myrkynvihreän-harmaan munan varaston pääsiäiskoriin odottamaan tulevia vuosia. No, eiköhän noita tämän vuotisia askarteluja ole tulossa ensi viikolla kotiinpäin.
Ostin tänään hyvin saman näköisiä metallimunia Indiskasta sinun inspiroimanasi! Kiitos!
Katsoin muniasi uudemman kerran, eivät olleet yhtä hienoja ne minun uudet munani!
ReplyDeletedojle > wow-mat - lol
ReplyDeleteNån har gjort en 165 sidors kokbok med WoW-mat och de recept som fanns med i WoWtidningen imponerade faktiskt på sambon =)
ReplyDelete