Monday, 4 August 2008

Back to reality
Det var den semestern! Idag är vi tillbaka vid våra datorskärmar och nu lyser solen som aldrig förr! Inte för att vi kan klaga över semestervädret heller, vi lyckades pricka in rätt ort vid rätt tidpunkt hela tiden, känns det som.

Vår sista semestersejour på stugan gick bl.a. i röjandets tecken. Vi tömde allt ur vårt förråd (en gammal lada) och ni ser ju att där fanns en hel del skrot, saker som skyfflats in dit under nästan 25 års tid. Nu är det så mycket rum i förrådet att vi kunde ordna en danstillställning där!

Här följer lite mera stugbilder. Föreställ er att det mesta som nu är vitmålat varit mörknad furu tidigare, så förstår ni varför vi är så lyckliga över förvandlingen!

 
En solförmörkelse fick vi uppleva innan vi åkte från stugan i fredags. Det är inte så värst enkelt att fotografera en sådan, men maken lyckades rätt bra i alla fall.


På hemmaplan njuter vi av vår nya, fräscha terrass som ska bli ännu fräschare så småningom. Glas varvet runt nästa sommar och allt det som nu är träfärgat ska målas vitt. Golvet blir förmodligen ljusgrått om jag inte kommer på andra tankar inom de närmaste 24 månaderna. Det gäller att träna upp tålamodet ;-)

Igår bjöd jag familjen, mamma och min väninna på sushi, eller snushi som jag kallar det. Man borde ta sig tid och göra s(n)ushi lite oftare, det är så gott.


På kvällen kunde vi äntligen skörda årets första tomater. I år ser vi ut att klara oss utan larver tack vare att vi skyddat plantorna i vårt tomathus med myggnät!

10 comments:

Lenas pysselgrop said...

Hördududu, ni har fått det så otroligt fint! Fräsch och härligt!

Och vilken storrensning, sån borde man få inspiration och ork till. Finns väldigt många utrymmen här hos oss också som skulle må bra av en sån.

nonna said...

God mat och vackra tomater, en skön dag igen, och förstås fina bilder.

junhe said...

tack för vackra bilder på stugan och mat *mums* har det kommit ngt paket till dig än? jag har då skickat iväg det iaf =) jag har oxå börjat jobba (första dagen idag) men här är det bara regnväder så det gör inget *hihi* ha dt gott/ kram junhe

ginga said...

Ser ni ut som ni sku ha haft en riktig storstädning. Jag missa solförmörkelsen, annars mår jag bättre, klinkar bara lite

Hans said...

Egentligen borde man ha sushi en par gånger i veckan.
Minst..
:)

Kamomilla said...

Det kan man kalla röjning!! Verkligen!
Så snyggt ni har det på stugan nu. Det är verkligen ljust och fräscht. Eftersom man sett många trärenafurustugor så vet man ju nog att skillnaden är enorm!!
Vad roligt att ni fick fina tomater i år!!

Klewa´s krypin said...

WoW... Vilken röjning!
Stugan är SÅ mysig. Och va härligt med egna tomater. Hade det tidigare, då jag bodde i hus. Byggde ett växthus mot garageväggen av gamla fönster. Vart superfint, och gammeldags.
Vi åker först nästa vecka, sent på onsdagen. Ska bli härligt. Denna sommaren har minst sagt varit skit!

Kramar
/Ewa

trollmor said...

Vad duktiga ni är som gör en sån storstädning.Härligt när det är gjort.
Fint i stugan blev det också, det blir verkligen ett lyft när en vit färg kommer på plats.När jag kommer till Stockholm sista helgen i aug. ska vi gå på en resturang som dom serverar underbar shusi.
Mums vad jag längtar dit när jag såg dina matbilder.
Kramis ewa

Klewa´s krypin said...

Hi hi... Jo, jag har ju förstått det. Spelar du/ni också, eller?

Tidningen gör man på sidan: http://www.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp

Kramis
/Ewa

Minna o familj said...

gör du egen sushi!!! jag vill oxå kunna =) sååååååååå gott! Jaix vad snyggt ni har dte i stugan, som en rundvandring efter homemakeover varit där! kram