Saturday, 6 December 2008

Kvinnornas julmässa, Finlands självständighet och award

Varje år på självständighetsdagens morgon besöker jag Kvinnornas julmässa i en skola i stan tillsammans med min vän Mia. Standardinköpet är en julkrans till dörren. Varje januari strippar jag kransen från riset och sparar stommen, men någon gång under året åker stommen ändå i soporna. Den här gången ska jag ta vara på den och fixa en egen krans till nästa jul!

I år hittade jag lite julgranspynt för en billig penning och dem kunde jag bara inte stå emot.


En sådan här ljuspåse har jag funderat på att sy, men sömmerskeblodet i mig flyter så trögt och därför blev jag jätteglad och köpsugen när jag fann denna.

Finlands självständighetsdag (vi blev självständiga så sent som år 1917) är en officiell helgdag här i landet. Dagens höjdpunkt för många är självständighetsbalen i presidentens slott. Så även för mig, jag sett på tv sedan jag var liten flicka och jag tror faktiskt inte att jag missat den mer än en gång - år 1992 när jag var i USA den här tiden på året. Traditionen påbjuder också att man ställer två brinnande - helst blåvita - ljus i fönstret mellan klockan 18 och 20.

En trevlig självständighetsdag till er alla!

Tack snälla Junhe för awarden jag fick inne hos dig! Den värmer hjärtat!

8 comments:

Kamomilla said...

Här är vi mätta och belåtna och ser på slottsbalen "kritiskt" kommenterande...

zinkbaljan said...

Så jättemycket fint du hittade!! Ha en trevlig 2:a advent!
Kramisar

Vit poesi said...

Mycket fint du hittat !!
ha en fin andra advent
kram Malin

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home said...

Vilket fint pynt, här hemma kommer det inte in mer julpynt ..tycker mannen.
Kram Lotta

Pink and white dreams said...

Jo du, zebra blev det och jättegot var det,mört som bara den. Lönar sig att pröva. Det är ju inget man springer över i närbutiken precis, men Stockmann har allt möjligt konstigt. Nästa gång får vi ta känguru.;)

Hem och Lycka said...

Vad kul att du besökte mig, mysig blogg du har!

Vilka söta klockor, var fann du dem? I en butik som jag förmodligen inte kommer åt förmodar jag ;-)

kram

Anonymous said...

Tack för din värmande kommentar :) Jag hoppas allt går väl för din son och hans kamp med körkortet. Det är ju så mycket pengar man lägger ner på det så då hoppas man ju att det kommer att gå väl.

Kramar om!

Galleri MochB said...

Hej! vad roligt att jag också hittade dej...:O) Kvinnornas julmässa har vi besökt många gånger men nu inte på flera år, ser att jag missat en hel del. Strutarna var mysiga och så även ljuspåsen. Kommer säkert igen och hälsar på!