Saturday, 1 May 2010

Första maj

Lagom till första maj har jag äntligen hunnit skaffa min första vårblomma (eller egentligen tre). Maken till stressig tillvaro har jag inte sett på länge. Så fort jag orkade kravla mig ur bingen imorse fick jag sätta mig ner och jobba en liten stund.

Valborgsmässoaftonen firade vi hos goda vänner med en utsökt middag, trevlig samvaro och kortspel. Vi hade dessutom lyxen att ha privatchaufför både till och från festligheterna. Det är inte direkt något vi blivit bortskämda med tidigare.

I veckan fick jag kallelse till blodtjänst, så på torsdag eftermiddag åkte jag iväg för att tappa litet blod. Det var kanske inte ett så lyckat drag att göra det dagen innan man skulle bli bjuden på ett antal olika alkoholhaltiga drycker. Eller också kan man se det som riktigt lyckat, för jag blev rätt billig i drift i och med att jag reagerade rätt snabbt på den blygsamma (?) mängden avnjuten vätska...

Idag väntar vi besök av en bloggvän till gubben. Valerie, en engelsk dam som bor i Holland, ska stanna i våra trakter till måndag. Vi ser verkligen fram emot att träffa henne.

När Valerie åkt hem igen inleds projekt riva kök. Jag kan knappt fatta att det är så kort tid kvar tills jag får mitt nya kök. Samtidigt får jag lite magknip av att tänka på hur svårt det kommer att bli att klämma in allt i de nya skåpen och lådorna, som är färre till antalet än de proppfulla vi har idag... men det måste gå!

En fortsatt trevlig helg till alla er som hinner titta in här!

19 comments:

Vekarus said...

Kaunis asetelma! Iloista vappuiltaa!

StrandviksVillan said...

Ljuvliga bilder!
Jag måste nog också ta och samla fina föremål på en bricka sådär :)

Fint att du ger blod!! För mig har det bara blivit en gång - ännu.

Ha så trevligt med gästen!
kram!

Kamomilla said...

Ska bli såå spännande att se ert kök växa fram!! Och så roligt med Valeries besök! :)

Livet på Vestergård said...

Min dag har tillbringats som kökspersonal på skolmusikkårens första maj basar.Både kaffe och mat har det blivit till gästerna. Nu är man passligt mör så det blir inte något program här resten av kvällen.
Trevligt med gäst så långt ifrån!
Ha det gott!

Huset vid ån said...

Vad fint du har på din bricka....Vad spännade o roligt med ett nytt kök, ser fram emot att se bilder sen.....Du undrade om jag hade börjat fota med min nya "kompis" och jag prövade lite igår. Ha en fortsatt trevlig helg! Kramis Therese

Gugi said...

Du har mycket på gång! Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Gugi

Lyckoslanten said...

Trevlig läsning och fina bilder! Ja, det är knappt någon idé att skaffa massor med blommor om man inte hinner njuta av dem! Du får känna dig nyttig som blodgivare även om du blev litet lullig. Hoppas ni hade ett trevligt möte med bloggvännen och att köksrenoveringen går bra! Idag får jag lägga manken till. maj är en mycket intensiv månad för mig.
Ha en skön söndag! ♥

Louise said...

ja du verkar ha haft riktigt mycket att ligga i med på sistone. Skall bli kul att få ser ert nya kök byggas upp. Fina bilder!

Lilja's Corner said...

Du har mycket på gång nu! Även jag väntar med spänning på ert nya kök ;)

Ang. Keep calm...-texten så har jag länge varit frestad på att skaffa en sån plansch till arbetsrummet :)

Ha det bra!

syssi said...

Vackra bilder. Kul med långväga besök. Väntar på att få se hur köksremonten avancerar å sen de härliga slutresultatet. De e ju bra att vara billig i drift nån gång:)

Odin said...

Jag får njuta av blommorna ute, men det är ju inte så illa det heller. Ju längre våren hinner ju mer blommor dyker väl upp i rabatterna. Ännu är det ju lite sparsamt, men nog blommar krokusarna, snödropparna och skillorna.

Skön fortsättning på helgen min vän! kram

Stjärnor & Champagne said...

Mmm fint på brickan vännen..Ja här har blodcentralen tjatat på mig i veckor nu. Det är nog dax att masa sig dit.Här var Valborg väääldigt lugn. Jag var så trött så det passade mig bra. Hoppas att det var trevligt med Valerie...
Kramkram Anne

VallyP said...

Dear lovely Ingela, thank you so much for being so very kind and hospitable to your English visitor. I've had the most wonderful time and you and Hans have made me feel so welcome. I really hope I can do the same for you one of these days. Big hugs, Val xxx

Skimrande kristaller said...

Fina bilder!! Så det är snart dags med köksprojektet!? Spännande! Det kommer nog att bli hur bra som helst när det blir klart, Lycka till! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

Galtholmen said...

Våren är stressande tid även här. Och då menar jag inte bara i trädgården...:-) Tiden tycks ha krympt till ett inget, medan aktiviteter o "måsten" växt till gigantiska proportioner.
Kul med nytt kök! Ska bli spännande att få se...
Kram/
Ulrika

Nyanser av vitt said...

Hej Ingela
Precis så har jag det just nu. Är det kanske så att jag ska rensa och bara spara det jag verkligen behöver och tycker om i det nya köket :O)
Kram Agneta

Annika said...

KUL med Valeries besök!!
Skriver din make en blogg också alltså?
DU har verkligen mkt på G!!
Kul, men lite intensivt kanske.
Spännande med köket!!
VAD roligt!!
Kram!!

trollmor said...

Vad kul med ett nytt kök. Säkert kommer du på råd om hur allt får plats.Jag drömmer om ett nytt kök men det lär nog dröja ett tag efter vår badrumsrenovering.
Har dom hittat någon hundbernervalp dina vänner ?

Vekarus said...

Eipä kiirettä :-)

Aurinkoista päivää!