Wednesday, 23 March 2011

Kryddgrönt

Glasen och ställningen som örterna står i kommer från Zinna i Karleby. Tack Wivan!

Lite vårgrönt i köket. Återstår att se hur fort vi får död på dessa godsaker. Redan efter första natten slokade båda örterna, men efter lite vattentillskott (läs mycket) piggnade de till igen. Konstigt att vi glömmer att använda örterna trots att de endast står en meter i från oss och helt synligt där vi sitter och äter.

Våren har gjort ett försök att tränga sig in i vårt land, men naturen kämpar emot och till helgen utlovas det minusgrader och eventuellt lite snöfall igen. Men visst börjar man ana att vi går mot sommaren, för nu börjar blomkataloger dimpa ner i postlådan. Vore trevligt om man hade råd att anställa en trädgårdsmästare, det egna trädgårdsintresset brukar nämligen avta någon gång runt midsommar, och återvänder inte förrän det är skördedags...

Trevlig lillördag!

15 comments:

RockMom said...

Ja den som sku lyckas med sånt där. *drömmer*

Annika said...

OCH det är ju så gott med färska örter i maten. PLUS att du får lite grönt inomhus då det bara är vitt ute.
Kram!

Ann-Catrin said...

Köpte precis kryddor jag med på Ica basilika och oregano..
ja de är ju inte så särskilt långlivade men alltid fräscht med nytt..
vackra bilder..och kladdisen i förra såg mumsig ut.. är ingen fan av vit choklad men i kaka så kanske det blir gott.

En stor kram till Dig fina bloggvän
Ann-Catrin

Skogsdoft & havsbris said...

Håller tummarna för att era kryddörter håller sig i liv ett tag till och hamnar i maten där de hör hemma också! Färska örter är verkligen något helt annat än den torkade varianten i påsar och burkar, det är något man borde använda sig av betydligt oftare. Kanske jag ska ta och påta ner lite frön i jorden?
Jättefina krukor/byttor du ställt örterna i förresten! var har du hittat dem?

Skogsdoft & havsbris said...

Tack för tipset om Zinna! Tänkte faktiskt på den butiken i lördags när vi var på ärenden i stan, men vi hann inte dit då... kanske nästa gång, är faktiskt länge sen jag varit dit!

Ullis said...

Svägerskan, som är trädgårdsmästare "på riktigt", sa att det gäller att hålla efter ogräs & sånt fram till midsommar, sen kan man ta det lite lugnare. Undrar om det verkligen fungerar?

Syssis små funderingar said...

Ser vackert ut och smakar säkert bra om du får det på tallriken:)

Livet på Vestergård said...

Tänk att jag köpte, och fotade :) nya kryddor i dag också!
De doftar så gott, men ibland glömmer jag också bort att använda dem...
Här snöar det. Inte trevligt alls!

Så Vitt Jag Vet said...

Ja det med trädgård har varit så enkelt som möjligt.
Sen när det blir varmt orkar man inte stå peta i mullen !
Ha det bra !
Kraam
Sanne

Bella said...

Det är ju så gott med färska örter i och till maten :) Sen ser det så fräscht ut i köket när man har dem på bänken!

Trädgårdsmästare hade inte varit fel, just nu kliar det i odlarfingrana här också som jag skrev häromdagen, men när sommaren kommer så avtar på något konstigt sätt den känslan...

Hoppas du haft en toppendag

Kramar Bella

mammaxtre said...

Minusgrader, vad trist :-(

StrandviksVillan said...

Mmmmm... brukar dofta så gott av färska kryddor. Tyvärr använder jag ytterst sällan såna :S Men persilja och dill har jag åtminstone i frysen ;)

Jag har kollat en katalog idag, viherpeukalot, och önskat mig en massa vackert :) Blir verkligen spännande i vår att se hur vår trädgård ser ut.

Trevlig kväll till dig med, om du ännu är vaken ;)
kram!

Kamomilla said...

Här haglar det inlägg igen! Kul!

Snäckskalsdalen. said...

Brukar alltid glömma det kryddgröna jag också. Speciellt om jag ansträngt mig och hackat persilja och lagt det i en liten skål - allt står alltid kvar orört efter middagen.....
Agneta kram

Liljas Corner said...

Solen har svårt att bestämma sig idag, men nu för tillfället lyser den och värmer.
En trädgårdsmästare skulle inte va så dumt, speciellt då vi just håller på och bygger upp vår och jag skulle vilja ha allt klart bums!