Wednesday, 18 May 2011

Odlingsdags


I lördags grejade vi på gården hela halva dagen. Odlingslådorna fylldes med jord och diverse plantor blev nergrävda i sina sommartillhåll. Också maken i det här huset har sina ljusa stunder (mer än vanligt alltså) - se nu till exempel på det fina locket som ligger på den ena odlingslådan. Han sågade ur locket, men lämnade ramen och nitade därefter fast fiberduk i ramen. Nu är det lätt att bara lyfta på locket när man ska åt det som växer där under. När alla frön grott och risken för att de ska bli uppätna av bevingade varelser är över, får locken lyftas av och sparas någonstans tills nästa odlingssäsong. Behändigt. 

12 comments:

StrandviksVillan said...

Jösses, vad det händer grejer hos er!! Verkligen fiffigt det där locket!

Äntligen sol idag, men en sjukling på soffan så hoppas jag slipper ut nån sväng ändå.
Ha det fint! Japp, see u soon! kram!

Syssis små funderingar said...

Behändig lösning med locket!Gubben din kan han:)

Kamomilla said...

Ni är så flitiga!! Här händer inget- Gubben jobbar 12-timmars dagar för att få ett bygge klart och är så gott som död när han kommer hem. stackarn-

Bella said...

Jisses, som ni har grejat och fint blir det :) Kul att du gjorde ett inlägg med bilder från hela bygget av det vackra växthuset och odlingslådorna inspirar mig just nu till att göra egna (läs fjäskar med sambon och ber honom snällt att snickra ihop ett par till mig)

Hoppas dagen varit bra

Kramar Bella

mammaxtre said...

Vilken otroligt smart lösning med fiberduken på ram.

Vad roligt!

Anonymous said...

Å så snyggt växthus!!! Tror jag skulle inreda det och sitta där med en bra bok och ett glas vin istället för att sätta dit tomater och gurkplantor. Så fint är det. Men, en praktisk fråga: hur tänker ni skydda glastaket från all snö som tynger på vintern? Har din praktiska man redan fixat nånting?

H. Inkku med samma namn ;)

alegni said...

Inkku, det är så brant lutning på taket, så det blir nog inga problem med snön, skulle vi tro.

Annies Blå said...

Vilka fina odlingslådor och ert växthus är så snyggt. Roligt att följa med bygget från början till slut i ditt tidigare inlägg... kanske borde kopiera det till gubbens mapp för framtida behov ;).
Kram/Annie

Hans said...

Inkku,
Taket är gjort av 3 mm Polykarbonat (samma skottsäkra plast som används längs ishockeyrinkar och i polisens kravallsköldar) och lutningen är 45 grader så det skall inte bli några problem med snön.

Han Som Byggde

Jenny said...

Hej Ingela!
Vilket ljuvligt växthus din Mr Alegni byggt till dig, jättefint!!
Vad duktig han är:)

Vårt gamla fula och trasiga växthus sjunger på sista versen. En arbetskamrat till Peter funderar på att ta över det från oss,annars får det åka till tippen..

Ha en trevlig helg!


Kraam Jenny

Pia said...

Oj då va fint! Blir riktigt inspirerad för morgondagens trädgårdsprojekt när jag kikar in här.

susanne said...

vilket fantastiskt växthus ni har byggt! ett riktigt smycke i trädgården!
jag bara planerar mitt växthus ännu...
ha de bra!
susanne