Tuesday, 3 April 2012

Bekämpa krämpor, träffa gudbarn


I torsdags läste jag i tidningen att rödbetssaft lär ska sänka blodtrycket. Det lät som ett enkelt sätt att bli av med det höga trycket, så jag åkte iväg för att köpa en saftcentrifug på stubinen, för blodtryckssänkande medicin är jag inte så intresserad av att börja knapra. Blev det några resultat då? JAA, jag såg resultat redan efter första dagen! Och efter några dagars rödbetsshottande har såväl det övre som det undre trycket gått ner ungefär 20 enheter. Jag kan knappt fatta att det var så enkelt, och nu hoppas jag ju att detta resultat ska bestå!

Mina ansiktsbesvär består, fast i något lindrigare form än förra veckan. Nu är det mest kring övre läppen och näsan som det sticker och svider, och jag hoppas att området minskar för var dag som går. Inget besked från neurologen so far

I lördags åkte vi till mina hemtrakter för att uppvakta tre jubilarer. Det är sällan vi har så här god tur, men under dagen hann vi träffa tre av våra gudbarn. Hon i mitten var en av helgens jubilarer och hon fyllde körkort i helgen!

18 comments:

Livet på Vestergård said...

Så bra att du hittade ett naturligt sätt att få ner blodtrycket. Skönt att höra att stickningarna i ansiktet håller på att ge med sig.
Tre jubilarer på en och samma dag hann jag också med i lördags. Ibland går det att vara effektiv :)
Ha en bra dag! Kram Kicki

Jenny said...

Vilken bra kur mot högt blodtryck, det måste jag tipsa min mamma om:)

Vad skönt att det känns lite bättre i ansiktet, hoppas de hittar vad det är snart.

Grattis till de 3 jubilarerna!

Kraam Jenny

Louise said...

Så enkel blodtrycksmedicin?? Men vad är bättre än det!

Livet på Sjögård said...

Ja, varför inte använda sig av det som naturen ger oss... hoppas det fortsätter i samma bana. Och så tråkigt att du inte ännuheller fått tid. Men samtigit skönt att stickningarna lättat!
En fortastt slön tisdag till er!

Livet på Sjögård said...

Höh, sKön medande jag :)

Livet på Sjögård said...

Neej, det funkar int ida tydligen :D
..och nu måst jag sluta rätta mej, hur fel de än må bli...

StrandviksVillan said...

Roligt att det hjälpte - fantastiskt ju! Vad är väl bättre än naturens egen medicin?
Roligt också att smärtan börjar ge med sig!!

Vi hörs och skrivs! kramkram!

lyckobo said...

Hoppas du fort blir bra, och slipper köpa medicin! Man blir ju orolig direkt när nånting börjar "kråta".. Skall förresten på resa inom kort med din gamla klasskamrat + våra män ;), guess who??? Hihi, nu fick du någonting att fundera på, kanske krämporna glöms bort i förbifarten :D

Sköt om dig!

Moster och jag said...

Tack för tipset hur man kan sänka blodtrycket.
Hoppas att ansiktsbesväret försvinner också.
Ha en bra dag! kram Maj-Gun!

lyckobo said...

Svar: måste jag lätta på din spänning? Hon heter Maarit ;)...
Sov så gott!

Snäckskalsdalen. said...

Rödbetssaft, häftigt, det kan ju inte vara annat än bra! Tänk att det kan sänka blodtrycket så. Är det en hälsokostvara? Eller var hittar man det, tro? Nu vet jag att vi bor i olika länder, men i alla fall.
Stackars dig med ansiktet som inte är riktigt bra ännu, hoppas det försvinner snart och att du aldrig får det igen.
Agneta kram

Nette Cecilia said...

Men vad har du nu råkat ut för ,Inte kul med underliga krämpor .Rödbetsaft lär jag väl få skaffa också .Just nu är jag hemma efter magsjuka i går vände ut o in på hela systemet ,känns som att ha gått genom en mangel .Hoppas det ordnar sig för dig ,kram Nette

Vardagslyx said...

Otroligt att det var så "enkelt", har jag aldrig hört talas om!

Fina gudbarn!

Kram pernilla

mammaxtre said...

Mern så trist att gå med dessa krämpor och att inte veta vad det beror på. Hoppas innerligt du skall krya på dig, att du ska få besked och den vård du behöver.

Tag hand om dig

Lilja's Corner said...

Du har då riktigt otur med alla krämpor. Men det där med rödbetssaften låter ju i alla fall som en supergrej! Fast det ser lite ut som blod i glaset. Säker på att du inte blivit vampyr? Har du den brinnande känslan i ansiktet då du är i solljus? ;)

alegni said...

nina, jag har inte varit ute i solen, så jag kan inte svara på det där ännu. ska testa i morgon om solen behagar skina då!

trollmor said...

Tänk ändå vad bra om det hjälper.
Det är nog ett elände med högt blodtryck . Hoppas dina besvär klingar av. Kan du fått något preparat du är överkänslig för när du gjorde din undersöknin ?
Kramis

♥ Fyra årstider said...

Tänker på dig och hoppas att det ska lösa med dina smärtor.

Stor kram Lotta