Saturday, 27 December 2014

Nu är glada julen slut

Som vanligt började frossarhelgen med julgröt till lunch på julaftonen. Efter den var det äntligen, äntligen dags att plocka fram favoritduken ur gömmorna och duka för följande måltid.

Jag tror att mitt sällskap äntligen lärt sig att äta med förstånd de många rätterna till trots, för ingen verkade ha överätit sig på julmaten i år, även om vi fick skjuta upp efterrätten till kvällskaffet efter julklappsutdelningen. Efter att bara ha varit fem vid matbordet de senaste två åren, var alla sittplatser åter upptagna. Det är roligt. Fast fler ryms runt bordet, det går ju att dra ut, så en till son och ett par flickvänner/sambon till är alltid välkomna.

Mängden julklappar minskar tydligen inte, men det beror ju på att alla är så snälla under året. Och på att vi blivit fler. Dessutom är det ju roligt att ge (ja, ja, också att få).

Efter julaftonen har vi inte gjort mycket vettigt. Gubben och jag har mest suttit med näsan i varsin julklappsbok, plockat fram mat och diskat undan. Och jag har försökt kurera min förkylning. Tids nog blir det stressigt igen. 

3 comments:

Lyckoslanten said...

Beundrar och gläds så att få ta del av dina dukningar och trevliga familjemiddagar!

Ja julen lär vara ett övergående fenomen, men vila behöver man ännu för att orka med det som väntar!

Ha det! ♥︎

Sabina Sarin said...

Nu när julen är slut vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År!!! Tack för det gångna året och alla fina blogginlägg!
Kram Sabina

alegni said...

Lyckoslanten,
tack!
Jag har faktiskt försökt vila ut denna långhelg, för jag har bråda dagar framför mig. Kram!

Sabina,
god fortsättning på det nya året och tack själv! Kram!