Thursday 7 August 2008

Nytt hos oss!

Dagen efter den misslyckade auktionen gick vi på loppis på torget i Vasa och då kunde jag åtminstone trösta mig lite och köpa hem dessa små lövfat. I förrgår slet jag nästan håret av mig när jag hörde att de sju tallrikar jag kunde ha betalat nästan hur mycket som helst för hade gått för sex euro på auktionen. Arrgh.

Igår anlände ett mycket efterlängtat paket från Sverige. Jag slet och rev i tejpen och i alla omgångar med omslagspapper och plast och längst inne hittade jag denna bedårande glasklocka med tillhörande fat. Tack, snälla Junhe!

Idag på eftermiddagen fick jag besök av min mamma samt hennes kusin med man från Karleby. Av de två senare fick jag en lillasyster till min sandfärgade Mariskål. Gissa om jag blev glad? Tusen tack, Leila och Aarre!

Ibland skäms jag över att jag blir så glad och lycklig över prylar...

I år har krassen för ovanlighetens skull hittat vägen uppåt, det är ett tag sedan jag lyckats med det senast trots att jag alltid köper klättervarianten.
Jaha, nu ska visst tre grabbar skjutsas till stan. Hörs!

15 comments:

Ewa said...

Näe, det blir ingen auktion för mig. Ska ju till Turkiet på onsdag, så jag spar mina slantar tills dess.
Vilka fina saker du visar. Junhe är väl för söt.
De där Mariaskålarna (visste inte att de heter så), är supersnygga. Har flera gånger tänkt köpa mig en på Fabriksvaruhuset i Haparanda. Där säljer de andra hands sortering på glas/porslin, men man ser ingen skillnad. Köpte mig en vit Höganäskruka där i våras.

Kram
/Ewa

Karin i Villa Grå said...

Du har en av norra Europas mysigaste uteplatser, bara så att du vet! *gillar*

Lustigt att du skriver att du kan skämmas över att bli så glad för saker - exakt så tänker jag också. Helt galet egentligen att blogga om inredning och just prylar... Fast visst har inredningen att göra med längtan efter ett visst slags liv? Ett lugnare, enklare liv. Vi kan väl i alla fall säga att det är så, så slipper vi skämmas? ;-)

Kram!

Karin

Pink and white dreams said...

Hej!

inte behöver man väl skämmas för att man gillar saker. Gillar också Mariskålar, men Janne har sagt att jag inte får samla på de små eftersom jag har nästan alla de stora. Du kan ju kolla in hos mig pinkandwhitedremas.blogspot.com

Kram Sabi

IKT i min vardag said...

Hej Ingela!

Så mycket fina bilder jag hade att ta igen. Eran stuga är så fin och vilken natur! Din uteplats är ju underbar, så mysig. Vad mycket gott du har lagat, din variant av jordgubbsmacka måste provas!:-)

Kram

Pink and white dreams said...

Hej igen!

om du inte lyckades räkna på hyllan så finns där faktiskt 26 stycken. Det fattas nån blå och sen de gamla förstås, eftersom jag samlat i bara fyra år.
Det är så roligt att hitta nya vänner så här via bloggen.

Sabi

junhe said...

MEN VAD SKÖNT ATT ALLT VAR HELT! JAG PACKADE SÅ GOTT JAG KUNDE =) HA EN FORTSATT BRA SOMMAR OCH LYCKA TILL DU OCKSÅ MED MÅLANDET *fniss*

kram junhe

Livet på Sjögård said...

Hihi, jag kan oxo bli barnsligt lycklig över att få en ny grej... Det värsta är ju att om dagen varit dålig och allt gått snett eller att jag annars bara är lite sur så kan en ny grej lyfta upp hela dagen för mej... *rodnar*

Tänkte faktiskt lämna en liten hälsning då jag ibland kommer och läser vad du har för dej men aldrig kommer för mej att lämna en komentar...
Ha det så bra!
H. Kengu :)

Anonymous said...

Visst ska o kan man glädja sig åt saker.Ingen ska väl komma o säga att prylar inte betyder någonting då tror jag att man ljuger åtminstone för sig själv.Glasklockan var jättefin.
kramis ewa

alegni said...

jenny > vad roligt att du gav dig till känna!

Pink and white dreams said...

Hej igen,

du får jätte gärna länka till mig.

Skall sätta in dig också.
Ha det bra så länge.

Sabi

Kamomilla said...

Vilken söt klocka du fick!!!

Krassen är jättefin! Jag borde testa sån jag också. jag gillar saker som växer sig stora och fina. Jag köpte en liten löjtnantshjärta i våras och nu är den stor som en buske. Det gillar jag! Snyggt med så liten möda som möjligt...
Hur mångte Mariskålen är det?

IKT i min vardag said...

Visst är pållen söt! Han kostade runt 150:- tror jag, jag kommer inte riktigt ihåg...

Kram

Ann-Catrin said...

Tänk att man kan bli så lycklig över prylar!!
men din vinst var ju alldeles bedårande söt..och skålarna med!!

Såg ert röjande.. tänk när man får ut allt på backen.. då ser man verkligen hur mycket det är!!

STOR KRAM A-C

Anonymous said...

Vill bara kika in o säga Hej.
Hoppas att allt e bra med dig.
kram ewa

Maria said...

Hejsan...va jätte längesen jag kikat in på din sida....tiden räcker inte till bloggandet just nu :-/....Underbara bilder jag har att titta på nu, stugan er är en riktig dröm ! Superfint har ni det!!

Och mina skyltar var nog inget jag kommer att satsa på ;-) Bara en kul grej att sälja istället för gamla kläder :-)

Ha det gott!