Sunday, 19 October 2008

Söndagsgallup

I mitt föräldrahem serverades det alltid efterrätt på söndag och den traditionen har jag fortsatt med. Ibland bannar jag mig själv för det, för jag har ju inte alltid lust, tid eller ork att hitta på något, men jag får ändå lov att göra det, annars blir det krig, eller åtminstone kris i familjen. Vi är väldigt traditionsbundna hos oss...
En liten gallup - hur många av er äter efterrätt varje söndag?
Idag fuskade jag lite och tog ut en kladdkaka ur frysen. Till den vispade jag lite grädde. Eller rättare sagt så var det min hjälpreda Hubert som skötte jobbet, honom ser ni här. Han heter förresten Kenwood i efternamn.

Nu har jag gått och skämt bort mig själv med en pryl till - en stjärnpläd. Men den behöver jag nog, för vintern är ju både lång och kall ;-)


9 comments:

Kamomilla said...

Vi äter inte efterrätt, men nog alltid en festligare middag som förbereds väl. Oftast lite bättre kött, en hjortstek eller så..

Stjärnpläden är jåttefin!

Huset på landet said...

Vintertid brukar min mamma bjuda på mat alla söndagar och ibland blir det efterrätt. Idag gjorde jag efterrätten, chokladdoppade marshmallows, smask =). Det är ju så gott med efterrätt...
Då jag äter lunch ute (inte nu då jag är vårdledig) så ingår efterrätt i priset. Sånt är FARLIGT...

bonnie said...

Hubert hit!

trollmor said...

Efterätt blir oftas när vi har främmande.Igår hade vi faktiskt det när sonen och flickvännen åt hos hos. Maken vill gärna ha efterätt och har påtalat att åtminstone söndagar borde innehålla en sån. Visst har jag sagt om du fixar den så går det bra. Men ännu efter snart trettio år har det inte blivit så många efterätter från honom.
Tjusig pläd Klart att du måste värma dig med en sån.
Kram ewa

NinaS said...

Jep, meillä myös oli kotona aina viikonlopun yhteisellä ruokahetkellä jälkiruoka - ja on edelleen aina jos sinne menee. Mutta omassa perheessäni ainoastaan erityisinä päivinä, ei joka viikko. -Ehkä kerran kuussa

Pink and white dreams said...

Vilken härlig pläd.
Vi brukar också göra efterrätt då vi har tid och ingen av oss jobbar.
Det blir ju lite lyxigare på det sättet.

ALEGNI said...

nina > äiti on kertonut, että hänen lapsuudenkodissaan syötiin jälkiruokaa joka ikinen päivä. onneksi äiti kävi töissä eikä ehtinyt jatkaa sitä perinnettä, muuten olisin varmaan vielä pyöreämpi!!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home said...

vad kul att du gillade julbloggen. Ha det bra
Kram Lotta

Klewa´s krypin said...

Ja men va kul. Ser att du t.o.m fått beställningar!

Kram
/Ewa