Tuesday, 20 October 2009

Det är aldrig för sent

Tack för alla vänliga kommentarer om min pläd! Roligt att ni tycker om den. Till och med grabbarna i huset har dristat sig till att säga att den är helt okej. Nu funderar jag om jag faktiskt i något skede borde tillverka en till, för tänk om sönerna börjar slåss om pläden sedan när det är dags att dela boet efter min hädanfärd. Allt för familjefriden.

I dagarna har jag förärats aningen försenade, men ack så välkomna, födelsedagspresenter. Mumin var förr en stor favorit bland barnen, men på senare år har han fallit i glömska i vår familj. Jag är inte särskilt förtjust i muminmuggarna som tillverkats på senare tid, men den här i svartvitt efter Tove Janssons egen illustration har jag i själva verket tummat på i butiken ett antal gånger. Nu behöver jag inte längre grubbla över om jag ska köpa den eller inte, för det har kusin B-M gjort för min del.
Det här blommiga fatet på fot fick jag också av B-M:

Igår damp Vakre hjem & interior äntligen ner i postlådan. Maken har förärat mig en tvåårsprenumeration på den blaskan. Som tidningsnamnet påbjuder innehåller den mååånga vackra bilder, och dessutom en chans att fördjupa sig i norska, om man så vill. Jag undrar om maken förstår att han högst troligt skaffat sig själv en massa jobb i och med att den här tidningen börjat komma hem till oss...


23 comments:

Hans said...

Vadå jobb...?
:)

Teija said...

:DD

Tykkään myös hirmusesti tuosta mustavalkosesta muumista! Tosin taitaa löytyä kaikki kirjavatkin :)

Odin said...

Jag har aldrig förstått mig på mumintrollen. Visst hat jag sett en del av den tecknade verisionen på TV och hört Benny Törnsoos sånger om mumin men mer en så har jag int satt mig in i Tove Janssons berättelser. Jo i hennes Höstvisa, för den är bara så vacker. Men jag måste säga att din svart vita mugg var riktigt snygg, nog för att just de färgerna är mina favoriter. En ny inredningtidning är aldrig fel. Hoppas du hittar mycket snyggt att beställa att din make skall göra. *skrattar*
Ha det gott! Kram

Jenny said...

Hej Ingela!
Du har ett sånt skönt sätt att skriva på Vännen;) Får alltid en massa bilder i huvudet när jag läser dina texter. Nu såg jag framför mig sönerna stå o slåss om pläden efter din hädangång..fniss!

Vad snällt av Mr Alegni att ge dig en prenumeration på den härliga tidningen!

Ha en härlig eftermiddag,
Kram Jenny

Jenny said...

Äsch, glömde ju skriva att den svartvita Muminmuggen är jättefin, I like:)

Kram igen Jenny

Lilith said...

Vad bra att erbjudandet står fast! Ja, vi ska ta och komma överens om en träff här snart! Har varit så körigt på sistone så det har liksom inte blivit av att föreslå det, men jag har haft det i tankarna... :)
Nämen, inte ska du börja oroa dig för din hädanfärd än på läääänge... Men kanske det vore en bra idé att virka en pläd till i alla fall, så slipper sönerna slåss om pläden nu också! ;)
Hihi, inte förstår sig karlarna alltid på vad de ställer till med! Det var ju snällt av maken att ge dig en prenumeration, och vem vet, kanske ni blir ena riktiga hejare på norska hela bunten på köpet? ;D

Ewas Shabby Chic said...

Mumin har aldrig vart mina favoriter men dess muggar är för fina .ägen 2 st själv som jag fick av min farmor när jag var yngre .
Dessa vårdar jag ömt .
Virka en till pläd till pojkarna låter jobbigt .nja inte att virka men alla dessa trådar som ska fästas .
Sån otrolig snällt att få tidningen .har aldrig tittat i den .men verkar vara en riktigt bra novell för oss

Ha en bra Tisdag em
Kram Ewa

Signe 1 said...

Klart du måste göra en pläd till;-) Syskonkärlek vet man ju vad det är, haha... Och åh så fin mummimugg, nu blev jag lite nostalgisk!! Ha en fin dag, kraam Sofia

syssi said...

Säger som Odin, mumintrollen har aldrig varit min grej. Å Höstvisan e vacker. Men den muminmuggen gillar jag med. Tror inte gubben har tänkt tanken till slut, för jag har nog på känn att de kan bli jobbigt för honom :)

Lyckoslanten said...

Den muminmuggen var verkligen fin! Jag fick en mera färgad sådan i present från landets näststörsta stad när mitt mobilnummer i misstag trycktes upp på 1000 posters och jag fick en massa påringningar som stadens"kultursekreterare".

Norsk tidning borde jag prenumerera på, närapå svärmor till en norsk pige som jag är. Ha en bra dag!

♥ Affi ♥ said...

Ta en paus från "rutorna" ett tag! Sen, när virklusten tar fart, så kan du göra en fin pläd till.
Ja du, inspiration finns det massor av i Vakre Hjem så gubben din kan nog få lite att göra framöver ;-)
Kram

bonnie said...

Grattis i efterskott!

HannasVirrVarr said...

Jag håller helt med dig angående muminmuggarna!

Vad fin pläden blev, du ska nog minsann vara stolt. Jag tror att jag kan lova att vi är många som gett oss in i mormorsfilt-projektet men aldrig blivit klara.

Grattis till prenumerationen, du måste bjuda på lite bilder från tidningen!

Louise said...

nej men hjälp...är du igång med planer på ny virkning redan...?? jag föreslår att du ska ta det lugnt ett bra tag till :O)
vakre hjem..är det en bra tidning eller är den FÖR shabby...om du vet vad jag menar?

StrandviksVillan said...

Hemma hos oss finns alla de färggranna muggarna, dock inte nån svartvit... Jag gillar förvaringsburkarna som finns i samma serie.

Lyckliga dig som fick den prenumerationen (tycker det är så länge sen du berättade om den!?)
Själv tror jag att jag ska önska mig Drömhem och Trädgård, den har jag också tidigare fått av mina föräldrar. En prenumeration är ju verkligen en klapp att glädjas åt många gånger om :)

Håller med Jenny: du skriver verkligen sååå underhållande!! Du borde få skriva krönikor till nån tidning du!

Å näääär ska vi ses igen?? Vet att jag tjatar, men hittar inte nåt tillfälle heller...
Kramisar till dig!

Stjärnor & Champagne said...

Hallå vännen...

Pläden blev jättefin, vill kunna virka....Alla är så duktiga. Vackre Hjem, måste köpa den. Försöker att göra det varje månad. Jag har aldrig tyckt om Mumin, vet inte varför. Tyckte inte om att titta på det när jag var liten hihi. Men dina muggar är jättefina.

Kram A

Livet på Vestergård said...

Vad du är duktig som har pläden färdig redan. Den blev verkligen fin! Men jag tycker mig ana att du snart sitter och virkar en till ;o) Ha det bra!

Kamomilla said...

Ja tacka vet jag de där riktiga ursprungliga muminbilderna. Vi har gamla serieböcker på holmen, riktiga nostalgitrippar man får när man läser dem!

Taina said...

Nä men usch så du tänker ;) "hädanfärd"! Du är rolig du. Du kanske tyckte det var roligt att virka och knåpa ihop de där lapparna i alla fall?

Mumin har bara Tonårsdottern varit förtjust i. Minstingen har inte kommit i kontakt så mycket med dem och sonen tyckte det var absurt när Lasse Pöysti tog av sig "huvudet". Hahahaha!

Kramen!!

trollmor said...

Sätt igång och virka en pläd till så arvet blir rättvist.
Funderat på köpa hem stolar av muminsagan till butiken.
Dom är så fina.Muggarna tycker jag är snygga.
kramis ewa

Grodmamman said...

Gillar också den tidningen för alla vackra bilder!
Vad fin filten blev, vilket jobb du har lagt ner!:)
Kram

Sabina said...

Hahaha... läste just den första kommentaren! :)
Jag prenumererade på den tidningen tidigare och det var lika roligt varje gång den kom.
Önskar dig många trevliga lässtunder (och vet att din make kommer inte att vara sysslolös...)
Kram S.

Pieni Lintu said...

Tuo uusi muumimuki on aivan ihana, meille sekin piti ostaa..aika monta mukia jo onkin..no uusi talvimuki on vielä ostamatta. :)