Friday, 30 October 2009

Rensa och röja

I dagarna två har jag rensat och röjt, plockat ut, plockat in och plockat bort saker. Det blev ett stort lass till Röda Korset idag, och nu har jag hittat mera stuff som ska ut ur huset, men jag vet inte om RK är rätt adress för nästa försändelse. Jag blev nämligen litet sur när jag idag kånkade in fem kassar och en låda med grejs till dem. Inte ens ett litet tack fick jag, trots att jag skänkte alla saker till dem, saker som säkert inbringar en och annan slant till deras välgörande ändamål. Det är så man tappar lusten att hjälpa till.

Man kunde ju tro att alla nyinskaffade tidningar skulle väcka pyssel- och inredningslusten i en, men nä, jag bläddrar och bläddrar, men inget händer. Nå, dem som väntar på något gott... Grymt roligt var det att läsa om bloggvännen Kamomilla i nyaste Koti ja keittiö. I Lantliv finns hon också med på ett hörn. Jag är så stolt över dig, min vän!

Karusellen i huvudet har stannat för den här gången och det betyder att jag drar på mig mina stövlar, greppar sågen och röjkniven och begär mig till skogs med gubben imorgon. Skogsröjning är prima motion och innebär att slipper gå ut med stavarna de närmaste dagarna. Ha en skön allhelgonahelg, allesamman!

18 comments:

syssi said...

Otacksamma va dom, jag har fört till församlingen å där har dom minsann varit glada. Oj nostalgibild, min son hade ett likadant biljardbord när han var liten :)Skönt att karusellen har stannat, nu ska du ha det skönt i skog å mark.

Kamomilla said...

Äsch vad synd att de inte ens tackade. vart är världen på väg? Fast lite samma hände mig på missionsboden i veckan... :(

tack snälla för dina fina ord, jag blev så varm i hjärtat! Stora kramen och en slajskig puss till dig!

Livet på Vestergård said...

Vad du har varit duktig med att ränsa och röja.Jag har en skrubb som jag måste ta itu med snart, men jag drar mig, för det är så otroligt med saker som finns där inne.Vad tråkig du blev bemött,ett tack borde alla kunna kosta på sig! Så bra att karusellen har stannat för dig.
Ha det bra ute i skogen i morgon!

Jenny said...

Hej Ingela!
Vad otacksamt att du inte ens fick ett tack av RK när du lämnade så mycket grejer..dålig stil!

Fick Lantliv idag o såg att det var Kamomilla som blev månadens blogg, kul att en finsk blogg blev utnämnd:)

Ha en härlig dag i skogen du o Mr Alegni!

kraam Jenny

Louise said...

Javisst är det tråkigt när man inte ens får ett tack då man bemödat sig om att försöka dra sitt strå till stacken...
Sitter med exakt samma tidningar som du....;O)
Ha det bra i skogen och var varsam med sågen!

Sabina said...

Åå vad skönt att det har blivit bättre , men för guds skull, ta det nu lugnt i skogen imorgon!!! Inte undra på att du blir yr när du håller på sådär. Rensar både inne o ute! :)
Skön helg önskar jag dig... lugn och fridfull!
Kram!

Maja said...

Åh, det kliar i mina röjarfingrar när jag läser det här. Skåp- och skrubbröjarfingrarna, alltså. Även om jag i egenskap av skogsarbetardotter är väl bekant med den andra typen av röjning också;) Ha en trevlig dag ute i naturen imorgon, hoppas ni får bra skogsarbetarväder! Helgkram tillbaka!:)

ღ Fyra årstider said...

Visst är det skönt att rensa och samtidigt få fint hemma.
Kram Lotta

Annika said...

Nä, vad trist att du blev bemött på det sättet på RK.
Klart man tappar lusten då!
Är det så svårt att kosta på sig ett TACK, eller???

Men visst är det skönt att rensa i röran!
Det är riktigt befriande!!

Kram!!

Vekarus said...

Ihana kuulla, että voit paremmin!

Tuo on niin totta, välillä tuntuu, että tuo niitä tavaroita ihan heidän kiusakseen...

Lyckoslanten said...

Det brukar ju alltid kännas så skönt när man röjer och lämnar över till dem som behöver sakerna bättre och nu är det dags för storröjning inomhus. Så skönt att du kan få vara ute i helgen, rensa även hjärnan på allt snurr du haft på sistone.

Ha en skön helg!

Lilja's Corner said...

Jag har också röjt lite idag, men bara på ytan, känns det som. Mera hinner jag inte, måste ju städa undan efter röjningen också :)

Ha det skoj i skogen!

Signe 1 said...

Ibland är det rätt nice att rensa bort allt 'skit' man har och få lite ordning och reda hemma:-)! Dock ett tack kan man ju få...typ! Ha en fin kväll vännen! Kramis Sofia

ginga said...

Spara resten tills jag kommer, Karelen vännerna är i alla falla tacksamma för vad vi får

Jenny said...

Hej Ingela!

Har laddat hela dagen så att jag ska kunna baka imorgon;)

Ha en trevlig kväll!

Kramis Jenny

Hildas Hus said...

Hej! Vad duktig du är som lyckats röja så mycket! Jag borde också och tänker hela tiden att jag ska, men det blir bara lite åt gången... Jag stämplade vedträna med stämplar från Granit.
Lantliv och Allers jultidning har jag också, men det blir nog fler jultidningar. Nästa helg ska jag åka till Helsingfors, så då passar jag nog på att köpa några finska inredningstidningar också... Jag ska försöka visa min virkning i nästa inlägg... 2 korgar har det blivit.
Ha en skön söndag!

Kramar, C

Lilith said...

Vad otacksamma de var då, fy skäms på er, RK! På loppiset för gatubarnen i St. Petersburg i vår gamla hemstad brukar de då i alla fall vara tacksamma för det de får, har själv hjälpt till där tillsammans med mamma innan jag flyttade...

Ewas Shabby Chic said...

Men fy vad otacksamt .Här hemma är dom verkligen tacksamma och jätte trevliga .Hm dom kanske hade en dålig dag .
Härligt med en stor rensning emellanåt .skulle behöva det själv .ha en bra dag
Kram Ewa