Wednesday 26 May 2010

Nya gardiner äntligen

Varför ska det vara så svårt att ta itu med vissa saker? Som det här med att sy. Jag vaknade redan halv sex imorse, så när maken åkte iväg till jobbet vid halv åtta for jag som en virvelvind runt i huset och letade efter det som senare idag skulle bli ett par nya köksgardiner. De halvfärdiga tygstyckena har legat i vårt grovkök hela våren, men lagom till köksrenoveringen "städade" jag undan dem så de inte skulle bli smutsiga på kuppen. Efter drygt en halv timmes letande hittade jag äntligen tygerna i mitt klädskåp! Det konstiga är att de inte fanns där första gången jag rotade runt där imorse... Och varför i vida friden lägger man ett par halvfärdiga gardiner i klädskåpet bland blusar och linnen? Här ser ni förresten också vår kyl och frys, som jag inte visat tidigare. Korgarna ovanpå har jag gått och fingrat på sedan i vintras, och nu kunde jag äntligen köpa dem med gott samvete då de fått en given plats i hushållet.






Nåja, ett tag senare var gardinerna klara och upphängda. Och jag är relativt nöjd. Medan jag ändå hade så där mycket energi, bestämde jag mig för att plocka fram pensel och färg också. Nu ska kökspallen och knivstocken förnyas de med. Första strykningen är klar.





Samtidigt som jag är ute och målar kan jag njuta av våra fyra körsbärsträd som blommar så vackert nu.




20 comments:

StrandviksVillan said...

Snabbt jobbat när du väl kom igång!
Så fint att använda gamla lakan, jag tar nog aldrig ned mina :D
Har inte tänkt på att man kunde måla knivstocken... hmmm!
Riktigt snyggt med korgarna där uppe, dom behövde du verkligen!

Förmiddagen var trög för mig, men så fort solen kikade fram var jag ute och framme med penseln jag med. Nu är altanen färdigoljad, hurraaa!

kramis!!

syssi said...

Vackert å så somrigt blev de med gardinerna. Korgarna sitter fint där å tänk va härligt att handla utan samvetskval :) Ljuvligt med körsbärsblom.

Lyckoslanten said...

Perfekta gardiner till ett vackert kök! Oj så vackert med vita körsbärsblom! Väntar på mina! Ha en underbar dag!

Sabina said...

Fint med vita gardiner, det är så ljust och fint hemma hos dig nu (snart får du måla bordet vitt också, hihi) Korgarna är superfina, dom kan man aldrig få för många av. Har vi sagt det förut??
Ha det bra och njut av dina härliga körsbärsblom.
Kram!

Hans said...

Jag tänkte be dig att söka gardinerna i frysen i garaget i morse men sen kom jag ihåg att jag inte såg dem där i går kväll... :)

Snäckskalsdalen. said...

Jamen, då är jag inte ensam om detta fenomen med överdrivet lång uppstatningstid.....efteråt är det svårt att förstå varför man drog så på det!

Så fint det blev och riktigt vackra gardiner som pryder ditt nya fina kök! Jättefint verkligen!

Blommande fruktträden är så vackra! Picknick under träden låter väl som en bra idé?

Kram
Agneta

Signe 1 said...

Vad duktig du är vännen som syr och har dig, jättefint!:-) Som sagt, kan du allt?;-) Kramkram!

Livet på Vestergård said...

Jag måste faktiskt dra på munnen när jag läste ditt inlägg i dag.
Jag har nämligen äntligen tagit itu med med köksgardinsprojekt och jag började sy kl sju i morse.
Dessutom har jag en likadan kökspall som länge stått på tur att få lite vit målfärg på sig.
Du har säkert en hel del att göra om ni har kalas på gång!
HA det bra.Kram Kicki

Gugis Pärlor said...

Inte så lätt att hålla reda på allt när man har många järn i elden ;O) Jag är själv likadan, drar mig för att ens börja då jag inte vet vart nån sak har hamnat, sedan går all energi åt till letandet så man blir halvt förb... till slut. Dina köksgardiner blev iaf superfina och kökspallen likaså!

Ha en fin kväll!

Kram Gugi

Louise said...

Gardinerna blev ju jättesöta när dom väl var klara! Effektiva du som målar och grejar allt på samma gång! Att måla kvivstocken var en alldeles ny idé för mig! Visa den sen när den står klar OK??

Kamomilla said...

Snyggt vännen snyggt! och så ser jag ju stolarna också. Nöjd med dem?

Monica said...

Så fint med gamla lakan i köksfönstret. Har mina i vårt sovrumsfönster.
Inga körsbärsblommor hos oss ännu.
Kram!

Jenny said...

Hej Vännen!
Jättefina gardiner du sytt!

Korgarna passar bra där uppe på kylen o frysen!

Ha det gott,

Kraam Jenny

junhe said...

gillar gardinerna till ditt stilrena och fräscha kök! gardiner är det tråkigaste att sy tycker jag, men dina blev verkligen söta!!!

ha en fortsatt bra vecka och passa på att njuta av körsbärsblommen, snart faller de vackra blommorna av...

kram junhe

trollmor said...

Vilken energi du har. Fina gardiner det blev. Sommrigt som bara den.
Måste måla min pall med för vid badrumsrenoveringen blev den lite skamfilad å tanken har varit länge att den skulle målas om så därför fick dom låna den.
Så fint och härligt med körsbärsträdet som blommar.
Kramis ewa

Nyanser av vitt said...

Hej vännen
Vad fint du fått det i köket. Gardinerna blev ju jättesnygga.
Vackra bilder på körsbärsblommorna.
Ha en mysig dag
Kram Agneta

Unknown said...

Så mycket du hann med!! Å det blev ju jätte fint!! Bra att du hittade korgar också, de passar ju alldeles utmärkt där! Ha det gott. Kram Lenita

Odin said...

Här står oxå vårt enda körsbärsträd i full blomning. Vi fick det förra hösten av en bekant så det är liksom första gången det blommar och det är så härligt.
Jag har oxå väldigt svårt med det där att få något sytt på maskin numera oxå. När barnen var små då sydde jag nästan alla deras kläder själv och alla gardiner till hemmet. Men på senare år har jag liksom kommit mig bort från att sy på maskin, det är liksom inte min grej längre. Har nu igen samlat på mig en del sy projekt, som jag borde ta itu med, men var jag skall få den energin ifrån vet jag inte. Dina köksgardiner blev ju helt ljuvliga och sommarfina. Har du köpt spetsen eller är den handvirkad? Den var bara så vacker.

Ha det gott! kram

Huset vid ån said...

åh, Vilka vita o fräscha bilder du bjuder på! Både gardinera, pallen o äppelblommorna är ljuvliga i vitt.....Trevlig helg vännen! Kram Therese

Livet på Sjögård said...

Jo, det där med förberedelser... de säger att det är hälften vunnet :) Mina projekt brukat oxo börja med att jag får söka och fixa halva dagen, sedan för att komma igång måste jag vänta på en lugn stund i huset.... Oftsst blir det sen till halva natten men då orkar jag inte längre.

Ser fint ut i köket :)
Och härlig tid med blommande fruktträd!!