Friday, 18 May 2012

Bakdag
För mig fungerar bloggen som en piska på ryggen. Jag hann knappt ens publicera mitt inlägg om örterna förrän jag var ute och planterade dem. Jag applåderar mig själv och min energi...

I går var jag som sagt uttråkad. Det finns förstås alltid tusen saker man kan syssla med på hemmaplan, men inget kändes lockande, så vad gör jag då? Jo, mot bättre vetande börjar jag baka. Trettio bullar och två ugnsplåtar pizza. Det blev kolhydratchock grande för min stackars "lilla" kropp. Ärligt talat så har jag vant kroppen med en massa kolhydrater sedan vi anlände till England för några veckor sedan, men borde börja vänja mig av igen. Någon måtta borde det ju vara, för så här kan jag ju inte fortsätta. Någon lchf-diet håller jag inte, jag försöker bara äta litet mindre av allt.

Men nu var det bullarna jag skulle berätta om. Om ni inte testat detta recept, tycker jag ni ska göra det pronto. Godare bullar har vi inte ätit på år och dagar. Here comes:

Batas snurror 24-30 st.

1,5 dl kall mjölk
1 bit jäst
2 ägg
2 msk socker
1/4 tsk salt
150 g smör
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ner jästen i den KALLA mjölken och rör därefter i övriga ingredienser. Det rumsvarma smöret sist. Knåda.
Kavla ut degen direkt. Bred fyllning på den kavlade degen, rulla ihop degen och skär ut bullar och lägg i muffinsformar (modell större). Låt jäsa 1 h. Pensla med ägg och grädda därefter i 7-8 minuter i 250 grader.6 comments:

Hemma hos Ingeborg said...

Mums ser goda ut. Har inte bakat på ett tag..fast för tilfället luktar det bränt här inne då dottern bestämde sej för att laga plättar i stället för att ta en smörgås till morgonmål...

Margot said...

Ser jättegoda ut! Känns som flera år sedan jag bakat vanliga bullar:)
Ha en fin helg!

Louise said...

Jag har till alla lycka insett att jag inte skall ta dig på orden denna gång. No, no inget bak.... fast dom ser smaskiga ut dina bullar.....;)

Kamomilla said...

Ja, det är en svår kamp, kriget mot kolhydrater.

Drömgården said...

Ser goda ut! Har aldrig testat göra kall bulladeg... Ungefär hur många bullar får man från en sats deg?

StrandviksVillan said...

Mmmm....
Jag ska nog ta hem en bit jäst idag, om det sen blir nåt bakat är en annan sak, beror på vädret imorgon.

Oj så fin present du har fått! Är nyfiken på tvålen, verkar härlig. Klart du ska använda handduken, vad gör den annars för nytta?

Helgkramar!!