Thursday, 9 August 2012

Sommarbilder III

Snart, alldeles snart ska jag börja leva i nuet här på bloggen och inte längre låta sidan svämma över av en drös med gamla bilder, men den dagen här inte kommit riktigt än.

Under tiden får ni underhålla er själva med delar av den senaste veckans Instagramsamling:


På väg till Bergö förra veckan stannade vi till i Malax, där vi besökte Villa 31. Där inhandlades denna skylt av min gubbe. Visst är han söt?


Efter Bergöresan fick jag snällt packa semestern i malpåse och återgå till brödfödan. Två dagar senare packade jag igen, men då för en kort tripp till min gamla och äldre sonens blivande studiestad Åbo. 


Fin domkyrka i den staden


Lärdomens högborg - ASA-huset som tillhör Åbo akademi. Där höll språkinstitutionerna till på den gamla goda tiden. Om de fortfarande håller till där vet jag icke.


 Efter att vi inspekterat den nya studentlyan, handlat lite möbler på Ikea, skruvat ihop möblerna, hängt upp gardiner och sovit en natt, återvände vi hem. Inte längs den gamla Riksåttan som syns här ovanför, utan längs den nya som går parallellt med denna.


På söndag gjorde jag som en viss annan, jag vilade. Maken däremot, han placerade ut de nya betongplattorna han gjutit. Nu har han fler på gång, och målet är att de ska bilda en stig från vårt uterum till Tomatkörkan. När alla är klara blir det namngivningsfest, och då ska stigen heta Tomatstigen, vad annars?


På måndag, dagen då maken återvände till jobbet efter sin sex veckor långa semester (lucky chap) hoppade jag i bilen och åkte på en liten tur söderut igen - till Ann-Christine. Tiden går alltid för fort när vi träffas, fast visst hann vi med mycket även denna dag, bl.a. en tur in till stan och dessutom ett besök på loppisen på Fagerö innan jag återvände hem.
När jag kom hem hade maken bakat en betongkaka till mig! ;-)

Förresten, är det någon annan än jag som inte kommer in på en del bloggar för att kommentera, eller någon som vet vad det beror på? Det är synnerligen irriterande, speciellt eftersom jag nu känner att det är dags att öka bloggaktiviteten om den inte helt ska falla i glömska.

9 comments:

Nette Cecilia said...

Du har nog varit både hitåt o ditåt ser jag ,bra att få röra på sig ibland ,jag har inte problem att kommentera .Kram Nette

Så Vitt Jag Vet said...

Härliga runda plattor som mannen din gjort...
Ja ja det med studiebostäder är alltid ett kuskande med saker av och an...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

~*Malin*~ said...

Länge sen jag varit till villa 31 nu,kanske man borde svänga in nån dag.Har också köpt en supergullig skylt där till sovrummet där det står "försvinn du stygga spöke":)

StrandviksVillan said...

Kom snart igen!!! :)

Den där bron med forsen är vi många som gillar att stanna vid ;)

Hmmm... du verkar vara lite influerad av min hemort, med tanke på Tomatkörka och Tomatstig, hehehe!

Betongkaka låter... inte gott! Men väldans tjusig är den så jag skulle inte tacka nej.

*kramar om*

Lilja's Corner said...

Jag gick och log länge efter att jag sett den där skylten första gången :) Och kakan är ju så fin. Han är så omtänksam din hassuli!

Jag har bloggsurfat så lite nu, så jag har inte råkat ut för några problem.

Monica said...

Visst är han gullig gubben din ;)
och jag kan inte sluta beundra eran tomatkyrka...den är så fin!

Jag har inte råkat ut för besvärligheter att kommentera MEN jag har förstått att hos mej är det svårt... förstår ingenting för inget har jag ändrat...
men det går väl över sa bonn' när han låg under tåge'

Ha det bra
Monica

Syssis små funderingar said...

En riktig gullgubbe du har!

Kamomilla said...

Roligt att ni reissat så mycket under sommaren!

Vardagslyx said...

Sommarminnen får man inte nog av! Tycker det känns bra mycket roligare än att leva i nuet, nu när hösten är på väg...

Kram Pernilla