Thursday, 2 August 2012

Sommarbilder I


Visst är det väl konstigt att man är så busy under semestern att man inte tar sig tid att blogga, medan både lusten och tiden tycks infinna sig så fort semestern är inpaketerad och undanstoppad för den den här gången. Jag har återgått till rutinerna, maken är ledig ännu några dagar. Eller ledig och ledig, han har ju haft en massa projekt även denna semester, de flesta för att tillfredsställa mig.

Mina nya soffkuddar är inspirerade av Ninas vackra hem som jag skrev om redan tidigare i sommar. Min nya favoritfärg för i sommar är definitivt turkos, blandat med olika nyanser av rosa, anillinrött o.s.v.


En av favoritblommorna är alltjämt pelargonen. Den här köpte jag redan i mitten av april och den har verkligen blommat flitigt i sommar.


För första gången någonsin kunde jag stoltsera med egna syrener. Våra tre plantor inskaffades ganska sent förra sommaren, men de har inte riktigt kommit igång med att växa på höjden än. Tålamod, kvinna...


 I mitten av juli fyllde vår beväring 20, men den stora dagen fick han fira i tjänst. Vi firade dock med traditionell jordgubbstårta när han kom hem på permis halvannan vecka efter bemärkelsedagen.


Sensommarbild från en del av vår s.k. trädgård. Den är verkligen grön och frodig i år.

Vi har inte hunnit tillbringa så mycket tid på vår stuga i skärgården i sommar p.g.a. allt annat som pockat på vår uppmärksamhet, men bättre lycka nästa år. Hur som helst är jag ständigt imponerad av de vackra svanarna där ute, och i synnerhet av deras ulliga små ungar.


Vi köpte nya stolar till stugterrassen i våras. Bekvämare får man faktiskt leta efter med ljus och lykta.

Koordinater på väggarna så vi inte glömmer var vi befinner oss när vi är där ute i Kvarken.


Sommarens bästa bygge - vår solsäng! Här är det gott att ligga och njuta av solen, värmen, utsikten, sällskapet och kanske en god bok. För myggiga dagar har vi ett stativ med myggardin att hänga på. Här går det ingen nöd på oss, inte!


Ibland svalkar vi oss med någon trevlig liten dryck ur en tjusig flaska.


Och vi fotograferar växtligheten nere vid stranden, precis som alla andra somrar.


Så ofta som det bara går, äter vi frukost på bryggan. Då är det sommar!I början av juli var Kamomilla här igen på fotouppdrag och jag följde med som assistent. Efter ett av uppdragen turistade vi i min gamla hemstad Jakobstad. Detta är min gamla skola, därifrån jag blev student för... ja, ett antal år sedan. ;-) Nedanför skolan ligger den vackra skolparken.Förutom ett antal trippar till Jakobstad för att tömma mitt barndomshem har vi besökt släktingar i min andra gamla hemstad Karleby. Här ser ni min man, min mor och mitt gudbarn Tomas och här nedan vårt yngsta gudbarn Kaspian som precis fyllt två år.
Under våra vistelser i Jakobstad bor vi på Bed & Breakfast Wivan. När hon är i våra trakter bor hon på vårt B&B, så det jämnar väl ut sig i längden...


 Under vår senaste Jakobstadsvistelse unnade vi oss lite turistande. Vi besökta bland annat Fäboda och Aspegrens trädgård, därifrån denna bild kommer.

Den nya flugan (för mig) i år är Instagram, och där har jag laddat upp ett antal bilder i sommar. I morgon kommer en drös med bilder som jag ska plocka in därifrån. Stay tuned, om du har lust.

10 comments:

Sabina said...

Javisst har jag lust att se fler bilder, även om jag har sett dina fina bilder på instagram redan :)
Tack för dessa bilder du delar med dig, härliga sommarsköna bilder!
Kram Sabina

Drömgården said...

Va roligt att se bilder härifrån jakobstad! Och vilken underbar soffa ni byggt!! Sån vill jag oxå ha!

Alexandra said...

Fina sommarbilder.Soffbygget var jättefint och en bra idé.Alexandra

Nette Cecilia said...

Oj, vad du hunnit med mycket ,vackra bilder blev det också ,kul idé med att ha koordinaterna på väggen det kanske blir att efterapa ,kram Nette

trollmor said...

Härliga vackra sommarbilder. Sommaren vill man kanske släppa lite på rutinerna och bara njuta av stunden . Desto större lust sedan att ta tag i bloggen och annat.
kram

StrandviksVillan said...

Gilla gilla gilla gilla gilla!!!!!
Jättetrevligt inlägg och så många fina foton!
Ser fram emot fortsättningen!!!
Stor kram!

Anna-Lena said...

Oj, vad många härliga bilder! Skulle kommentera flera av dem men så kom det bara ännu fler och ännu fler. Gillar solsängen och de färgglada kuddarna i er soffa extra mycket!

Livet på Vestergård said...

Så många fina sommarminnen du fotat!
Kram Kicki

Lyckoslanten said...

Du tog nog igen flera blogginlägg per dag du! Du är verkligen flitig med instagram också och det är en fröjd att följa dig! ♥

Kamomilla said...

Miss Ya!!