Monday 19 August 2013

Efterrätt



På söndag ska det vara efterrätt, det är en tradition som jag håller fast vid. I går bakade jag årets första äppelpaj. Den smakade inte helt fel, om jag får säga det själv.




Mitt recept är världens enklaste: lägg äppelbitar i en ugnsform, häll på lite vatten, ca en halv deciliter, och strö över lite socker. Blanda 3 dl mjöl med 1,5 dl socker och arbeta snabbt ner 150 g smör i det. Bred blandningen ovanpå äpplena och grädda i 225 grader i ca 25 minuter.



7 comments:

Christina said...

Låter gott, jag har äpplen som bara ligger i fruktskålen. Skall nog vända ihop en sån äppelpaj nån kväll.

Kamomilla said...

Det ser oförskämt gott ut, nästan så man kan känna doften...

Sabina said...

Äppelpaj som är så himla gott, speciellt på hösten när det är säsong för äpplena. Jag kunde äta det året runt. Mums!

kram S.

Anonymous said...

Första reaktionen då jag öppnade inlägget: "Arrrrgh! Varför gör hon äppelpaj just då jag åkt iväg! Jag har inte fått äta av den på hela j*vla sommarn!" - Lukas
Jag antar att vi måste testa receptet på egen hand :D Den ser supergod ut!

Katzu

alegni said...

Christina, det tycker jag du ska göra!

Kamomilla, lyckligtvis är den slut nu, så man kan återgå till vardagen. ;)

Sabina, den om det kunde...

Luke och Katzu, förlåt.., men äpplena håller på att mogna först nu. Kom hit, så bakar jag fast tio till er! :)

kaffeochkanelbullar said...

Den godaste äppelpajen ever, har vi just konstaterat hemma hos oss :-) Tack för att du delade med dig av receptet!

alegni said...

Kaffeochkanelbullar, roligt att ni gillade!