lördag 15 december 2007

Köttbullar


Idag har köttbullsfabriken varit igång. Maken hjälpte mig att röra ihop smeten, för själv orkade jag inte. Det är tungt att röra ihop över 2 kg kött med resten av ingredienserna. Femtonåringen rullade så gott som samtliga bullar och själv stekte jag dem. Sextonåringen kommer lättast undan, han får bara hjälpa till att äta dem. Goda köttbullar lär det ha blivit, och med den här mängden borde vi ju klara oss över julhelgen :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj...jag sitter här och ser på dina bakverk och köttbullar och borde ju börja på jag oxå... Jag tror att jag oxå borde köpa julklaparna nu...fast nu är ju butikerna stängda för idag så jag lägger mig ner på soffan en liiiten stund...
Det är ju synd att jag inte bara kan sno dina köttbullar som är så fina;)

Ann-Pann sa...

Hälsningen var av mig:)

ALEGNI sa...

soffa låter också bra. jag har umgåtts med vår hela kvällen :)
familjens herrar skulle nog bli osams med dig om du snodde köttbullarna...

http://trollmor.webblogg.se sa...

Här blev det köttbullar också i em.
Sedan bakade jag dumlekakor som misslyckades totalt.Undrar just vad jag hade glömt för viktig detalj i dem.Det blev soporna för dem.Ska sova nu är rätt sleten hoppas på att få sova hela natten och lääänge i morgon bitti.
Natti natti
kram ewa

ALEGNI sa...

vad synd att soptunnan blev dumlekakornas öde, för det låter i alla fall som om de kunde ha varit väldans gott.
hoppas du sov sött o länge, precis som du önskade. kram.

Lenas pysselgrop sa...

Har du nåt speciellt recept för köttbullarna? Min mor brukar göra små fina julköttbullar, i dem är det lite ansjovis - jättegott!

ALEGNI sa...

nä, jag har inget recept, utan brukar smaka mig fram. i år fick sonen vara provsmakare, för jag har ju själv köttstrejk :)