Saturday, 19 July 2008

Uppdatering från stuglivet

Vi börjar äntligen skymta slutet av vår stugrenovering. Det har tagit länge, men så är vi bara där då och då och oftast bara över en natt. Här kommer lite smakbitar på hur det ser ut där idag. Nästan alla ytor som är vita var tidigare furufärgade. Man fattade inte ens hur mörkt det egentligen var där inne tidigare, inte förrän allt blev uppljusat!


Till sovrummet har jag idag köpt en ny spegel, så den med blå karm får flytta ut på dasset så småningom.


Väggordet följer samma tema som de vi har hemma, d.v.s. att det ska vara The Who-relaterat. En av The Whos låtar heter just Relax och så passar ju själva ordet också in här på vårt sommarparadis. Fast relaxa får vi väl inte förrän nästa sommar.


Detta rum blir inte så ofta använt numera, eftersom tonårssönerna för tillfället hellre stannar hemma än åker ut till stugan med oss. Det må vara dem förlåtet ;)


Men när de väl kommer, brukar de fördjupa sig i Kalle Anka. I den nymålade, gamla korgen ligger en del av dem som finns där ute, och vissa av tidningarna är faktiskt äldre än jag!


I omklädningsrummet (och i vindfånget) har också golvet fått sig en släng av ny färg. I de övriga rummen har vi tills vidare behållit originalgolven. Metall- och glasinsamlingskärlet hade gärna fått vara av modell större, så om någon (Kitti!) har vägarna förbi Ikea, meddela mig så jag får skicka handelslista!


Ett par nya knopplister tillverkades igår. Och en kroklist inhandlades idag, men den vill inte ännu vara med på bild.


I veckan har vår femtonåring gått och fyllt sexton och då serverades traditionsenlig jordgubbstårta på hemmaplan.


Våra underhyresgäster har vi i princip inget emot, men de kunde gärna skita lite mindre. Hela väggen nedanför boet är nerdyngat av svalskit och den är inte lätt att få bort!


Vi fick njuta av alldeles otroligt vackert månsken härom natten. Kameran ljuger lite, för månen var lika orange på himlen som speglingen i vattnet.

7 comments:

Lenas pysselgrop said...

Ni får det helt underbart vackert på stugan!

junhe said...

TÄNK ATT JAG FAKTISKT HADE 30 PAR SKOR HEMMA =) DU GÅR VIDARE TILL EN UTSLAGSFRÅGA/ LYCKA TILL.

KRAM JUNHE

Lenas pysselgrop said...

Gällande receptet.. nej tyvärr har jag inga andra bra. Många grillar ju dem, men det gillar inte jag, tycker inte de smakar nånting alls. Det är egentligen bara till soppa jag äter zucchini / squash. Vad är förresten skillnaden? Två namn för samma grej?

Lenas pysselgrop said...

Tack för tipsen, semlor tror jag att kunde gå bra hem här, det ska jag nog försöka mig på!

junhe said...

min man har 15 par skor, ingen gissade rätt, men du var närmast. skicka mig din adress via gmail, så kommer ett paket med posten =)

kram junhe

junhe said...

inte dåligt gissat...min man blev helt paff när jag hade räknat klart och konstaterat att han hade 15 par (hälften av vad jag har)ha en fortsatt bra vecka/ kram...igen =)

Kamomilla said...

Hjälp ändå så det kan förändra med färg! (har försökt berätta det för mina föräldrar också och lite har vi fått vitlasera på stugan i alla fall)

Det blir så fräscht och ljust. och väggordet är ju helt 100% rätt!

Angående svalboet så brukar vi skära ut botten på en kanister och spika upp den som en hylla under boet, så kan svalorna kasta ut sin skit där så det inte flyger längs hela väggen.

Grattis till sonen!