Monday, 15 June 2009

Helgnytt

Mycket vatten har hunnit flyta under broarna sedan mitt senaste inlägg, känns det som. På fredag fick jag ett samtal av yngre sonen som hade blivit erbjuden en biljett till söndagens (igår) Metallicakonsert i Helsingfors. Själv lyckades jag ju inte komma fram till biljettjänst när biljetterna släpptes i vintras, så ni kan föreställa er hur lycklig sonen var! Och storebror var aningen avundsjuk, fast inte så mycket som man kunde tro, för han fick ju faktiskt se bl.a. Mötley Crüe på rockfestivalen i Tammerfors förra helgen.

I helgen drabbades jag själv av lägesyrsel - ett godartat, men obehagligt tillstånd där kalkkristallerna i balansorganen i örat är på rymmen och förorsakar yrsel när man ändrar läge på huvudet. Världen snurrar runt med en sådan fart att man tror att man ska stjälpa omkull vilken sekund som helst, trots att man kanske ligger till sängs just då. Illamående blir jag också, och hela gårdagen gick som i ett rus, för behandlingen man kan göra för att få kristallerna att fastna tillbaka där de egentligen ska hålla hus, hjälper nödvändigtvis inte första gången man gör den. Gårdagens behandling lyckades inte, så jag måste göra om den idag, något jag brukar dra mig för, för det är så omåttligt obehagligt.

På fredag kläckte jag en idé om att åka till min barndoms shoppingstad på lite trevlig lördagsshopping, och när vi åkte var bilen full. Jag borde inte ha tagit med äldre sonen jämte flickvän, för sonen hittade förstås en skinnjacka som han inte kunde åka hem utan... Stans samtliga inredningsaffärer blev besökta, men faktiskt var det inte många saker som fick följa med hem den här gången. På loppis hittade jag några tallrikar som jag ska ta till stugan, och äntligen, efter nästan ett helt år, kan jag sluta harmas över de tallrikar jag inte hann vänta på att skulle bli utauktionerade på auktionen maken och jag besökte förra sommaren.
En hel drös med släktingar hann vi också träffa under turnén norrut, och jag kan lugnt konstatera att jag hade tur att födas in i den här släkten, för den är bara bäst!

Tur hade jag också som hittade min gubbe - också han bästa tänkbara - för snart 20 år sedan. Igår var det 19 år sedan vi förlovade oss. Eftersom alla småfåglar var utflugna ur boet, åkte vi ut till samma ställe där vi växlade ringar då det begav sig. Ingen romantisk plats i sig, men den har ändå en särskild plats i våra hjärtan. Följande konversation föreställde jag mig i mitt sinne innan vi gick in:

Jag: Känner ni igen oss?
Servitrisen (som för övrigt kanske inte ens var född nådens år 1990): Nää-ä...
Jag: Vi förlovade oss här för 19 år sedan idag!
Servitrisen: Men så spännande. Får vi bjuda på mat och en tur med vår limousin efter maten?
Jag: Ja, tack, gärna.

Nå, jag som är så blyg och försiktig täcks ju inte kläcka ur mig sådant, men en god pizza fick vi i alla fall äta. JA, vi förlovade oss faktiskt på en pizzeria! Vi orkade inte vänta tills efter maten och en mera lämplig plats :-D

När huvudet mår bättre ska jag fota lite av helgens anskaffningar, under tiden får ni njuta av en av mina nyaste favoritblommor.


18 comments:

bonnie said...

Heh, känner till pizzerian...

Hans said...

"Grumpy old Man" himself antar jag...
Annars blir jag nästan rädd när Ian tar på dendär Keith Moon - uppsynen... Hoppas att likheterna slutar där :)

Signe 1 said...

Hej vännen! Kul att läsa om dig och din man och att se bilder på din familj:-). Härlig förlovning, spontant, heelt i min smak:-) KRAM på dig! Sofia

Jenny said...

Hej Ingela!
De är söta både Alegni Jr och Mr Alegni:)

Grattis på er förlovningsdag!!
Funkar väl bra på en pizzeria oxå;)
Själv förlovade jag mig på en bro en gång, det funkade det med, hihi!

Låter inte kul med yrseln, hoppas du blir bättre snart Vännen,
Kramis Jenny

RockMom said...

Grattis på förlovningsdagen :) Vi firar snart 1-årig förlovning..men jag har nog som mål att nå dit ni nått :)

Sabina said...

Hej!
Grattis till förlovningsdagen! Vad kul att kunna uppleva stället igen och återfå gamla minnen... vi förlovade oss i Notre Dame i Paris och har inte varit dit sen dess (tror nog jag hade valt en lokal pizzeria hellre)
Låter inget vidare detdär med yrsel, men mycket har du fått gjort trots det. Hittade du alla affärerna här?
Härliga blommor du fotat. Ha en skön vecka fram till messomare!
Kram S.

Galleri MochB said...

Låter måttligt obehagligt... Hoppas det ordnar till sej med kristallerna. Hos oss har mannen lidit av spinalhuvudvärk ett antal dagar efter en knäoperation, och också mest legat raklång i sängen. Vi förlovade oss nästan i tropiclandiabassängen, men bara nästan ;O)

syssi said...

Kanske platsen inte e viktigast, de e väl huvudsaken me förlovningen, så grattis till er. Va härliga blombilder, behövs sommarbilder när de stormar å regnet står som spön i backen.

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons said...

Nu önskar jag dig trevlig midsommar och meddelar att jag kommer inte skriva så många kommentarer i sommar. Ta hand om dig & njut av sommaren!
Kram Lotta

Jenny said...

Hej igen Ingela,
Kika in hos mig du har nått att hämta där:)

Kramis Jenny

Kamomilla said...

Halloj! Grattis på förlovningsdagen såhär i efterskott!!
Hoppas läget i huvudet är stabiliserat, det måste ju vara omåttligt obehagligt det där!!! Ujuj.
Vilken fin blomma! vad heter den???

StrandviksVillan said...

Oj! Grattis till er båda också!
Restaurangen vi var till på förlovningsdagen finns inte längre, eller jo, men på annan plats så då är det inte samma sak.

Usch så hemskt med yrseln! Det är säkert samma som min mor har då och då... Inte kul alls :(

Härlig blomma! En sån hade jag också förra året och den blommade jättelänge!

Ser fram emot onsdagen!!

soffie said...

va trevlig blogg du har å fina bilderna är,
må gott

Stjärnor & Champagne said...

Åh det där låter varken bra eller speciellt kul. Hoppas att du känner dig bättre snart vännen. Vad härligt en pizzeria hihi. Och 19 år, inte klokt. Vi har varit ihop i 19 år i år, förlovade i 17 och gifta i 13. Ja man fattar inget när tiden går så fort.

Kramis Anne

Funccis said...

Usch vilken sjukdom! Som att vara "mitt i kapitlet", tur att du inte hamnade i finkan! Grattis till förlovningen! Tiden går, vi förlovade oss på ett högt berg där man såg nästan över till Eesti. Minns att jag kände mej som "lumivalge neitsy". Det var midsommarn-95, jag plockade sen snäckor i sjön med blänkande ny förlovningsring på fingret. jo, jag vet var du går "på klipp", Madicken (Carina) jobbade ju där 2 dagar i veckan innan hon köpte La Belle. Så nu har hon kunder från gamla stället, ZZ och La B. Sommarkram i regnet och krya på dej!

Lallis - liv och leverne said...

Vilken fin läsning om dig och din man:)Grattis.
Kram Lallis

Sanna said...

Så romantiskt med förlovningsfirande! Pizzeria gör det ju inte mindre mysigt. :)Vi förlovade oss i vår första (hyres)lägenhet och gick och åt på restaurang efter det. Nästa år valde vi sedan en annan restaurang då vi hade förlovningsdag och har firat på den sedan dess. :)
Låter inte kul det där som du haft!
Krya på dig!
Kram, Sanna

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Först vill jag säga GRATTIS till din man!!! Inte alla som håller ihop så länge och dessutom har det bra!!! :)

Sedan vill jag säga AHHHHHRGGHHH, vill också se Metallica!!! Kul för honom! :)

Låter otäckt med yrseln. Ta hand om dej.
KRAM
/Helena