Wednesday, 15 July 2009

Hemma igen, del femtielva

Det är något konstigt med vädret i sommar, fast det är väl egentligen ingen nyhet alls. Vi drabbades av dimma på vår tur till stugan nu i början av veckan. Sådan här dimma brukar vi inte uppleva förrän i augusti någon gång. Den vällde in på måndag kväll och lättade inte förrän sent på tisdag eftermiddag. I några timmar hade vi strålande sol från en knallblå himmel, ända tills dimman rullade in igen. I förmiddags försvann den igen, så där lagom tills vi började packa ihop vårt pick och pack inför återfärden till stan. Det känns verkligen skumt att inte se de holmar som man vet finns en bit bort på andra sidan fjärden.

Det gällde att passa på och ta vara på de få timmar solen sken. Jag hade placerat ut makens stol också, men han hann aldrig njuta av solstrålarna. I stället stökade han på dasset, som just nu genomgår en ansiktslyftning.


Slåtterblomman är otroligt vacker. Titta!


Blåbären är på G också här. Egentligen borde man passa på att äta dem direkt ur skogen (rårörda med socker), för de smakar inte alls lika gott när de varit djupfrysta.

Sådan här hjärngympa sysslar vi med på småtimmarna på stugan. Sorry, gubben, det är inte min mening att slå dig varje gång (nästan), men vad kan jag åt att jag är så bra ;-)

4 comments:

odin said...

Vad vackra foton från skärgården!
Jasså du klår gubben i spel du:-)
Nå kanske han klår dej i någe annat sen. Förrästen så är din gubbe och min likadanna när det gäller att sitta och koppla av i solstolen. Där får jag nog sitta ensam och njuta emedan han irrar runt med annat jobb.
Ha det gott! kramisar

Hans said...

nåjaa... allting är relativt... :)

syssi said...

Säger som odin: vilka fina foton å blomman e otroligt vacker. Du får göra blåbärspajer ofta nu:)

Galleri MochB said...

Vi hade strålande sol på stranden i söndags ända tills dimman kom rullande... Lite frustrerande då man vet att den där solen finns där bakom ;O) Så mysigt ni har det på villan!!