Thursday, 9 July 2009

Semesterbilder

Vår stugtomt är helt obearbetad av människohand. Runt stugan har vi endast en massa stenbumlingar och ljungris. Nere i strandkanten växer det en hel del fina blommor. Trots att jag inte bjudit på mycket mer än blombilder hittills i sommar, blir det mer av den varan nu:


Ute på stugan brukar vi ofta steka megastora plättar i vår Muurikka-panna, men den här gången blev det normalstora spenatcrêpes i en vanlig stekpanna. Fyllningen bestod av sallad, rucola, en röra på crème fraiche, feta och lök samt soltorkade tomater. Inte alldeles fy skam.

Vi hade tänkt stanna på stugan till fredag, men vädret blev bara sämre och sämre, så vi åkte därifrån redan imorse. I grevens tid, för senare började det blåsa ordentligt hårt. Bilderna här nedanför är tagna vid fiskehamnen i Björköby. Så stora vågor har jag faktiskt aldrig upplevt tidigare i detta land. Folk som förstår sig på säger att det inte brukar blåsa så här pass hårt den här årstiden, så nu undrar jag om vi sovit någon sorts skönhetssömn och vaknat i oktober?


6 comments:

Kamomilla said...

Ja du, det liknar höst, onekligen. Jag roas av dina bilder, så olik vår finska natur kan vara! Vi har branta klippor och fjärdar och ni har låga holmar...
Oväder har vi här också. Huh. Andra dagen i rad. Vi kom bort från holmen i rättan tid. Och jag undarar om syrran alls slipper ut dit denna helg som planerat...

Stjärnor & Champagne said...

Hu vännen ser ut som höst...Ja det tröstar mig lite att ni har dåligt i Finland också och inte bara vi...Mums vad gott det ser ut på bilden. Låter som något för mig. Vad kul att se dig på bild, du ser så fin och bra ut. Vet inte hur jag hade föresällt dig, man målar ju upp en bild av alla. Skönt med någon i min ålder, över 40. Dom flesta är ju yngre...

Kramkram Anne

StrandviksVillan said...

Hej vännen!
Men huvva vilka vågor!! På vår hemresa gungade det bara en liten stund på öppet hav före Åland, då gick vi och tog en tupplur :)
Resten av resan var hur lugn som helst, men då vi bilade upp öste regnet verkligen ner.
Såååå skönt att vara hemma igen! Hihi, det räckte gott med ett dygn :D

Ha en bra dag trots "höstvädret".
Hörs imorrn!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons said...

Underbara bilder..trots regn.
Kram Lotta

Ann-Catrin said...

Hej Ingela!!


ja då var det nog tur ni åkte där ifrån.. ser nästan ut som en höststorm.. hualigen!
Här blåser det idag med.. det enda som är någorlunda bra med det är väl att det torkar upp snabbare!!

men du.. förstrollande bilder på sån vacker orörd mark

♥kramar♥
Ann-catrin

Lilja's Corner said...

Men va otur med maskiner ni har haft! Vilken tur att akkun inte tog slut ute på villan!

Hoppas allt har gått bra med begravningarna och allt runtomkring. Fiiina blombilder visar du, och va roligt att du fått med humlan och flugan ;)

Ja, uj vilket ruggigt väder det är! Jag skulle gå ut och gå med hundarna just, men Lilja tvärvägrade att gå mer än 100 meter. Så vi gick tillbaka och då vi kom in på gården började det ösregna!

Ha det bra!