Friday 2 October 2009

Kärlek vid första ögonkastet

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Det gör jag. Eller åtminstone tror jag på att man kan förälska sig i döda ting vid första ögonkastet. Vid ett besök till en av favoritaffärerna - Säde - i förrgår föll jag för det här fatet med tillhörande kupa. Jag flirtade litet med det under första besöket, men mer än så blev det inte. Efter att ha funderat på fatet hela kvällen och natten, måste jag bara åka tillbaka till affären igår och köpa hem setet. Plånboken drog en djup suck när den måste avstå från så många sedlar. Om det var av lättnad eller fasa har jag inte kunnat lista ut än. Men jag är nöjd och fatet ser ut att trivas hos mig.




De virkade kokosbollarna är tillverkade av min bloggvän Lena och får ligga framme för det mesta. Jag får ofta höra att de borde vara ätliga, men då skulle de ju inte stå sig länge i vår familj...

Ett helt oplanerat veckoslut står för dörren. Förstår ni hur skönt det känns? Ett teaterbesök väntar ikväll, men utöver det är inget planerat. Inspirerad av många här i bloggosfären har jag funderat litet på det här med att gjuta i betong, men får väl fundera ett tag till, eller åtminstone borde jag cykla till biblioteket och kolla om det finns böcker om ämnet. Eller kanske Google kan hjälpa så jag slipper gå ut i kylan "i onödan"?

34 comments:

annika said...

Jo de ser ut som att de är ätliga de virkade chokladbollarna. Mums! Förstår att du ville öppna plånboken för att få med dig setet hem. Jättesnyggt!
Härligt med en oplanerad helg framför sig. Ska nog ut i svampskogen om det är möjligt. Får en kompis från Göteborg hit i helgen så då blir det aktiviteter i omnejden.
annika

Livet på Vestergård said...

Ja plånboken mår inte bra av besök på Säde, men mycket fint finns det där ! Om man ändå hade en sån affär själv ;o) Fatet och kupan var jättefina!
Hoppas att ni får gå på teatern nu så att de inte har inställt i kväll också ( om det är dit ni ska ) Vad skönt med ett oplanerat veckoslut. Ha en bra fredag !

Mia said...

Jag förstår verkligen att du inte kunna låta bli det underbara fatet och kupan. Är så imponerad av folk som kan hålla sig så länge, som en hel natt. Min plånbok får dessvärre ofta ta smällen direkt. :)

Kram kram

syssi said...

Fatet e så härligt, å kokosbollarna förvirrande lika äkta. Ibland e de skönt att inte ha nåt planerat å bara ta dagen som den kommer.

Evas Bloppis said...

Helt underbart set du köpte ,ja man önskar att pengarna växte på träden ibland ;)
negerbollarna ser smaskiga ut ,
Önskar er en mysig Fredag kväll
Kram Ewa

Vekarus said...

Voi miten ihana se on! Onko se tinaa, näyttää ainakin siltä kuvissa? Upea! Kelpaisi kyllä minullekin!

Hyvää viikonloppua!

CHESS Blommor o Inredning said...

Jättefin glaskupa!!

Jag köpte en jag med. Inte lika riktigt men... :)

När jag kom hem o glatt ställde fram den tänkte jag: jaha vad ska jag ha i den här då? *fniss*

Kommer nog på nåt snart!!

Trevlig helg!

Kram Jeanette

Sabina said...

Jag borde nog ta mig till Säde nån dag jag med. Eller så inte... Bäst att hålla hårt i sedlarna!
Visst är det skönt med en "ledig" helg. Det trodde jag också men så visade det sig att datorkursen jag anmält mig till -som var fullbokad-hade fått annuleringar och jag ska på kurs ikväll och hela dan imorgon!
Ha en skön helg!

Lena said...

Nu blev jag glad :)
Ha en bra helg, min vän!

Signe 1 said...

Shit vilket fint fat samt kupa!! Och fasiken vilka fina chokladbollar din vän har gjort., jag är mäkta imponerad:-)) Ha en din fredag vännen, kraam Sofia

Odin said...

Sådanna choklad bollar borde jag oxå ha att fresta familjen med;-D
De såg dessutom väldigt äkta ut.
Förstår att du blev förälskad!
Fatet med kupan var ju jätte härligt. Här är en till som funderat på betongjutning, men som borde få maken inspirerad så jag kanske kunde får lite hjälp med det.
Njut av teaterkvällen och helgen!
Kramisar

Lyckoslanten said...

Men, men så fint det där fatet är, speciellt hos dig. Jag trodde faktiskt att det var riktiga chokladbollar vid första anblicken. Ja, det är skönt med en oplanerad helg. Jag ska förvisso fira min pappa i morgon kväll, men det är rätt kravlöst att umgås med familjen. Ha en skön helg du!

Teija said...

On kaunis, on on!! ♥ Ja nyt alko tehä mieli tollasia leivoksia, mieluiten niitä Ikean kookosballeroita..

Annika said...

Nämen vad FINT!!
Och helt pointsfria chokladbollar också. Me likey!!
Jättefina!
Ska kolla länken till Säde...
ha en superfin helg!
Kram!

Sanna said...

Vilka ljuvliga kokosbollar!Sådana skulle jag också kunna virka nu då jag kommit igång med virkandet! :) Förstår varför du föll för fatet med kupan- den är alldeles underbar!
Ha en skön helg!
Kram Sanna

Nicole said...

Vilken jättefin kupa! Förstår att det kan vara påfrestande att se kokosbollarna och inte få nåt gott att stoppa i munnen ;).
Jag provade också på att gjuta i betong för ett tag sedan, resultatet blev sådär kan man väl säga...
HA en skön helg!
Nicole

Taina said...

Virkade kokosbollar var ju något nytt. Hoppas du inte en trött kväll stoppar i dig en bara :)

Vad roligt med teater! Själv har jag ju spelat i en lokalrevy i 10 år och jag trivs lika bra på scen som framför, dvs i publiken. Älskar känslan! Vad ska ni se?

Trevlig helg!

Kram

Kamomilla said...

What a beauty!! jag förstår att du blev kär!!

Gjut inte ute om det är minusgrader!! Det blir garaget istället kanske? Och fin betong ska det vara, inte vanlig. *tipsar*

Hanna said...

Den va snygg du!!
Cocosbollarna såg läcker ut :D

Gjuta i betong hann jag inte med i år...lite kallt för det nu :(
Fast jag hade bestämt för att göra det, har sparat en massa roliga formar att gjuta i, och stooora rabarberblad hade vi i år... Det är så kul, o enkelt, o fort går det... undrar varför jag inte gjort det i år?? Hm!

Måste prova ditt äppelskivs-recept!

Ha d gott i helgen!
Kram Hanna

Louise said...

Ja, jag förstår att du åkte tillbaka ;) Tänk de få gånger man lämnat något oköpt som man egentligen skulle ha velat ha HUR det kan harma efteråt. Det har hänt mig några gånger då jag varit på auktion och då kan man ju inte köra tillbaka och köpa det litet senare...
Sådana där kokosbollar borde jag också ha, så kanske de skulle finnas på faten längre än nu ;)

Lallis - liv och leverne said...

Jaaaa, det gör jag. In deed:)
Men så fint!
Kram Lallis

StrandviksVillan said...

Jag skulle också falla handlöst för ett sånt fat om det stod framför mig i en butik... Vill också ha!! Vågar dock inte tänka på prislappen...

Söta chokladbollar! Men på mig skulle de bara ha den effekten att jag istället skulle försöka få tag på äkta vara :P

Puh, idag är man slut efter ett dygn med förberedelser och kalasande! Håller tummarna för en dejt med mannen ikväll istället då det inte blev av förra helgen ;)

Ha en trevligt veckoslut! Alltid skönt att vara utan planer.
A-C

sylvia said...

hei,her har jeg aldri vært før,ble et veldig hyggelig besøk,kommer gjerne igjen,nydelig blogg du har,
god helg fra sylvia

Lantliga drömmar said...

Kärlek vid första ögonkastet tror jag helskarpt på. Fatta alla underbara ting som man bara måste ha =) både onödiga och nödvändiga. Nilla

Skogsdoft & havsbris said...

Säde hör till mina favoriter också... Så mycket fint att titta på, det bara kliar i fingrarna efter att få lätta på plånboken! ;) Fast den brukar vara farligt tunn ändå... :/ Förstår att du inte kunde låta bli fatet och kupan, de är jättefina! Skulle också gärna ha ett sånt set!
Mmm, chokladbollarna ser verkligt mumsiga ut! Såna borde man allt ha, så kan man inte frestas att stoppa i sig för många... ;)

Jenny said...

Hej Ingela!

Jättefint fat och kupa, tror att plånboken drog en suck av lättnad, de är ju så vackra;)

Toksöta virkade kokosbollar!!

Ha en härlig lördagkväll min vän!

kram Jenny

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Klart att jag tror på kärlek vid första ögonkastet! :)

Oj vilka coola chokladbollar som din vän har gjort. MMMm de ser nästan ätliga ut.

Superfint fat och kupa!
Ha en toppen lördag.
Kram
/Helena

Liljas Corner said...

Jättesött! Förstår att du blev kär i den söta kupan. Kokosbollarna är också härliga. Blev riktigt sugen, trots att de inte är ätliga!

Vad tyckte du om Svinalängorna?
Jag tyckte att pjäsen var hemsk, rent ut sagt. Mycket bra teater, men jag hade sån ångest efteråt att jag önskade att jag inte sett den. Jag mår så bra i min lilla lyckliga bubbla och vill inte veta om att sånt där är verklighet för många. Själviskt men sant!

Skogsdoft & havsbris said...

Kul att du gillade vår bastu! Makens storebror tyckte att "herreguuud så mörk" första gången han såg den när vi höll på att måla! Vi tycker i alla fall att det är roligt med något som är lite annorlunda, och det är det andra som tyckt också. Du ska absolut komma och titta på den med egna ögon någon gång i höst! :)

Kamomilla said...

Tack vännen för dina alltid så uppmuntrande gulliga kommentarer hos mig! Kram!

♥ Fyra årstider said...

Blev väldigt sugen på en chokladboll:-)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ said...

hallojs!! Länge sen jag kika in hit nu ju!! så söta små negerbollar!!

Gjuta i betong pröva jag på i somras!!!Kuligt..men mina srora fat sprack;(



¨Ha en härlig vecka!
~~Kram ♥ Millan~~

Stjärnor & Champagne said...

Jag tycker att alla dom faten med klockorna är underbara men jag har ingen plats hemma. Du gjorde rätt tycker jag. Ja Idol ja, ibland vet man inte hur dom tänker om man säger så. Här har det regnat, åskat och blåst idag brrrrr vad jag avskyr hösten.

Kram anne

Laura´s said...

Hihi, luriga dom där kokosbollarna, kanske det skulle vara bra för figuren..man kan ju inte äta så många menar jag, blir lite torrt i halsen kanske..hittade hit via konstiga omvägar, välkommen att ta omvägar till min blogg också, www.prinsessanmeddoftarten.blogspot.com är adressen!