Sunday, 28 March 2010

Award och våffelrecept

Först av allt vill jag tacka Monica så hjärtligt för awarden jag fått! Jag blir rörd varje gång jag blir ihågkommen med en sådan. Dessvärre har jag sedan länge tagit ett beslut att inte skicka sådana vidare helt enkelt av den orsaken att jag inte kan välja ut någon bland alla goa bloggvänner. Idag gör jag dock ett undantag och skickar awarden till alla söta vänner och släktingar som läser här, men inte kommenterar!

Jo, förresten, awarden går ut på att man ska berätta om saker som gör en glad. Det säger sig självt att jag är gladast och lyckligast över min familj och alla nära och kära. Utöver dem blir jag glad av kommentarer på min blogg, god mat, trevligt sällskap, den annalkande sommaren och inte minst av tanken på mitt nya kök (även om just den detaljen svider i plånboken)! Någon kanske funderar om inte vår nära förestående Londonresa gör mig glad, men just den ger mig blandade känslor. Jag är ju så himmelens flygrädd, så det tar bort en del av förtjusningen över att få komma iväg utomlands...


Åtminstone en efterlyste recept på kolhydratsnåla våfflor, så här kommer det:

2 msk fiberhusk
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 ägg
salt

I det ursprungliga receptet hos Patrik Nordelind - som jag hittade via omvägar - står det 1 dl vatten och 1 dl mjölk, men det där gör man som man vill. Fiberhusken ska svälla i vätska minst en kvart innan man gräddar våfflorna.

Mitt favoritrecept på vanliga frasvåfflor är det här:

4,5 dl vatten
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör (tillsätt sist)

16 comments:

Helt Enkelt said...

det receptet ska jag prova. försöker undvika kolhydrater men det går si så där....livet blir ju himla tråkigt utan dem...

ha en skön söndag!

kram
anna-malin

Huset vid ån said...

Ett stort Grattis till din award, vad roligt! Det där receptet på våfflorna ska jag absolut pröva. Tack för tipset o Ha en skööön söndag! Kram Therese

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Grattis! :) Du fick en precis likadan av mej igår.....
hihi

KRAM

Signe 1 said...

Tack för receptet vännen!! Det ska jag skriva upp och spara!! Min man gjorde 'vanliga' våfflor i går men jag åt inga!!:-)

Ha en fin dag sötis!

Kram Sofia

Livet på Vestergård said...

Grattis till din award!
Det där våffelreceptet får jag nog ta och spara :)
Ha en skön söndag! Kram Kicki

Lyckoslanten said...

Gratulerar till awarden och jag håller med dig om att det är svårt att ge vidare. Oj hade inte jag efterlyst recept? Men då är det tur att du delar med dig ändå!
Ibland kan man se fram emot roliga saker med bävan. Jag har blivit mer flygrädd med åren, men ändå utsätter man sig för detta om och om igen! Ha en skön söndag! ~Ann-Lis

StrandviksVillan said...

Nämen - det var ju inget komplicerat recept! Man (jag) inbillar ju sig att det skulle vara invecklat så fort det gäller nån diet. Fast jag om någon, med två barn med dieter, borde väl ha bättre förstånd?
Jag skulle gärna dra ned på kolhydraterna, men har så dålig fantasi, särskilt när det kommer till jobblunch och mellanmål/fika. Any suggestions, please? Förresten, man lär ska höja sin ämnesomsättning nåt otroligt om man äter ägg till frukost. Vad tror du om det?

Härliga bilder! Ska försöka fota lite idag men det är ju så mulet...
Ha en riktigt skön söndag raring!
Kram!

Kamomilla said...

Jag har också gjort ett sånt pricipbeslut ang. awarder, bara för att jag vill hålla bloggen neutral. Nån fläschig reklam vill jag heller inte ha på min sida.
Men visst är det kul att bli uppmärksammad, det är det.

Låter intressant det där receptet. *rycker gubben i ärmen *

Huset på landet said...

Grattis till den söta awarden! Ska det inte vara något mjöl i våfflorna, endast fiberhusk? I så fall ska jag nog ta och prova det någon gång. Jag brukar göra våfflor på maizena, eftersom det ska vara glutenfritt hos oss. Och på rismjölk, då det ska vara mjölkfritt..

Louise said...

Grattis till dig för den välförtjänta awarden. Visst är det alltid svårt det där när man ska passera vidare....Tack för recept både idag och i tidigare inlägg! Men fiberhusk??? vad är det?

Hanna said...

Hmm, jag körde fuskvarianten på våfflor... köpte färdig blandning :/ Men det var fredag kväll, och ensam hemma med kottarna... min lilla ursäkt, hahaha! Själv stod jag och smällde i mig grillad kyckling under tiden jag gräddade våfflorna!?

Fiberhusk har jag inte hört talas om?

Grattis till awarden förresten!
Ha en skön söndag!
Kram Hanna

♥ Affi ♥ said...

Våfflor blev det igår, fast frasvåfflor från Kungsörnen... Usch vad lat jag är! Vad är Fiberhusk för nåt? Det har jag aldrig hört talas om.
Jag bad gubben köpa Tupla på båten också, men dem har de slutat med. Va? Hur kan de sluta med det abslut godasta godiset som finns!
Grattis till awarden!
Kramar Affi

Stjärnor & Champagne said...

Grattis till awarden. Den är du verkligen värd tycker jag. Det är så kul att få dom ibland. Vad mycket jag har missat hos dig vännen....Massor av fina bilder. Här är snön nästan borta, tack gode gud. Jag blev så glad igår när vi kom hem och det bara låg lie högar här och där...
Kramkram Anne

Hemmets ljuva stunder said...

Hallå hallå!

Vilka under bara små ägg!
ja visst är det irriterande...med hundskiten...
Har snöna börjat att smällta hos ern än?

Kram Lisa

syssi said...

Mina glädjeämnen härrör sej åxå till mina nära å kära:) Söta påskdekorationer:)

RockMom said...

Såna våfflor ska jag åxå pröva göra. Mums!