Monday, 1 March 2010

Tillbaka

Nu är vi tillbaka från vår veckoslutstripp till Haparanda. Ibland undrar jag om folk som reser drygt 900 km för några timmars shopping på Ikea är riktigt kloka... i synnerhet en helg som denna då föret både på vägen dit och därifrån var det sämsta tänkbara. Den här gången hade vi bokat in oss på en bussresa med destination Ikea, så vi slapp ratta själva i det besvärliga föret.

På vägen norrut stod vi länge i en tio kilometer lång bilkö som bildats till följd av en olycka med sju bilar inblandade. Så vitt jag vet skadades ingen allvarligt i olyckan.

Efter lördagens shopping checkade vi in på hotellet, men eftersom rummet saknade kyl, blev vi tvungna att kyla vår dricka utanför fönstret.

Det ultimata beviset på att vi faktiskt varit i Haparanda - vattentornet utanför hotellrumsfönstret.

Det ultimata beviset på att det inte var någon onödig resa, för vi behöver faktiskt allt detta. Så småningom. Var vi ska förvara allt under tiden vet jag inte. På vardagsrumsgolvet kan prylarna inte ligga...

22 comments:

Hans said...

Några lampor kan jag ju hänga upp men var skall vi förvara de gamla då?

Lilith said...

Välkommen tillbaka till hemlandet! Jag tänkte faktiskt på er i helgen när föret verkligen inte var det bästa... Otäckt det där med bilolyckan, skönt om ingen blev allvarligt skadad i alla fall! Har själv varit på en bussresa till Ikea (Esbo) när föret var helt förfärligt pga att det snöat första gången den natten (i SEPTEMBER!!!) och det var kaos längs vägarna. Då fick vi också stå i kö pga en bilolycka, såg hemskt ut med de skrotade bilarna sen när vi äntligen fick köra förbi olycksplatsen. Dessutom blev vi försenade pga allt det här och hade inte så mycket tid på oss när vi väl var framme vid Ikea.
Ser i alla fall inte ut som om ni kom hem tomhänta! Nog kommer säkert grejorna att hitta sina platser, för våra Ikeasaker från de två senaste turerna har nog på något mystiskt sätt försvunnit och spritt ut sig i huset...

Teija said...

Ihan tarpeellisen näköisiä ostoksia kaikki! Hmm, olen kyllä iloinen, että meidän lähin Ikea on nykyään 15 km päässä.. ;) "Ennenvanhaan" ajoimme 200 km Espooseen, ja ne reissut oli kyllä kivoja kanssa.

Huh, hyvä että itse ette joutuneet kolariin! Ja ettei ilmeisesti vakavia loukkaantumisia tuossakaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Galleri MochB said...

Ser ut att ha shoppat en hel del trevligt :O)

syssi said...

Va bra att ni åkte iväg när ni behövde så där mycke, å vilken tur att ni hitta allt:)

Livet på Vestergård said...

Jag funderar också på hur föret ska bli i morgon när vi ska ge oss iväg till Ikea. För oss blir det söderut och med egen bil.
Det var en ordentlig bilkö ni hamnade i.Tur att ingen skadade sig.
Ha en bra måndag! Kram Kicki

Ullis said...

Klart att du behöver allt det där! Förr eller senare hittar du nog ett förvaringsställe...
Fr.o.m. i sommar kan ni ju hellre komma på Ikea-utflykt till oss i stället, eller hur?

Lilja's Corner said...

Du har shoppat loss ordentligt! En ikea-resa för egen del börjar kännas mer och mer aktuell ;)

Ja huuadå, inte hade man velat köra nån lång väg själv i det här vädret! Det var säkert lagom mycket sportlovstrafik också. Skönt att ni kom säkert hem.

Jenny said...

Hej Vännen!
Du har passat på att shoppa rejält ser jag, hihi;)De där fina emaljkannorna har jag oxå, de är så fina att ha blommor i ute på altanen på sommaren:)

Vad skönt att ingen skadade sig allvarligt i den där bilolyckan.

Ha en toppenhelg!

kram Jenny

Vekarus said...

Oi, onko noita emalikannuja nyt pienempikin versio!?

Lyckoslanten said...

Ni blev minsann inte lottlösa! Tycker det brukar bli mest mjuka och fluffiga saker när jag är på Ikea. Skönt att ni kom helskinnade tillbaka! Jag har planerat en tripp till Jakobstad i morgon, men ska vädret hålla på så här får jag nog ta mig en funderare. Så roligt är det inte att sitta i bil fyra timmar.
Ha det bäst! ♥ Ann-Lis

trollmor said...

Se där, visst är det bra att man kommer på att ha bra o ha saker.
Sedan vars man ska ha dem brukar alltid lösa sig.Åh jag vill också till Ikea en sväng.
kram ewa

Vardagslyx said...

Hej Vännen!

Ser ut som det blev en lyckad shoppinghelg! Men om det såg ut så där på vägarna måste det varit skönt att inte behöva köra själv.

Tänk vad bra att det är vinter - vem behöver kylskåp då?! ;)

Önskar dig en bra start på veckan!

Kraaam!

Hildas Hus said...

Jag ser att ni gjorde en hel del fynd. På något underligt sätt brukar grejerna alltid försvinna ut i hemmet så att man snart inte ens minns vad det var man handlade... Jag har också tänkt ta en tur till ikea vid tillfälle, men jag lämnar nog sambon hemma... För mig blir det en dagstur att besöka ikea, tror jag ska åka till Uppsala denna gång...

Kram, C

Gugi said...

Välkommen hem! Skörden blev god ser jag! Inget vidare kul att köra i busväder och tur var väl att ingen skadade sig allvarligt i den där bilolyckan!

Kram

HannasVirrVarr said...

Huh, jag hörde om den där olyckan och de långa bilköerna. Skönt att sitta i buss och kunna hitta på annat än att sitta irriterad bakom en bilratt.

Louise said...

Ja det var verligen ingen onödig resa - det ser man ju :O)

Kamomilla said...

Och jag som glömde texta om hyllmåttet... *dement* Flåt

Lilja's Corner said...

Min kompis hade tydligen beställt Blairs-såsen via nätet, direkt från hemsidan. Snacka om att gilla sås! ;)

Annika said...

Jäklar vilken bilkö. DEPP att sitta i en sådan...
Usch och fy.
Men ni verkar ha fyndat inne på IKEA iallafall. BRA!!
Kram!

Dojle74 said...

Var tre lastbilar i diket på vägen hem från Hesa, eller den ena hade dom hunnit städa undan, den hörde vi bara om på radion. Blixthalka varvat med snöslask är inte bra för lastbilar tydligen...

Taina said...

Tröööökigt väder ni fick då. Snö kan ju vara fint men inte när man ska ut och åka på låååååånga shoppingresor som denna. Men att åka till IKEA är inte så dumt. Jag har ca 1 h till närmaste IKEA och den ligger i New Haven. Dit åker jag var 6:e vecka ungefär. Fyller på med ALLT MÖJLIGT onödigt. Säger maken...


Kramen!