Saturday, 13 March 2010

Premiär

Så underbart det är med vårsolen! Idag har solens ljuvliga strålar värmt upp vårt uterum så pass mycket att vi bestämde oss för att inleda säsongen med att avnjuta dagens lunch där "uteinne"! Rummet är fortfarande inrett i höstfärger, och jag ska försöka stå ut med dem ett tag till, för att sedan damma av sommartextilierna lagom till påsk kanske.


Efter lunchen tog sig maken an våra deklarationsblanketter och dem sitter han fortfarande med i skrivande stund. Det är min firma, hans skogsbruk och våra personliga deklarationsblanketter som ska fyllas i. Jag sköter bokföringen själv, men det där med att deklarera har aldrig varit min grej...

Till slut ska jag berätta något rätt spännande för er. Igår beställde vi äntligen vårt nya kök! Jag fick direkt ont i magen när jag klickat iväg vår bekräftelse och jag har knappt sovit i natt på grund av alla funderingar hit och dit. Men köket blir säkert riktigt bra när det väl står klart i mitten av maj. Givetvis kommer det att göra ont i plånboken ett långt tag efteråt, men det är sådant man får ta för att man själv ska må bra - något som jag inte gjort i vårt nuvarande kök på år och dar. Skön helg till er alla!

17 comments:

Lyckoslanten said...

Gratulerar er till premiären i ute men inne! Vi har öppnat dörren dit nu, men förstärker med aningen infravärme nu inför middagen senare i eftermiddag.
Ser bekant ut det där med deklarationer. Min man sitter hukad över många hundra sådana plus bokslut. Någon ska ju göra sådant också.
Önskar dig och honom en skön helg! ♥

Lilja's Corner said...

Jeii för nytt kök! Grattis!

Blää för deklarering! Det finns inget som får mig att rygga tillbaka så häftigt som krångliga, tråkiga blanketter.

Ha det riktigt bra i solen och uteinnerummet :) Det ser så mysigt ut där!

Skimrande kristaller said...

Men du, va kul med ett nytt kök!! Spännande! Härligt med lunchpremiären i uterummet! Tänk va skönt när man får njuta av den tiden o sitta där... Tror du verklilgen att dom förlåter mig? -tänkte på ditt svar i mitt inlägg. Det kanske dom gör, för säkerhets skull kanske jag ska ta o göra nå extra gott till kvällen ;)Ha en fortsatt bra helg. Kram Lenita

Signe 1 said...

Men åhh vännen vad spännande med nytt kök!!!:-) Ska bli skoj att följa det här...eller?;-)

Superfina bilder as usual...

Kram på dig!

S.

Louise said...

Vad roligt med nytt kök! Ska bli kul att följa renoveringen - för du tar väl bilder på ALLT ?? :O) Ha en skön fortsättning på helgen! Kram

Livet på Vestergård said...

Grattis till beställning av nytt kök! Vad spännande att få vänta på ny köksinredning.
Trevligt att ni kan börja använda uterummet.Visst blir man glad av den sol som visar sig nu :)
Ha en fortsatt fin helg.Kram Kicki

Kamomilla said...

Åh så roligt att ni inlett säsongen! Tänk så mycket glädje ni har av ert uterum, det var nog ett jättebra beslut att bygga det! :)

Och så roligt det är, att inrreda efter säsong, man får ge lite utlopp för en massa ideer då!

Deklarera är nog inte min grej heller usch ändå. jag är helt ute och cyklar med mina firmapapper med momsar och andra konstigheter. Tur att man har en bussig gubbe! :)

Kamomilla said...

Ja och köket... vi får väl förlja med hur det framskrider??? Vi funderar på att ändra om i köket lite, men bara med att köpa nya stolar... De gamla går i bitar. För att inte tala om de som Svante tuggat på... :)

Erica said...

Byt header! Varje gång jag tittar in blir jag snål på polly :)

StrandviksVillan said...

Jahapp, då var det dags för bilder från uterummet igen... *muttrar avundsjukt* :)

Oooooh så jag väntar på maj, så vi får se ditt nya kök!!! Kan tänka mig att kameran kommer smattra på bra då, hihhi!

Vi får numera färdigt ifyllda blanketter, bara att tillägga arbetsresorna *tummen upp*

Visst lossnar muffinsarna bra från formarna! Jag lägger dom i en muffinsplåt då jag gräddar. Ett bra tips är att lägga silikonformarna i blöt genast efter, så det inte torkar fast.

Nu måste jag rusa och kolla melodifestivalens slutraka!

syssi said...

Kul med premiär. Söt muminmugg:) Grattis till nya köket!

Huset vid ån said...

Det var inte dåligt att ha beställt ett kök ! Gratulerar så mycket! Det låter spännande, det kommer säkert bli jättebra! Och vad mysigt det lät att ha suttit i uterummet o njutit av vårsolen! Det blir det en bra start på dagen. Önskar dig en skön söndag! Vårkramar till dig! Therese

Teija said...

Uusi keittiö, onnea!! Eikös meillä ollut ne samanlaiset tammi-ihanuudet..? ;)

Meillä kanssa suunnitelmat menossa, tosin ei mitään kovin perusteellista.

Mukavaa viikonloppua, ja nautiselkaa!

Teija said...

Uusi keittiö, onnea!! Eikös meillä ollut ne samanlaiset tammi-ihanuudet..? ;)

Meillä kanssa suunnitelmat menossa, tosin ei mitään kovin perusteellista.

Mukavaa viikonloppua, ja nautiselkaa!

Teija said...

jahas, tuli tupalana :D

Nyanser av vitt said...

Hej Ingela,
Spännande med nytt kök. Vi har köpt ett nytt till landet. Det är inte klart än. Vi blev tvungna (vattenskada i november förra året) men det kommer att bli jättefint när det är klart liksom ert kommer att bli men visst handlar det om MYCKET pengar
Kram

Anonymous said...

mycket intiresno, tack