Friday, 24 September 2010

Hösttecken


There's no turning back nu - hösten på riktigt anlänt till det alegniska hushållet. Igår var det höstdagjämning och då premiäreldade vi i kakelugnen för den här säsongen. Idag har regnet stått som spön i backen hela dagen, och då har det varit skönt att ha en varm kakelugn i huset.


Igår drabbades jag av höstens andra förkylning. Den första kom yngre sonen hem med så fort skolan började, och den andra släpade äldre sonen hem förra helgen. Jag trodde att jag redan var immun mot den här typen av onödiga åkommor, men tydligen inte. Sonens var symptomfri efter tre dagar, och om jag följer samma tidtabell, mår jag prima igen på söndag. Det är något att se fram emot, det. :) Trevlig helg, alla!

14 comments:

Lotta said...

Voi voi, alla tycks få denna tråkiga bobba... Storasyster har varit hemma hela veckan från skolan, alla andra är (kop-kop) friska. Hösten kommer inte ensam,sidu! Hoppas dock att det blir en fin och solig en... speviellt om vinter skall bli den kallaste, ever...
Ha en fin helg,
Kram,.Lotta

trollmor said...

Usch då dessa förskylningar ! Hoppas jag klarar mig.Så mysigt att få elda i kakelugnen i detta regnväder. Tycker det känns hurrvigt ända in i bena.
Ha en fin helg
kram ewa

Vekarus said...

Pikaista paranemista! Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta!

Snäckskalsdalen. said...

Vilken vacker kakelugn du har, oj oj oj, det ser mysigt ut.

Och asch då, förkylning, inte så kul, men det lär ju stärka immunsförvaret....?

Trevlig helg och kurera dig ordentligt!

Kram

All The Things I Love said...

Krya på dig!

Gugis Pärlor said...

Ojdå, den tycks komma igen den där rackaren! Jag har oxå börjat känna symptom idag som gör att jag tror att det bryter ut igen. Tog just en slurk hostmedicin och nu väntar varmt å dricka. Usch, vilket tråkväder vi har haft idag!

Kram Gugi

En vacker vardag said...

Mysigt med kakelugn. En sån skall vi ha i huset också. Förkylning däremot är ju mindre mysigt. Hoppas du kryar på dig snart. En bra orsak att krypa ner i soffan under en skön filt kanske? Ha en skön helg!

StrandviksVillan said...

Härligt med en knastrande brasa! Här eldas det också för fullt nu (nästan så det blir för varmt ibland, åtminstone om man ska uträtta nåt...)

Krya nu på dig snabbt!
Kram!

junhe said...

Hoppas du snart återhämtar dig från förkylningen, själv har jag klarat mig denna vår och hitintills denna höst (annars brukar jag bli förkyld både vår och höst, det slår aldrig fel). gillar din fina kakelugn, även vi har en gammal kakelugn och den sprider den skönaste värmen nu på höst vintern (vi har redan eldat i den flera gånger nu på höstkanten).
Ha det så gott i helgen, drick ingefärsthe med mkt honung, det brukar hjälpa mig =)
kram junhe

syssi said...

Så fin kakelugn ni har:) Hoppas du blir fort frisk, det hoppas jag för egen del med.

lyckobo said...

Tråkigt med förkylningar, men härligt med brasa! Vädret har faktiskt varit tråkigt idag,hoppas vi får se soliga höstdagar snart! Krya på dig!!!

Tigris Predikantan said...

Jag skrev inlägg om att hösten är här i morse och så blev det sommar när jag gick ut! *ler*

Lyckoslanten said...

Vilken fin kakelugn ni har. Ser mysigt ut! Tvi för förkylningar! Jag har inte varit förkyld på flera år, peppar, peppar. Man blir ju verkligen utsatt och kanske jag har byggt upp mitt immunförsvar.
Krya på dig! ♥

Nette Cecilia said...

Nu är det nog riktigt kakelugnsväder,jag har ju förstås Selma som ligger o värmer mina fötter,krya på dig Nette