Friday, 9 November 2012

Här bor vi, del II


Här, i vårt gästrum, sover i skrivande stund den person vars rum detta en gång var, men som sedan ett par år sedan lämnat boet. I höstas inledde han sina universitetsstudier i en stad långt hemifrån, så vi har inte sett honom på nästan tre månader. Det är en mycket lycklig mamma som sitter här vid tangentbordet i dag, för också vår yngre son kommer på permission från det militära till helgen. Här ska alltså tankas kärlek helgen lång. 


I vårt gästrum finns förutom en säng också ett skrivbord där man kan - om man hinner och har lust - sitta och pyssla med något. Själv har jag inte suttit här många gånger, men maken har en del projekt som han grejar med här. Dock gillas det inte av hustyrannen att grejerna ligger kvar på bordet mellan gångerna, så stackars maken blir oftast tvungen att städa upp efter sig varje gång. Fast på senare tid har tyrannen varit ovanligt blödig och låtit en extra datorskärm stå på bordet i veckor.
Bordet och båda stolarna i gästrummet kommer från makens barndomshem i skärgården. Tallrikshyllan har han snickrat själv enligt mina önskemål.


Det är här, i husets minsta rum, jag håller till största delen av dagen oavsett om jag jobbar eller inte. Vad jag gör här när jag inte jobbar torde inte vara så svårt att klura ut, hehe.


Jag får ju erkänna att jag städade lite grann innan jag fotade arbetsplatsen. I vanliga fall ligger här mer papper, böcker och annat tjafs och skräpar.


I mitt arbetsrum finns också en extra säng, för ibland händer det ju sig faktiskt att gästerna är fler än en till antalet. Det kan ju också hända att man blir trött i kroppen av att anstränga knoppen för mycket, och då kan det vara bra att kunna slänga sig raklång på sängen och bara stirra i taket en stund.

9 comments:

Linda said...

Så roligt med alla bilderna från ert hem! Gillar verkligen!!

Ann-Pann said...

Keep calm and carry on<3

StrandviksVillan said...

Riktigt trevligt med en rundvandring hemma hos dig!
Fortsätt!

Kamomilla said...

Ljust och trevligt!!

Annika said...

Älskar sådana här inlägg.
HAHA, har liiiite liknande idag.
men ändå inte.
Gillar ditt ljusa, fina hem.
OCH vad härligt med den hemkommande sonen. DU har en mysig helg framför dig.
Kommer han att hänga med er? Eller drar han ut och träffar kompisar mest?
Antar att det blir mkt god mat!
Kramar!!

Lyckoslanten said...

Man blir så glad av att se ert vackra hem och det kan aldrig bli för mycket! Så välkomponerat! Förstår att du är en glad mamma nu. Jag får ha en av tre hemma just nu. Trevlig helg! ❤

Nette Cecilia said...

Trevlig arbetsplats du har ,bra med viloplats också ,trevlig helg ,Nette

Så Vitt Jag Vet said...

Tjingeling...Oj man kände sej redan hemma hos er :)...
Ett härligt inbjudande hem har du !
Önskar det skönt veckoslut med nära o kära!
Kraam
Sanne

Lilja's Corner said...

Ni har det så fint... Hur bra som helst med en säng i arbetsrummet! Gillar också färgklicken som böckerna och mapparna utgör i det stiliga svartvita :) Och så har du ju det så snyggt där på hyllan ovanför soffan i vardagsrummet!