Sunday, 9 December 2012

Första veckan i advent


Jag fattar inte varför tiden har så bråttom. Det var ju nyss söndag, och nu är det söndag igen. Här kommer några bilder från veckan som gick.
I onsdags kom militärsonen hem på permission och på vår självständighetsdag i torsdags fick han det glädjande beskedet om att han blivit befordrad till sergeant. Jag är ju av den åsikten att man ska fira alltid när tillfälle ges, så jag ställde mig i köket och bakade en kaka med lika många vinklar som sonen nu får bära på sin militäruniform.


I går, lördag, blev det igen dags att återknyta till sensommarens födelsedag och fira det sjunde (eventuellt det åttonde, jag har tappat räkningen) femtioårskalaset. Nu tror jag det får vara nog. Det är ett gäng jag ännu tänkt bjuda, men jag tror jag bjuder dem på nästan 51-årskalas i stället. 
I går anlände äntligen min ljusbox som jag beställt från Zelected by House. Den har jag suktat efter sedan förra vintern, men inte kommit mig för att beställa hem förrän nu. Den som väntar på något gott... Jag är väldigt nöjd med boxen, kan jag ju säga. På bilden här ovanför syns också mina nytillverkade stjärnor, likadana som ni säkert sett hos många andra bloggare de senaste veckorna. Jag tillverkade en redan till förra julen, men den överlevde inte sommarförvaringen. Nå, världen är full av material för dylikt pynt, så det var ingen större förlust.
Ja, en ny vardagsrumsmatta har vi också. Den köpte jag på julmarknaden på Botniahallen förra helgen. Jag gillar den, men tycker kanske att den är litet för liten. Jag får låta ögat vänja sig vid storleken. Eller skaffa en större framöver.


Ha en trevlig andra advent! Här är det lugna puckar i dag: Jag behöver inte ens laga mat, för vi har rester från i går så det räcker och blir över. Nästan.

16 comments:

Sabina said...

Den är riktigt fin dendär boxen från ZbH! Och trevlig när man kan fylla den med vad man vill. Trots det har jag inte köpt den... Får väl göra som du och vänta till nästa år ;)
Njut av skön ledig söndag!

Kram Sabina

Nette Cecilia said...

Så vackert stilfullt du dukat bordet ,ljusboxen är också stilig .trevlig fortsättning på söndagen Nette

Snäckskalsdalen. said...

Vilken dukning och gratulerar den unge sergeanten!
Fin matta, kan du inte vrida på den? Om den nu inte är fyrkantig för då är jag med.
Ljusboxen är väldigt vacker!
Agneta kram

Kamomilla said...

Gratulationer till sonen! Vackert vackert på dina bord!!

Linda said...

Ja, en vecka går så snabbt! Snart är julafton här, och snart är vår baby här. Får lite panik då dagarna och veckorna rullar på!

Vackra bilder har du fångat från veckan iallafall. Så kul att du äntligen fått en lightbox från ZbH. Fick faktiskt hem min också för bara någon dag sedan.

En skön söndag, och andra advent önskar jag dej!

Kram Linda

monica sundvik said...

Vackra foton från ditt vackra hem.
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Anna-Lena said...

Många vackra bilder här hos dig idag! Vad är det för fat du har längst under på det dukade bordet? De som ligger under Mateus-tallrikarna alltså.

lyckobo said...

Hann aldrig kommntera ditt förra inlägg, men gör det nu, för tusan vad fin vitrinen blev med lite svartmål!!!

Ljusboxen är vacker, skoj att få variera innehållet lite :)

Ha det bra!

En vacker vardag said...

Tjusiga grejer! Gillar det litet mörkare inslaget i inredningen nu. Kör nu inte för hårt med maken bara. En av grannarna här gjorde islyktor igår :-)

Hör av dig om du hittar en lucka för lilla jag! Kramar!

Lyckoslanten said...

Vilket fint inlägg med allt ditt vackra! Det var trevligt med sergeanten (jag delar säng med en) och jag har aldrig sett någon sådan tårta tidigare! Snyggt med vita hjorten i boxen! ♥

Anki said...

Oj vad fin ljusbox, speciell, finns inte i varje hus. Får vem som helst beställa direkt eller går det via hemparty? Skulle kunna tänka med beställä något.

alegni said...

Anki, du kan kontakta zbh.fi och kolla vem som är närmaste konsult. Det går nog att beställa utan att gå på hemparty, men då betalar du 15 euro i frakt och får varorna till närmaste post.

StrandviksVillan said...

Oooh-la-la vilken tjusig dukning!! Så vackra fat och coola servetter.
Och en matta fick du tag i till sist!
Vackert, vackert hemma hos dig!
kramkram!

Annika said...

Den där ljusboxen skulle jag vilja ha.
Är det House Doctor?
Den du, den skulle passa bra hos mig.
Köpte lite House Doctor på Vinkel i Kristinestad i somras.
Precis, allt som går att fira SKA firas. Håller med!
Vackra Bilder från vackert hem!!

trollmor said...

Vilken underbar fin box. Precis i min smak. Kram

Bella said...

Åååh, ljusboxen är ju såå fin!! Fint du gjort i din också, kul att man kan välja vad man "fyller" den med :)

Klart man ska fira när tillfälle ges och grattis till sonen, roligt att det går så bra för honom och du, klart du ska fira 50 års dagen igen, med ännu ett kalas :)

Kraaam Bella