Friday, 21 December 2012

Ingen julstressHej, go' vänner! Jag hoppas att ni inte drabbats av stora julstressen. Här är allt under kontroll. Sedan många år tillbaka har jag ett schema som jag följer dagarna före jul. På schemat står det vilken dag jag ska tina strömming, lägga den i blöt i ättikslag o.s.v., så jag slipper räkna ut allt det där varje år. Det under lättar grymt, och jag vet att jag hinner med allt i god ordning om jag bara följer min lista. Hos oss skulle det inte gå att byta ut julmenyn, så detta funkar ypperligt. Varje gång.

Vi har fått hem en son från studieorten, den andra dyker upp i kväll på sin sista permission innan han blir klar med sin ettåriga värnplikt. Sedan får julen komma.

11 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Det låter som en bra och välorganiserad idé..
Det me julkorten var oxå en tänkvärd grej...
Kraam
Sanne

Nette Cecilia said...

Här är det heller ingen stress ,mannen ligger med 39 graders feber,hoppas det inte drabbar mig jag ska ju jobba i morgon .Vi har ju allting färdigt till julen ,den som börjar i tid .... Ha det så bra ,kram Nette

Gugis Pärlor said...

Ingen stress här heller... jag har ju varit ledig hela veckan och granen är klädd och klar. Har nog aldrig haft den så tidigt på plats förr ;O) Jag har oxå varit dålig på att kommentera, tiden har liksom inte velat räcka till hur man än har försökt. Njut av en fin jul!

Kram

StrandviksVillan said...

Bra med schema!
Har nog aldrig varit så lugn inför en jul tidigare i mitt liv - underbart!! Nu ska jag påbörja ledigheten med bastu o sen nått gott :)

Stooor julkram till dig!!

StrandviksVillan said...

Bra med schema!
Har nog aldrig varit så lugn inför en jul tidigare i mitt liv - underbart!! Nu ska jag påbörja ledigheten med bastu o sen nått gott :)

Stooor julkram till dig!!

Bella said...

Så bra med ett schema, jag brukar också göra en lista på vad jag ska göra och när för att slippa stressa sönder juletiden. Man vill ju njuta av stämningen och de mysiga dagarna runt jul :)

Vill önska dig en riktigt GOD JUL!!

Kramar Bella

Kamomilla said...

Smart! Listor är bäst, skulle aldrig klara mig utan.

lyckobo said...

Det var ett bra tips! I år har jag beslutit att inte alls ta någon stress, är för dålig i skick för sånt..men tror på bättre dagar framöver!

Tack för att du varit en go' bloggvän, även om jag inte orkat kommentera på en tid!!!

Ha en riktigt God Jul med dina nära och kära!

Lyckoslanten said...

Den här julen går till historien som den mest avslappnade inför julförberedelserna. och allt är under kontroll. Nu har jag inte så mycket egenfix som du har och därför behövs ingen lista. Men så otroligt att det har gått ett år för sonen i armén. Härligt! Ha en skön jul med de dina! ♥

Teija said...

Oikein ihanaa joulua Ingela!

Gugis Pärlor said...

God Jul Ingela!

Hoppas du och de dina får en helt magisk och fin juetid!

Julkramar Gugi