torsdag 13 december 2012

Mors bak


Denna vecka har jag kommit i gång med julbaket, men jag tror att jag ska dra ner på sorterna i år, för det är ändå ingen som orkar äta något efter julmaten. Litet måste man ändå ha på lager ifall någon får för sig att hälsa på oss i julhelgen.Linda ville ha recept på muffinsen jag bakat i dag, så här kommer de:


Saffransmuffins

Smält 125 g smör och lägg i 0,5 g saffran. Låt svalna en stund. Vispa i 2 dl mjölk och 1 ägg. Blanda 4 dl mjöl, 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och rör ner i smörblandningen.

Grädda i muffinsformar i 200 grader ca 15 minuter.

Före servering tänkte jag vispa ihop 200 g vit choklad med 200 g Philadelphiaost och spritsa över kakorna.Kardemummamuffins

Vispa 2 ägg och 1,5 dl socker. Rör ihop 3 dl mjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1,5 tsk kardemumma och 1 dl russin och tillsätt därefter turvist med 1 dl mjölk. Rör till slut ner 75 g smält, avsvalnat smör.

Grädda i muffinsformar i 225 grader 10-12 minuter.

Vad jag ska toppa dessa med har jag inte ännu bestämt. Det blir väl något enligt Cajsa Wargs princip.

8 kommentarer:

RockMom sa...

God Jul :) Önskar jag skulle hinna med att hälsa på :)

Linda sa...

Tack tack, hemskt mycket tack! :)
Det ser så gott ut!

Kram!

Kamomilla sa...

Låter gott, kanske Emma skulle vilja testa!

Lyckoslanten sa...

Nu först ser jag att du hade ett inlägg med papperspyssel i går också. Det kan jag ta mig tid till, men att baka är överkurs inför jul. Beundrar alla som ägnar sig åt denna konstart! ;o) Jag får helt enkelt byta ut recept mot manuskript och sånger om livspusslet ska gå ihop så här års. tack för att du förser mig med livets goda! ♥

Anna-Lena sa...

Men hjälp så många bra recept jag ramlar över idag. För en stund sen hittade jag pepparkakscheesecake och nu saffransmuffins. Jag älskar julens kryddor och det är alltid kul med lite nya former av de klassiska bakverken. Måste testa detta!

trollmor sa...

Mums vad gott. På söndag ska jag försöka att åstakomma något med i bakväg. Kram

Vardagslyx sa...

Oj, det där såg ju ut som hemma hos mig! Gjorde nyss saffransmuffins i precis de där formarna!:)

Kram Pernilla

Annika sa...

MUMS!!
Så gott.
Godare än många torra lussebullar man äter, det tror jag!!
Kram!