Monday, 8 April 2013

Majas utmaning

Nostalgibilder, klicka för större bild

Nu, Maja, ska jag äntligen ta tag i utmaningen jag fick av dig för... 36 dagar sedan. Här kommer svaren på de fem frågor du ville att jag skulle svara på:

1. Beskriv dig själv med en positiv och en negativ egenskap
Bara en positiv egenskap? Oj, det blir svårt att välja, jag har ju så många, höhö. Kanske jag då väljer omtänksamhet. Jag bryr mig om och tar hand om andra människor. Den negativa egenskapen som passar ihop med detta är att jag har väldigt svårt för att säga nej (även om jag blivit bättre på det) när någon ber om hjälp också när det kan bli obekvämt eller vara olägligt för mig själv.

2. Om du inte bodde där du bor nu, var skulle du vilja bo?
Under vinterhalvåret skulle jag så gärna vilja bo någon annanstans än just här. Helst någonstans där medeltemperaturen är några tiotals grader högre än i Finland, och helst i någon liten kuststad. På senare tid har jag återuppväckt min förtjusning till England, och vi har på skoj talat om att skaffa en liten hydda där någonstans. Dock har jag insett att människan när hon blir gammal och dement glömmer alla språk utom det hon lärde sig till först, så det vore kanske inte så smart att bo i ett land där man inte fattar vad folk säger. Den svenska västkusten verkar också fin, så om möjligheten fanns, kanske man skulle kunna slå ner sina bopålar där. Där skulle man åtminstone förstå vad folk säger även om man blev gammal och gaggig.

3. Hurudan var du som tonåring, säg när du var 14-16 år?
Jag var en glad tonåring. Och säkert lika snäll och omtänksam redan då, och gick lika mycket in för mina intressen som i dag. Nästan lika principfast då som nu, fast mer svartvit i mitt tänkesätt än i dag.

4. Vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor?
Hos människor jag vill umgås med? Lojalitet. Och humor. Jag är ganska ironisk och sarkastisk och behöver därför omge mig med människor som förstår att jag inte menar allvar hela tiden. Det är jobbigt att behöva förklara sig efter att man kläckt ur sig något som betyder precis tvärtom mot vad man sagt. Det gör jag nämligen ofta. Jag har försökt lägga av mig med det, men jag lyckas inte.

5. Vad ville du som liten bli när du blev vuxen?
Jag ville bli kontorist! Mamma jobbade på skattebyrån och moster hade en kopieringsbyrå, och jag tyckte båda jobben verkade så intressanta. Nu sitter jag ju i mitt eget lilla kontor här hemma när jag jobbar, så man kan väl säga att den drömmen gick i uppfyllelse.

Till utmaningen hör att man ska hitta på fem nya frågor och utmana fem nya personer. Tyvärr är jag så slö så jag skippar detta, men den som känner sig hågad får gärna besvara samma frågor som jag. Säg i så fall till, så att jag kan komma på ett besök och läsa dem.

7 comments:

Sandra i sagarden said...

Jag gjorde det!! :)

Anonymous said...

Visst var ni gulliga då ni var små - och är det fortfarande säger moster

Snäckskalsdalen. said...

Vilka fina bilder och det var roligt att läsa mer om dig och jag hade nog räknat ut lite om din humor, den syns på dina ögon! Underbar humor, jag är lite samma men har lärt mig att lägga till: skojade, när jag just kläckt ur mig något som kanske inte var bäst just då. Utan humor eller liknande tycker jag det är svårt att leva.
Principfast hade jag nog också listat ut, men jag hade inte satt ord på det. Det var roligt att läsa!
Agneta kram

Annika said...

Vilka fina bilder, och vilken fin header!!
Supersnyggt.
Kul med dessa frågor. Gillar sådant här.
Jag kanske tar och svarar på dem jag också en dag.
Säger till isf.
Verkligen gulliga nostalgibilder.
Kramar!

jenny said...

Kul att få läsa lite mer om dig! Ett litet lantställe på engelska landsbygden tycker jag låter toppen! (cornwall är jättefint!) Kram!

Kamomilla said...

Så roliga bilder! Man känner igen - och så ändå inte. :)

Maja Kronqvist said...

Vad roligt att du tog dig tid! Och intressant att läsa. Jag hade faktiskt föreställt mig att du är just omtänksam och har en lite vass humor. Tack för svaren :)