Saturday, 27 April 2013

Pink and purple


Förra året köpte jag de första pelargonerna rekordtidigt, så i år har jag ju varit riktigt tålmodig som orkat vänta så här pass sent i april innan de första hittat hem till oss. Nu är det bara att hoppas att det inte blir för kallt nattetid så de fryser, för det där med att komma ihåg att lyfta in blommorna över natten, så långt räcker inte mitt minne. Jag hittade också en uppstammad variant av stjärnöga som jag inte kunde motstå, även om jag svurit på att inte köpa fler blommor på den där kedjan som börjar på P och slutar på n och som jag inte har så goda erfarenheter av när det kommer till blommor. Just i dag slängde jag två blommor som jag köpte därifrån till påsk och som inte överlevde trots att min trädgårdsmästare planterat om dem i sprillans ny jord.


En hel del fröer har vi också handlat i dag, så nu väntar vi bara på att jorden i våra odlingslådor ska tina upp ordentligt. Trädgårdsmästaren har byggt två nya odlingslådor som vi ska ha lite närmare huset och uteköket. I de lådorna tänkte vi ha olika salladssorter, örter och några jordgubbsplantor. Det sistnämnda har vi aldrig vågat oss på tidigare, men någon gång ska ju vara den första. Håll tummarna!


10 comments:

Anna-Lena said...

Vackert och vårfräscht hos dig! Jag har helt slutat köpa blommor från P-n butiken också, de håller max 2 veckor här. Men mycket annat fint kan man hitta där istället :-)

Heidi said...

Kesä tulee kukkasin :) Ja nyt taitaa olla niin, että mä (+mies & 3 lasta) muutan kohta teidän ihanaakin ihanampaan kasvihuoneeseen alivuokralaiseksi :) Kaunista lauantai-iltaa!

Snäckskalsdalen. said...

Vilka härliga färger, det är precis dom färgerna jag alltid brukar ha men som jag frångått i år. Nu ångrar jag mig så klart! Underbart!
Agneta kram

StrandviksVillan said...

VET du hur bra du har det??
Egen kock, bagare, städare... och nu också trädgårdsmästare!! :D

Den där uppstammade stjärnöga såg jag i annonsen, men tänkte på vad du sagt ;) Hoppas, hoppas det klarar sig bra nu då.

Här kan det kanske eventuellt bli lite trädgårdsfix idag, får se om det klarnar upp lite först.
Ha en skön söndag vännen!

StrandviksVillan said...

... Och ljuuuvliga bilder, skulle jag ju också skriva :)

Ninette said...

oj vad jag blir sugen på att köpa nya blommor nu! härliga bilder, härliga färger på dina blommor!

Lilja's Corner said...

Hääärliga bilder från växthuset i förra inlägget! Och i detta också för den delen. Du har så fina krukor och grejer. Jag tror jag ska köpa en eller två mårbackapelargoner och kanske nån rosenpelargon. Fast det skulle ju nog vara fint med några vanliga pelargoner också. Och kanske nån såndär engelsk... Oj va jag känner mig tantig nu! ;)

Kamomilla said...

Jag är ju blomnovis och säger bara att det är kiva att se på fina bilder vad det än är. :)

Annika said...

Vad jag gillar pelargoner. SÅ vackra.
Härligt att du har trädgårdsmästare också!
:-)
Ert växthus är såååå fint också!!
Å vilken plats.
Kram!!

Susanna Tamminen said...

Iloista vappua! Onpa kauniin värisiä kukkia :)