Saturday, 10 January 2009

Ekonomin lider

Inte nog med att själva bilskolan kostar multum - fast den summan har och ska sonen själv arbeta lös - men det blir också dyrt för taxichauffören mamma som varje gång sonen har körlektion tillbringar 50 minuter i stadens affärer. Nästan varje gång fastnar någonting i fingrarna. Tur att födelsedagen infaller snart och att körlektionerna sålunda börjar sjunga på sista versen (förhoppningsvis, håll tummarna!). Fast när körkortet är avklarat får jag börja oroa sig för helt andra saker än tidigare...

Igår hittade jag värmeljuslyktor i glas på Pentik för halvassit - som vi säger i mina hemtrakter - d.v.s. för nästan ingenting. De fanns bland julprylarna, men jag tycker de funkar bra också efter jul, de har ju för sjutton samma färg som naturen just nu. Och så passar de bra med skålen jag fick av småtomtarna.


10 comments:

Sabina said...

Ja, man kan verkligen säga att världen är liten :) Men egentligen är det inte så himla konstigt att vi är "släkt", eftersom du är hemma härifrån trakterna.
Lyckans du som har "städtant-man" hemma! Måste tipsa min man om detta fenomen... han har jättemånga bra sidor, men detdär med städningen tror jag inte ska lyckas ;)
Kram S.

Lilith said...

Det är ju så svårt att låta bli också om något fint fastnar i händerna på en... Särskilt om man snubblar över ett riktigt fynd! Då bara måste man... Men men, håller tummarna för att det går bra med sonens körkort! Kan nog vara svårt för en mamma att INTE oroa sig när barnen ska börja köra själva, men det går säkert alldeles utmärkt! :)

Lilith said...

Glömde en sak... Ser att du fick den fina skålen du visade under vår shoppingrunda! :) Jättefin, och kul när småtomtarna uppfyller ens önskan! ;)

latara said...

Hej på dig!

Hi hi, jag kan gott tänka mig att du "tvingas" shoppa när sonen kör ;-) Vilket angenämt bekymmer!

Vet du vad jag gör? Jo, jag hoppas att 2009 blir bästa tänkbara år för coola Alegni in office! Det har börjat bra, med finfina bilder i din blogg *gillar*

Må så gott och ta hand om dig!

Kram, Karin

Kamomilla said...

Ajajdå. Snyggt pentikfat har du också. Sonen har inte börjat med lektionerna än, men ska nog ta itu med det. Tänk, sen har ni en ivrig privatchaufför!!!

Lilja's Corner said...

Äsch, va synd att du är tvungen att gå i affärer medan sonen är i bilskolan ;) Pentiks saker är så vackra, och hittar man nåt fint billigt ska man absolut slå till, tycker jag!

Ja, rosa skulle passa såå bra med mina tapeter i kök och vardagsrum, så jag funderar ibland på möjligheten... Men så slår jag bort tanken - jag rosa?! Nejnej. Men du ska se att jag snart har rosa gardiner jag också ;)

Mia said...

Vilken härlig blogg du har med mycket fina bilder. Jag hittade just hit men kommer tillbaka. Hoppas det är okej att jag länkar.

Trevlig lördagkväll!
Kram Mia

trollmor said...

Njut njut av shoppingen.Oj vad jag skulle se fram emot dessa körlektioner.Måste erkänna en sak, numera måste jag "banka" in dagskassorna i stan dvs tre mil från vårt samhälle sedan kassaservice har lagt ned. Detta innebär även en liten runda i stans butiker och inte mig emot jag skulle ju ändå köra in.ha ha...
Fina grejor du hittat.
Kram ewa

Vit poesi said...

Roligt att fynda!!
Kram på dig
Malin

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons said...

Jag och min prinsessa har shoppat idag..jösses vad pengar det gick åt..men vad kul vi hade..nu får vi leva fattigt till lönen kommer. Tack för rara ord hos mig..de värmer.
Kram Lotta