Saturday, 25 April 2009

Lördagshälsning

I morse när väckarklockan ringde hade jag bara hunnit sova drygt en timme, men så var det ju en ovanligt tidig väckning hos oss den här gången. Tre stycken gymnasister skulle skjutsats iväg till skolan, som var startpunkten för deras åtta dagar långa skolresa via Baltikum till Polen och tillbaka hem via Tyskland och Sverige. För en hönsmamma är ingen sådan resa lätt, men jag har en förhoppning om att jag växer med uppgiften ;-)

Efter att grabbarna åkt iväg har jag sovit tre timmar till, så jag ska väl nog orka jobba i skogen idag utan problem. För övrigt har det varit en stressig vecka, och jag har inte ens hunnit tänka på det här med inredning, förutom några timmar ett par kvällar när jag målat lite på vårt blivande uterum.

En skön helg önskar jag er alla och så hoppas jag att du, Lena, får i gång processen och får åka till sjukhuset snart!

16 comments:

Sabina said...

Du är precis i den situation som jag fasar för sedan när den dagen kommer. Man vill att barnen ska få uppleva mycket och se av världen - men skulle inte vilja släppa iväg dom hemifrån! Jag hoppas dom får en fantastisk resa i alla fall, och att du får sova nättena framöver :)
Trevlig helg!
Kram!

syssi said...

De e int lätt när barnen blir självständiga å rörliga. Men du man lär sej nog fast de inte går smärtfritt att skära av navelsträngen andra gången:)
Härlig blombild:) Nu ska du njuta av kvällen.

Kamomilla said...

Hönsmammor är vi allihopa allihopa allihopa... hönsmammor är vi allihopa. osv..*gnolar*
ja inte har vi det lätt inte..

men vad roligt att du hunnit måla lite också, ska bli spännande att se ert uterum!
jag har målat lusthusstolar idag.

Sanna said...

Vilken fin blogg du har!Har tittat lite runt här och du visar så mycket fint! Ska definitivt titta in på nytt igen! :)

Skimrande kristaller said...

Det är inte lätt det där, när barnen ska resa iväg. Hoppas dom får en riktigt bra resa o att du i viss mån ändå kan koppla av i det. Ha en fortsatt bra helg. Kram Lenita

Stjärnor & Champagne said...

Hönsmamma, ja visst är vi väl alla det. Usch ja segt var det igår och jag får verkligen skylla mig själv, det var ju inte direkt så att någon hällde med tratt. Men jag tycker att jag var ok ändå på kvällen. Och idag har det shoppats. Hoppas att du orkade jobba i skogen, vad gör du egentligen där???

Kram Anne

Jenny said...

Hej Ingela!
Hoppas du haft en riktigt bra dag!

Tack för alla dina goa kommentarer hos mig:)

Ha en skön söndag,
Kram Jenny

trollmor said...

Lugn du kommer att vänja dig att barnen åker iväg.Men det är svårt första tiden när man inte tror att dom ska klara av allt själv.
Mina barn har alltid flängt och farit över denna värld och jag har fått lära mig att stålsätta mig många gånger. Äldsta sonen är extremesportare och det är då tur att jag inte vet allt när han är ute på sina äventyr.
kram ewa

Lallis - liv och leverne said...

Hoppas att du också har en skön helg:)
Kram Lallis

Tulipa said...

hej!

Bra förslag, kanske skulle öppna filial i Vasa...*ler*

ha en fin ny vecka!

Kram Mariette

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Ja usch hur ska man vänja sej när de ska ut och flyga och fara. Mina grabbar är 13 och 16, men håller sej hemma eller bara några mil härifrån än så länge. :-)

KRAM
/Helena

bonnie said...

Tur man har några år till på sig att vänja sig, att inte sover på nätterna själv har helt andra orsaker. Typ ungen e 0 år.

Taina said...

Hur gammal är sonen?
Jag fick hicka när min son vid 18-års åldern åkte till Shanghai. SJÄLV! Inte just när han åkte men efteråt när alla påpekade att "Hur kunde du låta honom åka själv och bla bla". Men någongång är ju den första.
SOLiga häslningar från CT!
Kram

Lilja's Corner said...

Hihi, hur går det hönsmamman? Kan tänka mej att jag blir precis likadan sen nångång.

Minna said...

Pikaista paranemista masulle!
Yritän aina välillä käydä lukemassa mitä olet kirjoitellut mutta kun tuo ruotsinkieli on aina ollut heikoin kouluaineeni. Minulta menee heti hermo kun en jotain lausetta tajua. En todellakaan ymmärrä miten olen päässyt silloin joskus vuosia vuosia sitten ruotsista läpi yo-kokeissa. Se on ihme.
Mukavaa kevättä sinne!! Ja kiva kun jaksat käydä blogissani kommentoimassa.
Minna :0)

Stjärnor & Champagne said...

Hm ja ett penseldrag här och där...Vi har nästan målat alla väggar i hallen. Har bara en fondvägg i sovrummet och tapet skall upp i hallen på några ställen...

Kram Anne