Friday, 25 September 2009

Långtidsprojekt

Jag har precis kommit hem från the handarbetsaffär. Ägaren tyckte att jag kunde virka min pläd av trikåväv då jag klagade över att de garner vars färger jag gillade innehåller så stor andel ull, något som inte alls passar min känsliga hud. Det skulle just se ut det - en pläd styv som en betongskiva. Sedan argumenterade han för ullgarnet med att säga att jag ju ändå har något på kroppen mellan huden och pläden, t.ex. ett nattlinne. Vad tror han egentligen om mig? Jag kommer inte ens ihåg när jag skulle ha använt ett nattlinne senast! Hur som haver blev det ett inköp. Jag hade ursprungligen tänkt mig fyra färger, men kunde inte motstå ett par till. Återstår att se om det blir ett långtidsprojekt eller om pläden är klar i början av nästa vecka.





Så skönt att det är fredag igen. Vi ska dra upp båten i morgon, så då är det definitivt slut på sjölivet. Vad ska du göra i helgen? Utöver båtuppdragning tror jag att jag ska... virka!

15 comments:

Lyckoslanten said...

Hihi, va' rolig du är! Jag ser framför mig när du diskuterar med Mr. Handarbetsaffär, eftersom jag har gjort det så många gånger själv. Men oj så mysigt det ser ut med alla garnnystan som väntar på att få bli mormorsrutor!? Skön helg! :o)

Taina said...

Hoppsansa! DET var att lägga sig i när han påpekade om nattlinnet. Kul var det i alla fall!

Simma lugnt, rättare sagt virka lugnt nu.

Kramar

StrandviksVillan said...

Ojoj Ingela - I löööv your humor!!!
Du e för bra :)
Vilken fräck en, undrar om han föreställde sig en flanellvariant med hög hals och fotlångt, eller en spetsig genomskinlig, hehe!
Tror nog du ska ta paus från det stället ett tag...
Jaha, får se då när pläden är klar, jag skulle gissa på nästa helg?

Jo förresten, det är den svenska filmen vi satsar på, men jag undrar allt om han orkar imorgon... annars får det bli nästa helg? Ska ni med?

Kram från en storflinande A-C

Livet på Vestergård said...

Nu börjar det klia i fingrarna på mig också att börja virka :o) Egentligen väntar jag på att få börja sy gardiner men tyget som jag har beställt hade inte kommit ännu, och jag som hade tänkt sy i helgen. Ha det bra !

Kamomilla said...

Nog är det lite kul att det är en "han" som har affären... Och natipaitufantasier... *fniss*

har just gjutit betongfat igen, och det tycker jag du ska testa! :D

Louise said...

Ja så där kan det bli när man springer i handarbetsaffären titt som tätt - väldigt beknat tycks han tycka att han är med dig ;)
Med tanke på dina händer tror jag att det skulle vara bättre med ett långtidsprojekt...
Själv känner jag också för att handarbeta men oklart vad jag ska börja med..
Skönt veckoslut!

syssi said...

Tror pläden blir fort färdig :) I morgon blir de magdans å städning. På söndag skall jag bjuda barnen me familjer på vildsvinsgryta till middag.

Signe 1 said...

Hej du duktiga virkinglover:-) Hoppas du har haft en underbar kväll, här är det joggingbrallorna på, haha. Kramis Sofia

bonnie said...

Mina handarbetsprojekt är definitivt på långsikt. Har en korsstygnstavla som påbörja för ett år sen långt före dottern ens var född, men har bara fått dit en halv kanin än.
Veckoslutsplaner; sköta, handla, fara en sväng via mereorian i fjälin, kanske skriva lite på daqtorn...mao lugn o skön helg. Önskas er också!
Testa annars det fantastiska brödet, förutom att mjölet tog slut efter 5 dl o måsta sätta havre-råggryn istället vilket gjorde formen smått mystisk så smaka nog urgott.

ginga said...

Du behöver inte virka mormorspläd, du kan få min som din mormor har vikat

Anonymous said...

Kiitos kauniista sanoistasi!

Minä muuten ajattelin ennen juuri samoin eli etten koskaan löydä kirpputoreilta mitään, muttfa olisiko blogimaailma avannut silmäni?

Toivottavasti pöytä sopii!

Mukavaa viikonloppua!

Vekarus

ღ Fyra årstider said...

Tittar in och önskar dig en skön lördag ♥ Vilka härliga höstfärger.
Kram Lotta

Grodmamman said...

Vilka läckra färger på garnerna! Ska bli kul att se dina mormorsrutor sedan!:) Skulle också vilja virka lite igen, men här hinns knappt de vardagliga sysslorna med just nu, så det får vänta!:)
Kram

Jenny said...

Halloj Ingela!
Du är rolig du;)

Virknålen glöder väl därhemma hos dig nu as we speak, hihi!

Jättefina färger på garnnystanen:)
Ser fram emot kommande bilder på din pläd!

Ha en skön lördagkväll,

Kramis Jenny

Lilith said...

Oj vad jag skrattade när jag läste ditt inlägg, där fick du verkligen till det! ;) Gillade speciellt det där med betongskivspläden, garvade högt för mig själv. Och nattlinnet var också roligt. Fortsätt skriv såna där roliga inlägg, för ett gott skratt förlänger ju som bekant livet! :D