Friday, 4 September 2009

Mera om uterummet

Det var någon av er som undrade om ET smälter bättre in tillsammans med de nya svarta inslagen, och ja, jag tycker nog det :-) Döm själv:

Det var också någon av er som skrev att de märks att jag älskar vårt uterum, och ja, det stämmer också! Vi har så gott som bott där ute sedan vi fick rummet inglasat i slutet av april. Nästan alla måltider blir intagna där ute (med undantag av morgonmålet) och vi sitter ofta där och bara njuter av livet och varandra, vi läser, maken pillar med någon elektronikgrej eller så bär vi ut en eller flera datorer dit ut. Och så umgås vi med vänner förstås, fast lika sociala som vi var under en period i livet är vi inte längre, mycket på grund av att så stor del av vår sociala verksamhet sker på nätet i dagens läge. På gott och ont.

Igår hade vår lustigkurre till son dukat på sitt alldeles egna speciella sätt där ute. Ordet normer ingår nog inte i hans ordförråd ;-)

Äldre sonens flickvän kom på besök igår kväll och eftersom hon inte hade möjlighet att närvara under kalaset tidigare i veckan, fick jag en fullt accepterad anledning att baka höstens första äppelpaj.

Jag har konstruerat en helt ny sorts ljus - s.k. barbapapaljus. Lättillverkade är de också. Det enda du behöver göra är att lägga ett ljus i en lykta och låta lyktan stå ute i solen hela sommaren tills önskat resultat nås.

14 comments:

StrandviksVillan said...

HA HA HA - fast barbapaporna brukar nog ha grällare färger ;)

Den är verkligen snygg den där duken din... och faktiskt så smälter ET:arna bättre in med lite mera svarta detaljer.

Vi ses!!

Vekarus said...

Meillä poltellaan noita samanlaisia kynttilöitä, jätin nimittäin teräsveneemme kannelle kokonaisen ison pakkauksen kynttilöitä sulamaan muutama kesä sitten :-)

Mukavaa viikonloppua!

Sabina said...

Jag har också tillverkat en barbapapa i sommar, mitt ljus var turkos och det fanns väl någon ljusblå i barbafamiljen skulle jag minnas :)
Jag skulle också vilja ha ett uterum, speciellt nu på hösten sku det vara underbart när kvällarna börjar vara kyliga. Undrar bara vart jag kunde tynga in ett sådant???
Ha en trevlig helg!
Kram S.

Lyckoslanten said...

ET gör sig perfekt där. Måste föreviga min ET (bra namn!) någon gång. Jaadu. Varje gång vi sitter i vårt uterum bedyrar vi vår kärlek till detsamma, så jag vet "hur ni har det"! Du skulle se ljusen i vår kandelaber en sommardag om vi har glömt att öppna dörren och det är 35 grader i uterummet... De står inte rakt upp, snarare i 90 graders vinkel (harkel). ;o) Ha en skön helg!

Taina said...

Jag skulle också tillbringa mycket tid i uterummet om jag hade ett lika mysigt rum som ni har!

Gillar din sons kreativitet :)

Hahahahaha åt ljuset! Den ser verkligen ut som en Barbapappa! Eller mamma ;)

Kramar

Teija said...

He! Barbabakynttilä! Hhehe! :D

jakt,skor,barn,inredning said...

Barbapappa familjen är ju poppis igen hi,hi. Nilla

Livet på Vestergård said...

ET smälter in riktigt bra nu ! Här är det många ljus som kroknat av värmen (på sommaren) inomhus också.
Men han såg riktigt bra ut din barbapapa. Ha en trevlig helg !

Signe 1 said...

Åh vilket härligt uterum du har, önskar att vi oxå hade det:-) Tack för fin kommentar hos mig, blir så glad!! Ha en fin lördag, kraam Sofia

Jenny said...

Hej Ingela!
Hihi, Barbapapaljus, du är bra rolig du;)

Ja, visst passar ET bättre ihop med de svarta detaljerna, det tycker jag med.

Hade oxå älskat erat vackra uterum om jag var du, måste vara såå härligt att ha ett!

Ha en skön helg,

Kramis Jenny

Stjärnor & Champagne said...

Haha ja nu är jag hemma igen. Kan inte ens åka till stockholm utan att det strular. Ja det märks att ni triv i erat uterum, det är ju underbart att ha en sådan plats eller hur vännen...Det är jättefint hos er.

Kram till dig/ A

Lotta said...

Blev ju gôrbra=)Känner att jag behöver piffa lite i mitt fn rosa kök också, få in lite mörkare färger och höst men när ska jag hinna åka o strosa ochfrossa i inredningsaffärer en HEL dag??? får väl shoppa på nätet kanske?? men det blir inte samma riktigt... Ha det bra=)
KRAM

syssi said...

ET passa jättefint in där:)

fia lotta jansson said...

gillar barbapapaljuset:)! fast de e charmiga kan det vara ack så irriterande med ljus som stått i solen. speciellt kronljus som böjer sig för solen.
fint uterum!
S