Tuesday, 22 September 2009

Nästa stora utgift

Jag ser både euro- och dollartecken flyga runt i luften idag, för igår kväll bet jag sönder en av mina kindtänder. Att gå till tandläkaren hör definitivt inte till mina favoritsysslor a) för att det brukar göra ont och b) för att det brukar bli dyrt. Jag hittar ju i vanliga fall så många andra hål att täppa till med mina surt förvärvade slantar. Den här gången kommer jag inte undan och imorgon halv elva sitter jag i tandläkarstolen och darrar i kapp med borren. Eller stretar emot tången som försöker slita ut tanden. Tyck synd om mig!

Som om inte det var nog så har jag gett efter och låtit hösttextilierna inta vardagsrummet. Fast lite mysigt är det allt med murriga höstfärger. Allt har sin tid, även rosaflugan. Jag hoppas att den kommer igen nästa vår. En höstgrej stretar jag fortfarande emot och det är strumpor på fötterna. Jag kör fortfarande med caprilängd på byxorna och bara fötter i skorna. Inte länge till dock, för kölden börjar bita lite i tårna så här års.

24 comments:

♥ Affi ♥ said...

Jag lider med dej! Tandläkaren och jag är inte kompisar.
Kram

Lyckoslanten said...

Inte min favoritsysselsättning heller det där med tandläkaren. Men det syns definitivt vad du gillar bättre eftersom det ser så fint ut där med kuddar och arrangemang! :o)

Vekarus said...

Voimia huomiseen koitokseen!

On se hyvä, etten ole ainoa capreissa ja paljain jaloin :-)

Lilja's Corner said...

Jag har aldrig haft några problem med mina tänder (ännu! peppar peppar...) så jag har inget emot tandläkarbesök. Men jag tycker nog synd om dig! Jag väntar fortfarande på en kontrolltid till kommunala tandläkaren. Hmm, har väl väntat ca 8 månader!

Härligt med höstfärger tycker jag. Borde göra nåt åt mitt hem jag också, men det innebär inköp och sånt borde jag vänta med tills jag betalat mina nya glasögon...

trollmor said...

Aj aj aj säger jag bara. Att gå till käftis är inte kul.Precis som du beskriver fladdrar 100 lapparna förbi ögonen och man tänker på vad man kunnat gjort i stället.
Vad mysigt du har gjort.
kramis ewa

Hanna said...

Åh, vad fint och höstmysigt du har gjort!!

Jag har ett tandläkarbesök "på vänt" som kommer kosta dryga 3000 kronor. Det kommer göra VÄLDIGT ont... i plånboken! Vete f*n när man ska ha råd med det!?
Tycker synd om dig såklart, du tar väl bedövning??

Jaha, aronia är bra mot högt blodtryck... då kanske inte jag ska äta så mycket av det, som har lågt blodtryck!?

Ja, jag har inte tänkt så mycket på reportaget faktiskt :)

Ha'de!
Kram Hanna

Livet på Vestergård said...

Vilken fin header du har bytt till!
Ja, jag tycker synd om dig! Jag har gått tre gånger för samma tand i höst och är inte klar, ( de har bara bytt medicin i tanden )ska på nytt i oktober och det är inte roligt... men det går !

Huset på landet said...

Vilken mysig höststäming du fått till! Å säkert smyger sig det rosa tillbaka nån vecka efter jul ;).
Ojoj, hoppas att tandläkaren är snäll och på gott humör imorgon ;)

StrandviksVillan said...

Åh NEJ!! Usch så hemskt med tanden! Ska tänka på dig i morgon halv elva... men just då ligger jag på massagebänken (ooops, taskigt att nämna det i samma mening?) Det går nog bra ska du se!

Jag har också gjort om i vardagsrummet idag, i samband med fönstertvätten. Vet inte vad jag har för fel då fönstertvätt alltid resulterar i ommöblering...?

Det där soffbordet ville jag köpa då vi flyttade in i huset! Men pengarna tröt och så tänkte vi väl att vi väntar tills A blir större.
De nedersta bilderna är mycket Jag: har ju själv exakt de där lyktorna och fönstret ;) (dock inget fönster inomhus ännu)

Kramisar!!

Lilith said...

Aj aj, sånt där nödvändigt ont är aldrig kul! Och tandläkarna förstår att ta betalt för sitt jobb också... Ska tänka på dig imorgon, det går säkert bra! :)
Hoppsan, tål du fortfarande gå med capribyxor och bara fötter?! :O Jag skulle frysa ihjäl om jag gick ut så den här tiden, är tyvärr rätt frusen av mig och sen jag var sjuk i somras har jag blivit superkänslig för drag, kyla och blåst = SKIT!!! :(

syssi said...

Har själv tandläkarskräck så mina sympatier e hos dej i morgon. Hemska saker å så ska man måsta betala sej sjuk ännu till:( Barfota här me ännu....
Höstfint har du i varje fall fixat till!

Louise said...

Vilken jättefin header du har bytt till! Är imponerad både av bilderna och tekniken. Sablar hur jag emellanåt sitter och strular med datorn när jag tänkt på ett visst sätt (typ att ha text mellan bilderna)men inte får det att lyckas!
Lyktan är också superfin!

Kamomilla said...

Tråkigt med tanden... :(

Men hurra för ert mysiga vardagsrum!

Funccis said...

Kan som tröst berätta att jag bet av en FRAMTAND i Kimito då jag åt godis med båda händerna! Helt av, mitt fram i fejset. (Tänkte sätta in en bild av mej på bloggen men av hänsyn till barna...) Vi skulle på 95-årskalas med släkten etc. Jag grät och jag hotade ta livet av mej, såg mej själv med duk, förkläde och filttossor-tandlös. Följande dag hade jag en sprillans ny, fin tand uppbyggd på tre titanskruvar, 180 euro. Den avbrutna tanden som sku med till tandis hade Willson snott ur min väska. Slutet gott, alltid gott.

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Men vilken SÖÖÖT Selma!!! Åh så fina bilder. :)

Hu tandläkaren är aldrig rolig...jag tycker verkligen synd om dej. Hoppas att det inte blir alltför dyrt.

Superfin lykta.

KRAM Helena

Annika said...

Tandisen är inte kul att gå till. Jag ska dit imorrn.
Men, men...
Vad fint det ser ut med alla härliga färger!!
Kram!!

Jenny said...

Hej Ingela!
Jag tycker jättesynd om dig!! Finns inget värre än att sitta i tandläkarstolen..hoppas du slipper tången..

Finfina kuddar!

Kramis Jenny

Odin said...

Ucsh för tandläkare! Hoppas du överlevde!
Jag beundrar de som klarar av att gå barfota den här årstiden. Själv har jag tagit fram yllesockorna för två månader sen. Å helt barfota går jag bara om det är riktigt, riktigt varmt.
Vad höstmysigt och fint du har gjort det hemma.
Kramisar

Sabina said...

Ajaj.. håller tummarna!
Fin header du har gjort.
Kram S.

Signe 1 said...

Usch jag har väärldens tandläkarskräck, det glömde jag skriva i utmaningen...inget skoj...fyfyfy!! Hoppas det gick bra, kraam Sofia

ღ Fyra årstider said...

Stakare..vår bil gick sönder bara 9000.-..fy vad tråkig uppgift.
Kram Lotta

Ewas Shabby Chic said...

Hoppas att det gick bra hos tandläkaren .Visst är det obehagligt ,men ack så skönt efteråt att veta att man ej behöver gå dit igen på ett tag .
Fina höstfärger du har hemma hos dig
Kram Ewa

Lilith said...

Det ska säkert ordna sig med att få se närbilder från bröllopet, har i helgen gått igenom alla de bilder vi fått från olika håll för att välja ut de som ska bli fotobok och framkallas som vanliga kort!

Lilith said...

Har visst blivit lite glömsk... Jo, vi ringde från bilen redan och klagade och vi fick rabatt på hyran + bensinpengarna betalade. Så det var ju bra i alla fall! Men man kan inte säga att det var särskilt bra reklam för dem så där annars när de inte skött det vi blivit lovade.