Thursday, 18 February 2010

Arrgh

Snart tar jag till kraftuttryck för att skrämma slag på den här eländiga vintern, som jag är så innerligt trött på! Att den är vacker, det kan jag hålla med om, men några andra fördelar har den definitivt inte. Dessvärre ser utsikterna för de närmaste två veckorna rätt dystra ut vad beträffar vårvärme.Idag firar gymnasietreorna sin sista skoldag bl.a. med att åka runt stan på lastbilsflak. Det är säkert lagom KUL att stå där i maskeraddräkt (utan ytterkläder) när det är minus tjugo grader kallt. Maken och jag tänkte ta oss till stan för att försöka få syn på lastbilarna. Jag ska beväpna mig med kamera för säkerhets skull, men bävar redan för att jag kommer att frysa fingrarna av mig.
Tack och lov har vi det hyfsat varmt inomhus, mycket tack vare vår härliga kakelugn och alla ljuslyktor och ljusstakar som huset överbefolkas av.

Nu ska kärringen ut i kylan. Tjingeling!

15 comments:

Lilith said...

Vi har verkligen haft en otroligt vacker vinter i år, det är sant. Men kölden, den varan har vi sannerligen fått en stor överdos av samtidigt! Det räcker nu, tack. Ska det fortsättningsvis vara vinter så kan det allt bli varmare då, hör ni det, vädrets makter!
Jättefina vinterbilder visar du i alla fall. Jag borde också ta mig ut med kameran, men kommer mig inte för när det är så kallt... Hoppas penkkisfirarna lyckas hålla värmen, liksom föräldrar med kameran i högsta hugg! ;)

Kris said...

Hej :)
Första gången inne på din blogg.
Min son är ute på lastbilen just nu!
Här är det som tur är "bara" -10 grader, men nog så kallt ändå. Var ute och fotade dem och tänkte frysa ihjäl på den tiden jag stod och väntade ;)
Jo, jag är också trött på vintern. Hoppas innerligt att det inte kommer mera snö... mina muskler har fått vila nu i en vecka ;) Trodde ett tag jag skulle få inflammation i bröstmusklerna :(
Men det är ju högre makter som sköter vädret, sååå vi får bara ta emot det som kommer!

syssi said...

Vackert men kallt. Bilderna blev ju lyckade i varje fall:) Funderar på att börja dansa vårdans ;)

Lyckoslanten said...

Muttrade precis det samma i lärarrummet idag, men då råkade en älskare av vintersport höra mig, så min önskan om vår föll inte i god jord. Fina bilder du bjuder på! Hoppas du fick sonen förevigad och att han inte behövde frysa. God kväll! ♥

Signe 1 said...

Morr...jag är oxå toktrött på denna vinter och kyla nu!! Suck!!

Du får föreviga sonen och lägga ut på bloggen sen, fniss..det skulle nog bli poppis!;-)

Kram Sofia

Livet på Vestergård said...

Så vackra foton du har tagit igen!
Visst är vintern vacker och barnen ( på jobbet )är inte sysslolösa så länge det finns snö, men personligen föredrar jag sol och värme. Så visst får det räcka nu.
Hoppas att sonen inte förfrös sig på lastbilsflaket i dag. Min son ska vara klädd som baby i gymnasiet i morgon :)
Ha det bra trots kylan! Kram Kicki

Louise said...

Hoppas du fick sonen med på bild innan kamerabatteriet laddade ur i kylan :O) Så går det nämligen titt som tätt för mig! Fina vinterbilder fastän du inte gillar vintern!

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Vilka FINA bilder!!!

Åh vad jag är less på all snö och idag och igår kom det dessutom mer...suck!

Ojoj...stå på lastbilen nu? brrrrr! Hoppas att det gick bra.
KRAM

Kamomilla said...

Halloj!!
Blev det en bra dag?? Det är jobbigt med denna isbitande kyla.. Kunde hålla sig vid mänskligare grader...

Hem och Lycka said...

Sååå vackra bilder!

kram Mia

Vardagslyx said...

Denna underbara vinter får gärna stanna hela nästa vecka ut när vi har sportlov! Men sen är den inte ett dugg underbar längre utan rekommenderas att försvinna illa kvickt! Annars...

Kram Pernilla

AkH said...

Skönt med "kärringar" ute! Det var nytt för mig, att ta studenten nu och inte på våren! Ja, det känns långt till vår- men vi får väl hjälpas åt att stå ut!
Ha en skön helg!
Kram Anna-Karin
hemochting

Lilja's Corner said...

Vi råkade vara på väg från lunch just då abina kom på sina bilar - jösses va många det var av dom i den här stan, men omnejd!
Jag var på långpromenad med hundarna igår och jag trodde på riktigt att jag skulle frysa r***n av mig! Nä, fast det är vackert (speciellt på dina bilder!) så får våren nog komma nu! Jag fasar bara för all is som snön kommer att lämna efter sig!

Jo, jag har varit till smedsby-loppisen en gång förr och det var faktiskt inte nån höjdare. Men jag tänkte kanske denna gång...

Hoppas du får en riktigt skön, varm helg :)

Odin said...

Vilka härliga foton! Visst är vintern vacker, men till och med en vinter älskare som jag börjar få måttet rågat nu. Det vore nog skönt med lite värme och sol nu:-)

Värmande kramar!

Annika said...

Er vinter är som en saga. Full av rimfrost och nysnö!!
Gillar det, men ja du är ju less, stackare...
FINA BILDER har du som alltid!!
Kram!