Thursday, 25 February 2010

Chili, vårtecken, shopping

Igår läste jag hos Mias hem att hon redan satt igång med frösådden, och eftersom jag fått beställning på egna chilifrukter i sommar, blev det en tur till Plantagens frödisk. Jag prövar med två sorter i år, och om det går bra, kan jag utöka sortimentet nästa år.
Det vore toppen om vi lyckades få riktigt starka chilifrukter så att mängden hotta såser i kylen skulle minska. Det tycks nämligen vara helt omöjligt att - i våra trakter - hitta såser som våra söner tycker är tillräckligt starka. Vem som skämt bort dem med välkryddad mat? That would be me, tyvärr.


Det är länge sedan jag sett ens ett spår av våra trädgårdstofflor, men nu har de börjat sticka upp ur snön. Kanske våren ändå är på väg så småningom? Temperaturen i uterummet är nästan tio grader idag, så snart kan man sitta där ute i kortärmat och dra lite sol på armar och ben. Hurra!


I helgen ska maken och jag sticka iväg på en tvådagarsresa till Haparanda. Jag behöver väl knappast ens nämna att det främsta målet för utfärden är Ikea, men vi ser nästan lika mycket fram emot hotellfrukosten på söndag morgon. Eller nu uttryckte jag mig kanske lite fel, för ärligt talat misstänker jag att maken inte alls ser fram emot shoppingen på Ikea. Han följer med för att hålla mig sällskap, och det om något är väl ett tecken på äkta kärlek, eller?

25 comments:

Lotta said...

Självklart är det äkta kärlek!!! men... hur ska jag frmaföra det till min man? han är nästan ALDRIG med på ikea, eller ullared eller nån annan kul affär heller... fast o andra sidan tycker han att det är så tråkigt och lika bra på att visa det som han tycker det så jag handlar nog hellre utan honom... =) visst är våren på väg! det blir ljusare o ljusare (inte bara pga av all snö) utan längre o längre dagar! HÄRLIGT! HOppas ni får en härlig helg!
KRAM

RockMom said...

Vad spännande med chiliodling. Jag borde åxå. Fast jag är rätt nöjd då jag lyckats odla vitlök redan

Ha så kul på Ikea!'

Kram

Vekarus said...

Ihanaa matkaa kahdestaan! Nauttikaa!

verna said...

Shoppa lungt, och njut av frukosten, hoppas att den är värd sitt pris!

Lotta said...

Låter spännande med resa.
Jerp, kolla inredningssakerna på www.serafiini.fi. Sortimentet är dock inte de samma men stilen är det.....
Ha en fin torsdag.. väntar på att få se LOST idag....
Lotta

Hans said...

Hahhaa... Love is a game of give and take you know...!
:)

Lyckoslanten said...

Paprikaodling har vi testat, men aldrig chili. Jag kryddar maten rejält, men så där många hotta såser äger vi inte! Jag tror aldrig att jag har varit utan min man på Ikea, däremot har han gjort ärenden åt mig där ensam. Det är kärlek! Hoppas ni får en fin helg! ♥

syssi said...

Det verkar kärlek banne mej:) Vilket urval av såser du har! Serverad frukost e så lyxigt, njut. De e vår i luften, sol -1 å lite fågelsång:)

Jenny said...

Hej Vännen!
Of course it's real loooove att Mr Alegni följer med till IKEA:)
Ha nu en härlig helg o shoppa loss ordentligt!

Kraam Jenny

Annika said...

Vad hände med IKEAS Vasaplaner? Blev det inget av med den saken?
SÅÅÅ trist isåfall, tycker jag.
Tänk att ni ska behöva åka till Haparanda bara för IKEA. Jaja, hotelfrullen lär ju bli god, liksom att ni lär få köra hem massor med fynd.
Have fun!!
Kram!

StrandviksVillan said...

Ååååh - jag vill också till Ikea!! Kunde skicka en låååång lista med dig dig, hihi!
Härligt att det redan är så varmt i uterummet *suckar längtansfullt* och tänk då solens strålar blir ännu varmare och dagarna längre. Det dröjer nog inte länge nu :)

Eeehhh... måste skvallra :)
I morse då jag kom ner till frukostgröten som mannen kokat så hade han gjort ett hjärta av sylten på min tallrik <3

Fnissar åt din mans kommentar här ovan, för det är ju så det är ;)

Kraaaam!!

Gugi said...

ABSOLUT! Sann kärlek! Lycka till med chiliodlingen också!

Kram

Louise said...

Låter härligt med kortärmat, sol och + 10 grader!! Liksom också med kärlekshelg på IKEA :O) Ha en riktigt toppenresa! Kram

Signe 1 said...

Åhh vilken mysig liten färd ni ska göra...och din man är bara för fantastisk som följer med dig till ikea, hihi...DET är äkta kärlek det!!:-) Ha det lovely!
Kramenkram Sofia

Londongirl said...

Ja DET är kärlek det! :-) Uthålliga män som orkar IKEA de är guld värda.
Hur långt är den resan för er?
Mysigt med hotellfrukost i alla fall.
Kul med chiliodling...har aldrig provat det men paprika har vi odlat en del.

Stjärnor & Champagne said...

Kallt, kallt kallt.....Stark mat, mums älskar det. Vad härligt med en liten tripp för er, lycka till på det svenska varuhuset hihi. Tack snälla du för den komplimangen jag fick av dig igår, värmer skall du veta och behövs.
Ha det nu så kul på trippen...

Kramkram Anne

Livet på Vestergård said...

Förra året hade jag ingen odling i mitt växthus, men för två år sen odlade jag chili och fick stor skörd.Tomater,gurka,paprika, sallad och kryddor + en del blommor brukar jag också ha. Nu kliar det nästan i fingrarna efter att få börja så lite frön :)
Jag har sportlov nästa vecka och maken och jag kommer troligtvis att göra ett besök till Ikea då.
Önskar er en riktigt fin helg med resan, Ikeabesöket och inte minst hotellfrukosten :)
Kram Kicki

Kamomilla said...

Spice up your life vännen...
Jag ska meddela dig måttet du frågade om- imorgon senast. Nu ska jag sova...

Michael Lockridge said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce

Recommended highly.

alegni said...

michael > we have tried that sauce, but the sons say it isn't hot enough :D

exklusivvardag said...

Säger hej när jag kikar förbi :-)

Tess på Tilda och Mamma said...

Åh en ikea sväng låter underbart tyvärr har man ju några mil upp till haparanda men till våren kan det nog bli en sväng.
Ha en underbar helg.
kram Theres

Lilith said...

Uhhh, det bränner i munnen på mig bara jag tänker på dessa starka såser och kryddor! Själv är jag inte så mycket för alltför starka kryddor, vanlig tabasco t ex är för mycket för mina stackars smaklökar... Välkryddat får det vara, men inte alltför brännande starkt. Beundrar dina söner som klarar av så starka såser! Låter spännande med egenodlad chili, du får hålla oss underrättade om hur det går! Tror jag själv håler mig till tomater, de är passligt milda... ;D
Ha det nu så bra i Haparanda! :) Hotellfrukosten är definitivt en höjdpunkt, vattnas i munnen på mig när jag tänker på det... Fnissar åt din kommentar om att din man kanske inte kommer att njuta särskilt mycket av shoppingen på Ikea, det där låter lite svagt bekant... Tror nog det tar ett bra tag innan jag får K med mig till Ikea igen, eftersom det blivit 2 Ikea-besök på kort tid nu!

Skimrande kristaller said...

Ja du, DET ÄR äkta kärlek det ;) Så härligt med hotellfrukostar!! Bara älskar dom! Ha en riktigt bra o trevlig helg i Happaranda! Kram Lenita

Taina said...

Här äts det också välkryddad mat! Maken, som bott i Malaysia i 10 år, förstörde säkert sina smaklökar då för HAN kan äta (och tillaga) stark mat. Visst är det gott men någon hejd får det ändå vara tycker jag.

Mysigt med en tu-man-hand-resa för er. Enjoy!!!

Kramar!