Friday, 12 February 2010

Studentskrivningar etc.

Tusen tack snälla ni för alla krya på dig-hälsningar i inlägget här nedanför. Det börjar så småningom kännas relativt normalt i luftvägarna. Lite snorigt och stockat är det ännu, men det ger väl sig om några dagar, hoppas jag.

Tack också för alla tips på sevärdheter i London. Herrarna i sällskapet är intresserade av historia och flyg, så jag misstänker att det blir shopping för hela slanten för resten medan de andra snokar omkring på flyg- och krigsmuseer.

Idag är en litet spännande dag för mor i huset, för idag har vårens studentskrivningar inletts. Först ut är textkompetensdelen av modersmålsprovet. För vår äldre sons del fortsätter skrivningarna nästa vecka med hörförståelse i det andra inhemska språket (finska). På torsdag nästa vecka är det bänkskuddardag, sista skoldagen för gymnasietreorna. Sedan följer ett tre veckor långt "läslov", varefter de övriga skriftliga proven tar vid. I slutet av mars är alla studentprov över och då gäller det att börja förbereda sig för inträdesförhören till universitetet/universiteten. Vart tog min lille son vägen?

Jag har legat riktigt lågt när det gäller hem och inredning, men idag kunde jag inte låta bli att gå ut i uterummet för att fotografera litet vindruvor i svärmors såsskål. Solen skiner och det känns riktigt varmt och skönt i uterummet trots att det är en hel del minusgrader utanför. Åh, vad jag kommer att njuta av uterummet i vår!


11 comments:

Sabina said...

Kommer ännu ihåg studentskrivningarna och penkkis som om det vore igår, en mycket intensiv tid. Hoppas det går bra för lillpojken din!
Trevlig helg!
Kram S.

Skogsdoft & havsbris said...

Skönt att det tar sig, innan du vet ordet av är du frisk som en nötkärna igen ska du se1 :)
Får önska den blivande studenten lycka till med studentskrivningarna! Det kommer säkert att gå bra.
Ha en fin helg och Alla Hjärtans Dag! :)

RockMom said...

Ja vart tar åren vägen, det undrar jag åxå. Min äldre fyller 18 om exakt 2 veckor. Hjälp!

Bra att du mår bättre.

Kram

Vekarus said...

Onnea matkaan kokelaalle!

Lyckoslanten said...

Skönt om du känner dig bättre! Ja, man får riktiga flashbacks när du skriver om studentskrivningarna. Inte för egen del mera utan när sönerna skrev. Värst var det när tvillingsönerna skrev, men bra gick det för dem alla. Önskar lycka till för sonen!
Idag är första dagen jag kom in i uterummet och konstaterade att jag inte behöver komplettera med någon annan värme än golvvärmen. Ska njuta av middag där om en stund. Det är något att se fram emot!
Ha en skön helg! ~Ann-Lis

Louise said...

Ja det ser ritkigt skönt ut i uterummet. Skulle kunna sitta ner en stund med fötterna upp och plocka in någon vindruva... Tummarna upp för sonen!

Signe 1 said...

Vilka vackra bilder vännen!!

Hoppas det går bra för din son, som förälder så är man ju ständigt orolig för dem och vill att det ska gå bra, det är ju det bästa man har i livet de små kidsen...

Ha en fin fredag!

Kramkram Sofia♥

Livet på Vestergård said...

Ja visst är det spännande för mor i huset med studentskrivningar. Jag fick vara med om det förra året när vår äldsta dotter skrev studenten. Dottern däremot tog det ganska lugnt :)
Vad bra att förkylningen börjar ge med sig.
Härligt ljus på dina foton från uterummet!
Ha en bra fredagkväll! Kram Kicki

StrandviksVillan said...

Förstår det är spännande! Du håller säkert tummarna tills dom blir blå ;)
Skicka lite Lycka till från mig!

Ja, jag är helt säker på att du kommer att njuta av uterummet till max så fort solens strålar blir lite varmare. Jag e såååå avundsjuk, det vet du...

Skönt att det börjar lätta med din flunssa, den var nog rätt seg...

Ha en trevlig och avkopplande helg, min vän!
kramar i mängd!

ginga said...

Håller tummarna för Lucky-boy, men det behövs knappast, han e så duktig

syssi said...

Fint att höra att du mår bättre. Tummarna upp att skrivningarna går bra. Jobbiga tider för honom. Ha en bra helg:)*knycker en vindruva ur den härliga skålen*