Thursday 18 March 2010

Kycklingfilé och couscoussallad

Igår hann jag sitta en halv timme i solen, och efteråt var kinderna nästan lika röda som rödlöken på en bild här nedanför! Idag vräker snön ner som omväxling.

Maten jag serverade igår var den som ni ser i rubriken. Jag gillar inte färdigmarinerat kött, så jag brukar oftast laga egen marinad. Jag har aldrig något recept, utan improviserar varje gång. Den här gången använde jag faktiskt samma ingredienser i köttmarinaden som i dressingen till couscoussalladen, och det var idel lovord vit matbordet. Själv åt jag inte av denna salladsvariant, så jag kan inte kommentera den. Min sallad bestod enbart av grönsaker, trots att jag gillar både couscous och bulgur. Jag försöker dra ner på kolhydratintaget igen en gång...

Till marinaden använde jag olja, balsamvinäger, sambal oelek, salt, svartpeppar, citronpeppar och vitlök. Jag använder ungefär tre delar olja och en del vinäger och så kryddar jag lite så där godtyckligt. Till salladen choppar jag de grönsaker som råkar finnas hemma, och så tillreder jag couscous (eller bulgur) enligt anvisning och rör ihop alltsammans. Till sist häller jag över dressingen och blandar igen.

Jag brukar oftast köpa tunna kycklingfiléer, de som här i landet kallas minutbiffar, för det tar bara ett par minuter att steka upp dem. Bon appetit!

18 comments:

Hans said...

Smaskens!

Maja said...

Ser yummy ut! Myyycket bättre än älgkött i mitt tycke. Kyckling har serverades nämligen ytterst sällan hos oss Och cous-cous - aldrig.

Livet på Vestergård said...

Det ser gott ut! Jag tycker inte heller om färdiga marinader utan gör dem helst själv.
Ha en skön kväll! Kram Kicki

Gugis Pärlor said...

Det är skönt att göra mat som inte tar så länge att göra! Klart bäst att göra egna marinader!

Kram

Livet på Sjögård said...

Ser mumsens ut :)

Louise said...

Javiss egna marinader skall det vara! Den oranga röran som finns på allt färdigmarinerat kött ser ju dessutom så oaptitlig ut! Från måndag ska jag joina kolhydratfattigdomen. bestämt nu. Amen!

Signe 1 said...

Jaha här var det mat igen, du är såå duktig!! Har du funderat på att bli kock?? Seriöst alltså? Think about it!:-) Kramenkram!

Lyckoslanten said...

Ännu något gott för läckergommen! Både kyckling (de där minutfileerna utan marinad), couscous och bulgur är favoriter här. Men nu blir det inga större klädstorlekar, gärna en nummer mindre... ♥

Linruz said...

Mumsfilibabba!!!
Det riktigt vattnas i munnen på mig.
Kram kram Lina

Kamomilla said...

Det låter såå gott! Jag har inte hunnit äta så bra idag (glömde salladen hemma...) så nu rinner snålvattnet.

StrandviksVillan said...

En måltid i min smak!
Vår couscous har stått rätt länge i skåpet nu, måste allt ta och fixa nåt av den.
Får se vad gott som bjuds imorgon kväll då vi ska ut på middag i ett större sällskap :) Dessutom ska jag även ut följande fredag och lördag!

Ha en fin start på helgen, hoppas du kan ta kortare dag i morgon.
Kramis!

Nilla Q said...

Men det här är ju helt perfekt! När jag ska planera middagen är det bara att gå in på din blogg och så hittar man något direkt! Och allt du skriver om låter sååå gott!! Dagens tips måste vi absolut prova. Snarast! (Jag skriver vi, eftersom det är jag som gör matlistan och C som får laga maten! Jag tycker INTE om att laga mat, men att äta den...!)

Kram Pernilla
Kram Pernilla

Tigris Predikantan said...

Det låter och ser gott ut! Mycket tilltalande!
:)

Evas Bloppis said...

låter gott .kyckling i alla former är smaskens

Träningsvärk Med Jeanette said...

Det där såg ju såå gott ut!!
Perfekt middagstips! Tack!!

Ha en härlig helg o hoppas våren kommer snart!! :)

kram Jeanette

Odin said...

Mmmmmums vad det ser gott ut!

syssi said...

De blir nog bäst att laga egen marinad, annars smakar allt likadant. Mumsigt gott ser det ut:)

LenaEva said...

Ser ju jättesmarrigt ut! får pröva det en gång!
så gott det lät att sitta i solen! *längtar*
men här ska bli vårväder i helgen säger min man!=)
Hoppas han har rätt!
KRAM