Sunday 14 March 2010

Mera bestick och matprat

Det är med bestick som med kuddar och ljusstakar - du kan aldrig ha för många uppsättningar av dem! Dessa retrobestick hittade jag också i en låda i vårt hus i skärgården.

Idag ska vi dock inte äta med vanliga bestick, för redan tidigt imorse kokade jag ris till dagens sushimiddag. Åh, vad jag ser fram emot den måltiden!

Igår lagade jag egen kebab för första gången i mitt liv, och det, gott folk, tycker jag ni ska pröva. Det var hur enkelt som helst. Krydda 2 kg blandfärs med 0,5 dl krossad svartpeppar och 2 matskedar salt. Blanda väl, exempelvis med elvisp (men använd degkrokar).
Forma köttet till en stock och linda in i aluminiumfolie. Lämna öppet i ändarna så fettet får rinna ut. Placera paketet på en plåt och grädda i 100 grader i drygt 4 timmar.
Vi åt grönsallad, tomat, lök, kebabsås, tzatziki och pommes frites till. Imorgon ska jag baka pitabröd att äta till och på tisdag lär det ska bli kebab med ris.

20 comments:

Vekarus said...

Voi mitä herkkuja oletkaan taas laittanut! Ja kohta pääset kokkailemaan vielä uudessa keittiössäkin!

Kamomilla said...

Härliga bestick, nu blev jag aaavis!

Vilken matbeskrivning, ditt fel om mina tangenter klibbar ihop av allt dreglande! ;)

Signe 1 said...

MUMS vad gott det lät med hemmagjord kebab, det måste jag testa vännen!! Du är så huslig av dig, hihi...

Må bäst, kraam Sofia♥

Louise said...

Men hjälp vilka utsvävningar du gör i köket...:O) Här är det bara det högst vanliga som står på menun...kanske man borde komma på studiebesök??
Skön mumsig söndag!

Livet på Vestergård said...

De där besticken känner jag igen. Min mormor har likadana. Kommer speciellt ihåg dem från min barndom :)
Härligt matprat du har i dag!
Njut av sushimiddagen. Kram Kicki

Ann-Catrin said...

Hallå Ingela!!

vad har du för "sjö" att ta ur egentligen.. underbara ´bestick!

har ni köpr kök.. så spännande.. ont i magen.. nej då..det kommer bli super antar jag!

Underbara bilder från er verande... ja ljuste är ju här i allafall..

vad du grejar massa mat.. sitter här och har bara ätit "skräp" hela dagen.. två bullar, godis som var kvar från igår.. inte bra det där.
F¨år man sig en smakbit av sushin månntro.. länge sen jag gjorde egen faktiskt..
kramar
A-C

kramar
A-C

Nicole said...

Det är första gången jag hör om nån som gjort kebab själv (ja å då menar jag inte att steka en påse Korv-Görans kebab i stekpannan ;)). Det ska jag absolut prova någon gång, tack för tipset!
Å så härligt med nytt kök, det kommer att bli jättespännande för oss alla ;).

Kram, Nicole

Pink and white dreams said...

Hej
grattis till det nya köket!
Sådana där bestick hade vi hemma minns jag, undrar om de finns kvar några av dem?
Att göra kebab själv måste jag nog också pröva.
Det lät jättegott.

Sabi

StrandviksVillan said...

Egen kebab?!? Du e så hurtig du :)
Men jag kan faktiskt tänka mig att det är mycket godare än köpis. Och framför allt hälsosammare!

Bestick är inget jag kastar extra blickar på, åtminstone inte i affärer. Har så många andra "magneter" som lockar istället ;)

Ha en fin ny vecka goa tjejen!
Kram!!

Karin Lindström said...

Hej min vän!

Jag kan förstå att du bara tänker på mat nu när ni beställt nytt kök *skrattar*. Vad härligt, det är ju en dröm jag också har men en sån stor investering!

Maten låter toppengod och besticken är underbara!

Många kramar

Karin

Gugis Pärlor said...

Min mamma har likadana bestick som är benvita! Kebaben har jag faktiskt provat att göra en gång och den är helt fantastisk! Mmm, det var ett tag sedan vi åt kebab...

Kram

Lyckoslanten said...

Men vilka vackra och välhållna bestick!
Jag har försökt mig på kebab, men då hade jag med aromat om jag inte minns fel och det är knappast hälsosamt. Det där låter som något jag ska pröva!
Ha en skön början på veckan! ♥

Galleri MochB said...

Jättefina bestick! I like :O) Lät också gott med ditt matprat. Gillar sånt man kan använda i flera dagar :O)

A home far away said...

Men vilket fynd, så härliga bestick!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapo

Unknown said...

Men, vilka härliga o bra fynd ni har ute i skärgården! Jättefina! Tack för receptet på Kebab-Den måste jag prova. Ha gjort kebab förut men det va ett mycket krångligare recept där man skulle lägga in det i plastfolie o kavla till tunn smet o skära ur. Ditt lät då så mycket lättare så det ä värt att prova! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

syssi said...

Besticken e nostalgiska:) Herre je va jag blir hungrig när jag läser vilka godsaker du har fixat till. Å de e en god stund till lunch ännu:)

Jenny said...

Hej Vännen!
Vad kul att ni beställt nytt kök!!

Mmm kebaben o tillbehören lät ju jättegott, sitter här o är hungrig, låångt kvar till lunch;)

De där fina besticken blev jag riktigt avis på! Ja jag är avis på hela er "skattkammare" som finns i skärgårdshuset, hihi! ;)

Önskar dig en trevlig vecka goaste Ingela!

kraam Jenny

Mina dagar said...

Vadå hittade i en låda i ert hus i skärgården? Har ni köpt det nyligen med alla ateraljer på köpet eller? Tänkte bara, guuud så kul att typ gå på loppis hos sig själv!

Otroligt fina bilder!
Vi hade middag igår och upptäckte då att inte alla kunde få likadanna bestick:(

Tack för tipset på Kebaben!
Kram Eva

Odin said...

Liknar besticken vi fick i förlovnings present då det begav sig. Men de finns inte längre kvar i mina lådor. Undrar just vart de tagit vägen! Kan hända dottern fått dem under studie tiden.

RockMom said...

Kebab borde man faktiskt pröva på att laga..om det var såå himla lätt. Tack för tipset!